Forum Sınıf Cevap Yaz
19 Ocak 2022, 19:53 - Sena Yazdı

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı 78-79-80-81-82-83. Sayfa Cevapları Başak Yayınları

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı 78-79-80-81-82-83. Sayfa Cevapları Başak Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 5. sınıf ingilizce ders kitabı cevapları sayfa 78-79-80-81-82-83. sayfada Health ünitesinin etkinlik çalışmalarını paylaştık.

5.Sınıf Başak Yayınları İngilizce Ders Kitabı 78-79-80-81-82-83. Sayfa Cevapları Health

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 78 Başak Yayınları

Mark the sentences as True (T) or False (F).
Çeviri: Cümleleri Doğru (T) veya Yanlış (F) olarak işaretleyin.
Cevap:

(F) 1. In winter, people have pain in their tooth.

(F) 2. They should see a dentist if they have a sore throat.

(T) 3. They should have some cough syrup if they have a bad cough.

(T) 4. People should stay in bed when they have the flu.

(F) 5. In winter, people have backaches.

(F) 6. People should have a cold shower when they have a cold.

(F) 7. They should see a dentist if they have a backache.

(T) 8. They should be careful about their health.


Fill in the blanks to complete the puzzle.
Çeviri: Bulmacayı tamamlamak için boşlukları doldurun.
Cevap:

1. Take a warm shower if you have a ……..fever….. .

2. You should have some …….cough shrup….. if you have a bad cough.

3. Take a rest when you have a ….backache…… .

4. Keep your throat warm if you have a …….sore throat….. .

5. Wear warm clothes if you feel ……..cold……….

6. See a dentist when you have a ………toothacke………

7. When you have a headache, take a ……..painkiller……….

8. You ……..should……… stay in bed when you have the flu.
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 78 Başak Yayınları


Listen and check.
Çeviri: Dinle ve kontrol et.


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 79 Başak Yayınları

Work in groups and prepare a picture story about an illness and your feelings and needs for this illness. Then, share your ideas.
Çeviri: Gruplar halinde çalışın ve bir hastalık ve bu hastalık için duygu ve ihtiyaçlarınız hakkında resimli bir hikaye hazırlayın. Daha sonra fikirlerinizi paylaşın.


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 80 Başak Yayınları

Write the missing letters and number the picture. Then, listen and check.
Çeviri: Eksik harfleri yazın ve resmi numaralandırın. Ardından, dinleyin ve kontrol edin.
Cevap:
5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 80 Başak Yayınları


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 81 Başak Yayınları

Write the missing letters and number the pictures. Then, talk about their illnesses.
Çeviri: Eksik harfleri yazın ve resimleri numaralandırın. Sonra hastalıkları hakkında konuşun.
Cevap:

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 81 Başak Yayınları


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 82 Başak Yayınları

Match the phrases. There may be more than one correct answer.
Çeviri: İfadeleri eşleştirin. Birden fazla doğru yanıt olabilir.
Cevap:

5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 82 Başak Yayınları1


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevapları Sayfa 83 Başak Yayınları

Work in pairs and give some advice to the complaints below.
Çeviri: Çiftler halinde çalışın ve aşağıdaki şikayetler için bazı tavsiyelerde bulunun.
Cevap:

1. Giselle has a backache. (Giselle’in sırt ağrısı var.)

Cevap: She should take a painkiller. (Ağrı kesici almalı.)


2. Satoshi has a cold. (Satoshi’nin nezlesi var.)

Cevap: He should drink hot things. (Sıcak şeyler içmeli.)


3. Duygu has a bad cough. (Duygu’nun kötü bir öksürüğü var.)

Cevap: She should take a cough shrup. (Öksürük şurubu almalı.)


4. Larry has a headache. (Larry’nin başı ağrıyor.)

Cevap: He should take a pill. (Bir hap almalı.)


5. Larry’s father has a sore throat. (Larry’nin babasının boğazı ağrıyor.)

Cevap: He should drink hot things. (Sıcak şeyler içmeli.)


6. Duygu’s mother has a stomachache. (Duygu’nun annesinin karnı ağrıyor.)

Cevap: She should go to doctor. (Doktora gitmeli.)


7. Satoshi’s mother has a fever. (Satoshi’nin annesinin ateşi var.)

Cevap: She should take a cold shower. (Soğuk bir duş almalı.)


8. Giselle’s father’s tooth hurts. (Giselle’in babasının dişi ağrıyor.)

He should see a dentist. (Bir diş hekimine görünmelidir.)


9. Larry’s friend has the flu. (Larry’nin arkadaşı grip olmuş.)

Cevap: He should take a pill. (Bir hap almalı.)


10. I feel tired and I sneeze a lot. (Kendimi yorgun hissediyorum ve çok hapşırıyorum.)

Cevap: I have to stay in bed and take a pill. (Yatakta kalıp bir hap almalıyım.)


5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Cevaplari 78-79-80-81-82-83. Sayfa, Health ünitesi içerisindeki eksik veyahut hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.