5.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 154-157-158. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Yıkıcı Doğa Olayları konusunun da bulunduğu 5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 154-157-158 Cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
Deprem çantasında neler bulunması gerektiğini araştırınız. Öğretmenleriniz, okul idareniz ve sınıf arkadaşlarınızla iş bölümü yaparak sınıfınız için bir deprem çantası hazırlayınız.
Cevap: Çadır, battaniye, giysi, bolca su, ilaç, konserve, çakmak, düdük, yağmurluk, ıslak mendil, kıymetli evraklar, çok amaçlı çakı, el feneri, pil, tuvalet kağıdı, ilk yardım çantası, para ve ayakkabı bulunması gereklidir.
Deprem anında yapılması ve yapılmaması gereken davranışları sebepleri ile birlikte sınıf arkadaşlarınızla tartışarak belirleyiniz.
Cevap: Deprem anında panik yapılmamalı ve sakin kalınmalı, devrilme ihtimali olmayan bir masa veya dolabın önünde başımızı koruyacak şekilde eğilmeli, çök, kapan, tutun hareketi yaparak kendimizi güvene almalıyız. Sarsıntının bitmesini beklemeliyiz.
Ülkemizde yaşanmış en önemli yıkıcı doğa olaylarını araştırınız. Araştırma sonuçlarınızı slayt şeklinde sınıf arkadaşlarınıza sununuz.
Cevap: Erzincan depremi, Gölcük depremi, Düzce depremi, Bingöl depremi, Van depremi, Elazığ depremi, İzmir depremi, Batı Karadeniz Sel Felaketi, 1957 Ankara Sel felaketi, 1981 Rize Sel felaketi, 1990 Rize Sel Felaketi.
1. Deprem, sel, volkan patlaması, heyelan, kasırga gibi doğal afetlerin nedenlerini maddeler hâlinde yazınız.
Cevap:
Bir bölgeye beklenenden çok daha fazla yağış düşmesiyle beraber bölgede sel felaketi yaşanabilir.
Bir bölgede ağaçlandırma faaliyetleri durup ağaçlar kesilirse çığ, toprak kayması gibi felaketler görülebilir.
Volkanik dağların yakınlarına yerleşim yeri yapılması volkanik patlamalarda insanların zarar görmesine neden olur.
Kasırga bir bölgede olandan kat ve kat daha fazla rüzgar esmesiyle beraber beşeri yapıların uçuşup bir kaus ortamı oluşturmasıyla yaşanır.
2. Ülkemizde yaşanan deprem felaketlerinden biri olan “17 Ağustos Depremi” ile ilgili kısa bir bilgi veriniz.
Cevap: 7,4 büyüklüğünde olan deprem 18.373 kişinin ölümüne, 48.901 kişinin yaralanmasına, 505 kişinin sakat kalmasına sebep olmuştur.
3. Doğal afetlerden korunmak amacıyla ne gibi önlemler alabiliriz?Açıklayınız.
Cevap: Doğal bitki örtüsünü korumalı, barajlar, su kanalları yapılmalı, binalar akarsulardan uzak yerlere yapılmalı ve ağaçlandırma yapılmalıdır.
5.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 154-157-158. Sayfa, Yıkıcı Doğa Olayları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
çok yardımcı oldunuz sağolun
Bana çok yardımcı oldunuz 5. Sınıfa gidiyorum hocalarım hep bana 100 veriyor insallar hep böyle iyi cevaplar alırım hocalarımdan saygılar sevgiler
çok yardımcı oldunuz teşekkürler.
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.