Cevap Yaz
9 Haziran 2022, 21:48 - Sena Yazdı

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı 142-143-144-145-146-147-148-149-150-151. Sayfa Cevapları Başak Yayınları

5.Sınıf İngilizce Ders Kitabı 142-143-144-145-146-147-148-149-150-151. Sayfa Cevapları Başak Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Festivals Ünitesine ait çalışmaların bulunduğu 5. sınıf ingilizce ders kitabı sayfa 142-143-144-145-146-147-148-149-150-151 cevapları konusunu paylaştık. Festivals Ünitesi içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı 142-143-144-145-146-147-148-149-150-151. Sayfa Cevapları Başak Yayınları

5.Sınıf Başak Yayınları İngilizce Ders Kitabı 142-143-144-145-146-147-148-149-150-151. Sayfa Cevapları Festivals

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 142 Başak Yayınları

1a. Where do you think these children are from? Match them with the flags.
Çeviri: Sizce bu çocuklar nereli? Onları bayraklarla eşleştirin.
Cevap:
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 142 Başak Yayınları


1b. Listen and check your answers. 
Çeviri: Dinle ve cevaplarını kontrol et.


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 143 Başak Yayınları

1c. Listen again and mark the sentences as True (T) or False (F).
Çeviri: Tekrar dinleyin ve cümleleri Doğru (T) veya Yanlış (F) olarak işaretleyin.
Cevap: 

(F) 1. Chinese people celebrate Diwali.
(T) 2. Chen and his family celebrate Chinese New Year.
(T) 3. Safiya is from Egypt and she celebrates Ramadan Feast.
(F) 4. People celebrate Ramadan in Turkey and Egypt.
(F) 5. People in India celebrate Chinese New Year.
(F) 6. Latika celebrates Diwali in India.


1d. Listen and read. 
Çeviri: Dinleyin ve okuyun.


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 144 Başak Yayınları

1e. Answer the questions. 
Çeviri: Soruları cevaplayın.

1. Who celebrates Children’s Day?
Çeviri: Çocuk Bayramı’nı kim kutluyor?

Cevap: People in Turkey celebrate it. (Türkiye’deki insanlar bunu kutluyor.)


2. What do American people celebrate?
Çeviri: Amerikan halkı neyi kutluyor?

Cevap: American people celebrate İndependence Day. (Amerikan halkı Bağımsızlık Günü’nü kutluyor.)


3. Does Latika celebrate Ramadan?
Çeviri: Latika Ramazan’ı kutluyor mu?

Cevap: No, she doesn’t. (Hayır, yapmıyor.)


4. Who celebrates Diwali?
Çeviri: Diwali’yi kim kutluyor?

Cevap: Celebrating Diwali Safiya. (Diwali Safiya kutluyor.)


5. What do Chinese people celebrate?
Çeviri: Çinliler neyi kutluyor?

Cevap: Chinese people celebrate Chinese New Year. (Çinliler Çin Yeni Yılı’nı kutluyorlar.)


6. Does Chen celebrate Chinese New Year?
Çeviri: Chen Çin Yeni Yılı’nı kutluyor mu?

Cevap: Yes, he celebrate. (Evet, kutluyor.)


1f. Match. 
Çeviri: Eşleştirin.

Cevap:
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 144 Başak Yayınları


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 145 Başak Yayınları

2a. Listen to Chen and tick the celebrations you hear. 
Çeviri: Chen’i dinleyin ve duyduğunuz kutlamaları işaretleyin.

Cevap:
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 145 Başak Yayınları


2b. Listen again and answer the questions. 
Çeviri: Tekrar dinle ve soruları cevapla.

1. How does Chen decorate the house?
Çeviri: Chen evi nasıl dekore ediyor?

Cevap: He decorates the house with.. (Evi süsler..)


2. What do Chinese people wear for the festival? 
Çeviri: Çinliler festival için ne giyiyor?

Cevap: Red traditional dresses. (Kırmızı geleneksel elbiseler.)


3. What does Chen’s mum do for the festival? 
Çeviri: Chen’in annesi festival için ne yapıyor?

Cevap: Chen’s mum clean home for the festival. (Chen’in annesi festival için evi temizler.)


4. What do Chinese people watch at the festival? 
Çeviri: Çinliler festivalde ne izliyor?

Cevap: Dragon dancers. (Ejderha dansçıları.)


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 146 Başak Yayınları

3a. Listen to Safiya and order the celebrations. 
Çeviri: Safiya’yı dinle ve kutlamaları düzenle.

Cevap:
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 146 Başak Yayınları


3b. Listen again and choose the best alternative. 
Çeviri: Tekrar dinleyin ve en iyi alternatifi seçin.

1. Safiya celebrates Ramadan … the month of Ramadan. 
Cevap: a) after


2. In Ramadan women make …
Cevap: a) desserts


3. Men go to … .
Cevap: b) mosques


4. Children get … .
Cevap: b) balloons


5. Muslims … in Ramadan.
Cevap: b) make desserts and traditional food 


6. People … their relatives and neighbours.
Cevap: a) visit


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 147 Başak Yayınları

4a. Listen to Latika and complete the sentences. 
Çeviri: Latika’yı dinleyin ve cümleleri tamamlayın.

Cevap: 

1. They celebrate Diwali between October and ……november……. .
2. They clean and decorate their houses with ……lights……. and candles.
3. They have guests for …..dinner……. .
4. They watch ……firework……. shows.


4b. Listen again and mark the sentences as True (T) or False (F). 
Çeviri: Tekrar dinleyin ve cümleleri Doğru (T) veya Yanlış (F) olarak işaretleyin.

Cevap: 

(T) 1. Indian people celebrate Diwali in Autumn.

(F) 2. People in India clean the streets for Diwali.

(T) 3. Latika and her family decorate their houses for Diwali.

(T) 4. Relatives and friends come for dinner for Diwali.

(F) 5. Latika watches the parades in Diwali.


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 148-149 Başak Yayınları

5a. Complete the table. 
Çeviri: Tabloyu tamamlayın.

Cevap:
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 148 Başak Yayınları


5b. Use the information in 5a and write the phrases under the pictures.  Then, write the names of the festivals. 
Çeviri: 5a’daki bilgileri kullanın ve ifadeleri resimlerin altına yazın. Ardından festivallerin isimlerini yazın.

Cevap:
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 148 Başak Yayınları1
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 148-149 Başak Yayınları


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 150 Başak Yayınları

5c. Look at the photos on exercise 5b and talk about the festivals as a class. 
Çeviri: 5b alıştırmasındaki fotoğraflara bakın ve sınıf olarak festivaller hakkında konuşun.


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 151 Başak Yayınları

6a. Listen and read. 
Çeviri: Dinle ve oku.


6b. Complete the table. 
Çeviri: Tabloyu tamamlayın.

Cevap:
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 151 Başak Yayınları1

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı 142-143-144-145-146-147-148-149-150-151. Sayfa, Festivals Ünitesi 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.