6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 49-50-51-52-53-54 Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 49-50-51-52-53-54 Cevapları MEB Yayınları 2026-2027 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Theme 2 Classroom Life konusunun bulunduğu 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 49-50-51-52-53-54 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
6.Sınıf MEB Yayınları İngilizce Ders Kitabı 49-50-51-52-53-54. Sayfa Cevapları Theme 2 Classroom Life
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 49 Cevapları MEB Yayınları
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 50 Cevapları MEB Yayınları
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 51 Cevapları MEB Yayınları
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 52 Cevapları MEB Yayınları
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 53 Cevapları MEB Yayınları
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 54 Cevapları MEB Yayınları
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 49 Cevapları MEB Yayınları
Ready to Build
6. Put the words and phrases in the correct order to answer the questions.
a. How often do you rest? (Ne sıklıkla dinlenirsin?)
b. How often do you do research on the Net? (İnternette ne sıklıkla araştırma yaparsın?)
c. How often do you use a learning method? (Ne sıklıkla bir öğrenme yöntemi kullanırsın?)
d. How often do you revise the new words? (Yeni sözcükleri ne sıklıkla tekrar edersin?)
Kitaptaki örnek
How often do you have breakfast with your family? I always have breakfast with my family. (Ailenle ne sıklıkla kahvaltı edersin? Ailemle her zaman kahvaltı ederim.)
Çeviri: Soruları cevaplamak için sözcükleri ve sözcük gruplarını doğru sıraya koyun.
Cevap: a. I sometimes rest. b. I often do some research on the Net. c. I usually use a learning method. d. I normally revise the new words.

7. Rewrite the text using the words in the box instead of the bold words. There is an extra one.
Çeviri: Metni, koyu yazılmış sözcüklerin yerine kutudaki sözcükleri kullanarak yeniden yazın. Sözcüklerden biri fazladır.
Cevap: I like studying with my friends. Our levels are improving. Mary is hardworking. Her sister, Laura, sometimes helps us with our Maths homework. Serkan is a successful boy. His mum, Merve, is an English teacher. She often supports us. Their help is important to us. Fazla olan sözcük: Your.

Ready to Play
Play the game in pairs and take turns.
Kitaptaki örnek
to brush teeth: You are brushing your teeth now. (diş fırçalamak: Şu anda dişlerini fırçalıyorsun.)
Çeviri: Oyunu ikili olarak, sırayla oynayın. Kutudaki eylemleri kağıtlara yazıp masaya ters çevirin. Bir kart seçip eylemi sessizce canlandırın; arkadaşınız ne yaptığınızı tahmin etsin. Her doğru tahmin 10 puandır; puanları puan tablosuna yazın.
Cevap: Kart: to read silently. Tahmin: You are reading silently now. (Şu anda sessizce okuyorsun.) Doğru tahmin için puan tablosuna 10 puan yazılır.
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 50 Cevapları MEB Yayınları
Ready to Read
1. How often do you work in pairs or groups? Do you like it? Give reasons.
Çeviri: Ne sıklıkla ikili ya da grup halinde çalışırsınız? Bundan hoşlanır mısınız? Nedenlerini söyleyin.
Cevap: I often work in groups. I like it because we share our ideas. (Sık sık grup halinde çalışırım. Fikirlerimizi paylaştığımız için bunu severim.)
2. Look at the picture and guess what the text is about.
Çeviri: Resme bakın ve metnin konusunu tahmin edin.
Cevap: It is about recycling. (Geri dönüşümle ilgili.)
3. Read the text in pairs as a jigsaw. Talk about what each paragraph is about in pairs.
Çeviri: Metni arkadaşınızla paylaşarak okuyun. Her paragrafın neyi anlattığını birbirinize söyleyin.
Cevap: The first paragraph is about Arda’s group and their Science project. The second paragraph is about the students’ tasks today and working in groups. (Birinci paragraf Arda’nın grubunu ve fen projesini, ikinci paragraf öğrencilerin bugünkü görevlerini ve grup çalışmasını anlatıyor.)
4. Read the text quickly and tick (√) the pictures related to the text.
Çeviri: Metni hızlıca okuyun ve metinle ilgili resimleri işaretleyin.
Cevap: b, c, e ve f işaretlenir.

5. Read the text carefully and circle the correct options.
Çeviri: Metni dikkatle okuyun ve doğru seçenekleri daire içine alın.
Cevap: a. b (group), b. a (tasks), c. c (marking), d. c (creative).

