Cevap Yaz
12 Eylül 2022, 14:14 - Sena Yazdı

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı 124-125-126-127-128-129-130-131-132. Sayfa Cevapları Başak Yayınları

5.Sınıf İngilizce Ders Kitabı 124-125-126-127-128-129-130-131-132. Sayfa Cevapları Başak Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde The Animal Shelter Ünitesine ait çalışmaların da bulunduğu 5. sınıf ingilizce ders kitabı sayfa 124-125-126-127-128-129-130-131-132 cevapları konusunu paylaştık. The Animal Shelter Ünitesine ait çalışmalarla ilgili eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı 124-125-126-127-128-129-130-131-132. Sayfa Cevapları Başak Yayınları

5.Sınıf Başak Yayınları İngilizce Ders Kitabı 124-125-126-127-128-129-130-131-132. Sayfa Cevapları The Animal Shelter

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 124 Başak Yayınları

1a. Listen and read.
Çeviri: Dinleyin ve okuyun.


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 125 Başak Yayınları

1b. Listen again and number the sentences. 
Çeviri: Tekrar dinleyin ve cümleleri numaralandırın.

Cevap:
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 125 Başak Yayınları


1c. Listen again and answer the questions. 
Çeviri: Tekrar dinle ve soruları cevapla.

1. Who is coming to the animal shelter?
Çeviri: Hayvan barınağına kimler geliyor?
Cevap: Larry is coming to the shelter.
(Larry, barınağa geliyor.)


2. Are they looking at the animals?
Çeviri: Hayvanlara mı bakıyorlar?
Cevap: Yes, They  are looking at the animals.
(Evet, hayvanlara bakıyorlar.)


3. Which animals are barking?
Çeviri: Hangi hayvanlar havlıyor?
Cevap: Dogs are barking.
(Köpekler havlıyor.)


4. What are the rabbits doing?
Çeviri: Tavşanlar ne yapıyor?
Cevap: The rabbits re runnig fast.
(Tavşanlar hızlı koşuyor.)


5. What is the cat doing?
Çeviri: Kedi ne yapıyor?
Cevap: Cat is sleeping.
(Kedi uyuyor.)


6. Which animals are the puppies playing with?
Çeviri: Yavrular hangi hayvanlarla oynuyor?
Cevap: The pupies nd kittens are jumping and playing together.
(Yavrular ve kedi yavruları birlikte zıplıyor ve oynuyorlar.)


1d. Listen again and mark the sentences as True (T) or False (F). 
Çeviri: Tekrar dinleyin ve cümleleri Doğru (T) veya Yanlış (F) olarak işaretleyin.

Cevap: 

(T) 1. They like the animals in the shelter.
(F) 2. They are giving food to the animals.
(F) 3. The rabbits are eating some carrots.
(T) 4. The cat is sleeping.
(F) 5. The dogs are running.
(T) 6. The puppies are playing with the kittens.


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 126 Başak Yayınları

2a. Listen and choose the correct picture.
Çeviri: Dinleyin ve doğru resmi seçin.

Cevap:
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 126 Başak Yayınları


2b. Tell what the animals are doing in the wrong picture. 
Çeviri: Hayvanların yanlış resimde ne yaptığını söyleyin.

Cevap: The dog sleeping and other animals are playing together. (Uyuyan köpek ve diğer hayvanlar birlikte oynuyor.)


2c. Listen and tick.
Çeviri: Dinleyin ve işaretleyin.

Cevap:
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 126 Başak Yayınları1


2d. Ask and answer questions about the table in exercise 2c. 
Çeviri: Alıştırma 2c’deki tablo hakkında sorular sorun ve cevaplayın.

Cevap: 

What ise the puppy doing at the moment? (Köpek yavrusu şu anda ne yapıyor?)
It is barking right now. (Şu anda havlıyor.)


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 127 Başak Yayınları

2e. Follow the directions. 
Çeviri: Yönergeleri izleyin.


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 128 Başak Yayınları

2f. Find the differences between the two pictures. 
Çeviri: İki resim arasındaki farkları bulun.

Cevap: 

– What is the picture cat doing in your picture? (Resimdeki kedinin resminde ne işi var?)
– It is sleeping. (Uyuyor.)


2g. Now talk about the differences. 
Çeviri: Şimdi farklılıklar hakkında konuşun.


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 129 Başak Yayınları

2h. Play the “Silent Movie” game! 
Çeviri: “Sessiz Film” oyununu oynayın!


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 130 Başak Yayınları

3a. Follow the direction. 
Çeviri: Yönü takip edin.

Cevap:
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 130 Başak Yayınları


3b. Listen and compare. 
Çeviri: Dinleyin ve karşılaştırın.


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 131 Başak Yayınları

3c. Answer the questions.
Çeviri: Soruları cevaplayın.

1. Can they ask questions to the keeper?
Çeviri: Kaleciye soru sorabilirler mi?
Cevap: Yes, they can.
(Evet yapabilirler.)


2. Can they adopt animals?
Çeviri: Hayvanları evlat edinebilirler mi?
Cevap: Yes, they can.
(Evet, yapabilirler.)


3. Can they feed the puppies?
Çeviri: Yavruları besleyebilirler mi?
Cevap: Only their keeper can feed them.
(Sadece kalecileri onları besleyebilir.)


4. Can Giselle donate money to the shelter?
Çeviri: Giselle barınağa para bağışlayabilir mi?
Cevap: Yes, Giselle can donate money to the shelter.
(Evet, Giselle barınağa para bağışlayabilir.)


5. Can Larry walk the dog?
Çeviri: Larry köpeği gezdirebilir mi?
Cevap: Not right now.
(Şimdi olmaz.)


6. Why can’t Larry walk the dog?
Çeviri: Larry neden köpeği gezdiremiyor?
Cevap: Because, the dog is sleeping.
(Çünkü köpek uyuyor.)


3d. Label the animals. 
Çeviri: Hayvanları etiketleyin.

Cevap:
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 131 Başak Yayınları


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 132 Başak Yayınları

3e. Match. 
Çeviri: Eşleştirmek.

Cevap:
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 132 Başak Yayınları


3f. Follow the directions. 
Çeviri: Yönergeleri izleyin.

5.Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları 124-125-126-127-128-129-130-131-132. Sayfa, The Animal Shelter 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.