6. Read the text again. Ask and answer the questions in pairs.
a. Where are the students? (Öğrenciler nerede?)
b. What is the project about? (Proje neyle ilgili?)
c. Who is counting the materials? (Malzemeleri kim sayıyor?)
d. What are the students doing? (Öğrenciler ne yapıyor?)
e. What is the slogan? (Slogan nedir?)
Çeviri: Metni yeniden okuyun. Soruları arkadaşınızla birbirinize sorup cevaplayın.
Cevap: a. They are in the classroom. b. It is about recycling. c. Yasemin is counting the materials. d. They are working in groups. e. It’s “Two heads are better than one!”
7. Work in groups. Go to page 141 and read the digital story. Then role play one of the scenes.
Çeviri: Grup halinde çalışın. 141. sayfaya gidip dijital hikayeyi okuyun. Sonra sahnelerden birini canlandırın.
Cevap: We choose Scene 2. One student is Mr Alkan, the others are Ayşe, Larry and Violet. (2. sahneyi seçiyoruz. Bir öğrenci Mr Alkan olur, diğerleri Ayşe, Larry ve Violet rollerini alır.)
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 51 Cevapları MEB Yayınları
Ready to Write
1. Read the diary quickly and choose the correct options.
Çeviri: Günlüğü hızlıca okuyun ve doğru seçenekleri belirleyin.
Cevap: a. strange, b. habits, c. happy.

2. Think about the answers to the questions below and share them with the whole class.
a. What sort of activities or methods do you use in the classroom? (Sınıfta ne tür etkinlikler ya da yöntemler kullanırsınız?)
b. How often do you revise your lessons? (Derslerinizi ne sıklıkla tekrar edersiniz?)
c. What sort of activities or methods do you like most in the classroom? Give reasons. (Sınıfta en çok hangi tür etkinlikleri ya da yöntemleri seversiniz? Nedenlerini söyleyin.)
Çeviri: Aşağıdaki soruların cevaplarını düşünün ve sınıfla paylaşın.
Cevap: a. I use pair-work and reading aloud in the classroom. b. I revise my lessons every day. c. I like group work most because we share our ideas.
3. Complete the sentences. Share them first in pairs, then with the class.
Çeviri: Cümleleri tamamlayın. Önce arkadaşınızla, sonra sınıfla paylaşın.
Cevap: a. I am feeling happy today, because I got full marks on the test. b. I normally study alone, but today I am working in a group. c. I always read silently, but today I am reading aloud. d. My friend usually walks to school, but today he is coming by bus.

4. Write a diary similar to the one above and share it with the class. Then give positive feedback to each other with the chart below.
Çeviri: Yukarıdakine benzer bir günlük yazın ve sınıfla paylaşın. Sonra aşağıdaki tabloyu kullanarak birbirinize olumlu geri bildirim verin.
Cevap: Dear diary, What a different day at school! I normally study alone, but today I am working in a group. My friend Ali usually reads silently, but today he is reading aloud. I am feeling happy to write about this day. (Sevgili günlük, okulda ne farklı bir gün! Normalde tek başıma çalışırım ama bugün grupla çalışıyorum. Arkadaşım Ali genellikle sessiz okur ama bugün sesli okuyor. Bu günü yazdığım için mutluyum.) Geri bildirim tablosunda üç ifade için de 3 işaretlenir.

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 52 Cevapları MEB Yayınları
Ready to Explore
1. Read the texts quickly and match the following phrases with the texts. There is an extra one.
Çeviri: Metinleri hızlıca okuyun ve aşağıdaki ifadeleri metinlerle eşleştirin. İfadelerden biri fazladır.
Cevap: a. 5, c. 1, d. 2, e. 3, f. 4. Fazla olan ifade: b.

2. Think about the answers to the questions below and share them with the whole class.
a. Which text sounds more interesting? Give reasons. (Hangi metin daha ilgi çekici geliyor? Nedenlerini söyleyin.)
b. Which learning places outside school would you like to go? Give reasons. (Okul dışındaki hangi öğrenme ortamlarına gitmek isterdiniz? Nedenlerini söyleyin.)
c. How often do you go to learning places outside school? (Okul dışındaki öğrenme ortamlarına ne sıklıkla gidersiniz?)
d. How do you feel when you go to learning places outside school? (Okul dışındaki öğrenme ortamlarına gittiğinizde kendinizi nasıl hissedersiniz?)
Çeviri: Aşağıdaki soruların cevaplarını düşünün ve sınıfla paylaşın.
Cevap: a. Science Centres, because there are a lot of workshops and activities. b. I would like to go to a museum because I like history. c. I go there once a month. d. I feel happy and excited.
3. Find more learning places outside school and present them to the class.
Çeviri: Okul dışındaki başka öğrenme ortamları bulun ve bunları sınıfa sunun.
Cevap: A zoo is a learning place outside school. Students see different animals and learn new things about them. (Hayvanat bahçesi okul dışındaki bir öğrenme ortamıdır. Öğrenciler farklı hayvanlar görür ve onlar hakkında yeni şeyler öğrenir.)
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 53 Cevapları MEB Yayınları
Ready to Review
1. Read the strip story quickly. What is it about?
Çeviri: Resimli hikayeyi hızlıca okuyun. Hikaye neyle ilgili?
Cevap: It is about a learning method. (Bir öğrenme yöntemiyle ilgili.)
2. Read the picture strip story carefully. Ask and answer the questions in pairs. Then write one more question about the story and ask your classmates.
a. What is Susan doing? (Susan ne yapıyor?)
b. What is Atlas doing? (Atlas ne yapıyor?)
c. Who needs help with new vocabulary? (Yeni sözcüklerle ilgili kimin yardıma ihtiyacı var?)
d. Why does Atlas look happy? (Atlas neden mutlu görünüyor?)
Çeviri: Resimli hikayeyi dikkatle okuyun. Soruları arkadaşınızla birbirinize sorup cevaplayın. Sonra hikayeyle ilgili bir soru daha yazıp sınıf arkadaşlarınıza sorun.
Cevap: a. She is reviewing her homework. b. He is writing a story for an English lesson. c. Atlas needs some help with new vocabulary. d. Because he got full marks on the English test. e. Who is the English teacher? Mrs Güneş is the English teacher.

3. Think about the answers to the questions below and share them with the whole class.
a. Do you help your friends during lessons? Give examples. (Derslerde arkadaşlarınıza yardım eder misiniz? Örnek verin.)
b. How do you feel when you help your friends or your friends help you? (Arkadaşlarınıza yardım ettiğinizde ya da onlar size yardım ettiğinde kendinizi nasıl hissedersiniz?)
c. Do you like working in pairs or groups in the classroom? Give reasons. (Sınıfta ikili ya da grup halinde çalışmayı sever misiniz? Nedenlerini söyleyin.)
Çeviri: Aşağıdaki soruların cevaplarını düşünün ve sınıfla paylaşın.
Cevap: a. Yes, I do. I help my friends with new words in English lessons. b. I feel happy. c. Yes, I do, because we learn from each other.
4. Work in pairs. Act out the story by adding your own words.
Çeviri: İkili çalışın. Hikayeyi kendi sözlerinizi de ekleyerek canlandırın.
Cevap: Atlas: Hi, Susan. What are you doing? Susan: I am reviewing my homework. Do you need help? Atlas: Yes, please. You are a great friend! (Atlas: Merhaba Susan. Ne yapıyorsun? Susan: Ödevimi gözden geçiriyorum. Yardıma ihtiyacın var mı? Atlas: Evet, lütfen. Harika bir arkadaşsın!)
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 54 Cevapları MEB Yayınları
Ready to Present
1. Follow the instructions to do your project.
Kitaptaki örnek
How often do you do club activities at school? (Okulda ne sıklıkla kulüp etkinliği yaparsın?)
Çeviri: Projenizi yapmak için yönergeleri izleyin.
Cevap: Proje haritasına yazılan ifadeler: to count, cardinal numbers, ordinal numbers, to work in pairs, to revise lessons, to read aloud. Örnek oyun sorusu: How often do you revise your lessons? (Derslerini ne sıklıkla tekrar edersin?)

2. Follow the instructions for reflection and feedback.
Çeviri: Değerlendirme ve geri bildirim için yönergeleri izleyin.
Cevap: I liked the number game in this theme. I found working in groups more interesting. (Bu temada sayı oyununu sevdim. Grup halinde çalışmayı daha ilgi çekici buldum.)
3. Read the sentences in the chart. Then tick the boxes to check your progress.
Çeviri: Tablodaki cümleleri okuyun. Sonra gelişiminizi değerlendirmek için kutuları işaretleyin.
Cevap: Bütün ifadeler için en yüksek puanı (üç yıldız) işaretliyoruz.

Aradığınız ödevi bulamadıysanız lütfen MEB Yayınları 2026 ana içeriğimizi ziyaret ediniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 3. sınıf türkçe sayfa 11 forum sınıf

