6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 56-57-58-59-60-61 Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 56-57-58-59-60-61 Cevapları MEB Yayınları 2026-2027 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Theme 3 Personal Life konusunun bulunduğu 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 56-57-58-59-60-61 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
6.Sınıf MEB Yayınları İngilizce Ders Kitabı 56-57-58-59-60-61. Sayfa Cevapları Theme 3 Personal Life
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 56 Cevapları MEB Yayınları
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları MEB Yayınları
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 59 Cevapları MEB Yayınları
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 60 Cevapları MEB Yayınları
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 61 Cevapları MEB Yayınları
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 56 Cevapları MEB Yayınları
Get Ready
Watch the digital story. Guess what it is about.
Çeviri: Dijital hikayeyi izleyin. Neyle ilgili olduğunu tahmin edin.
Cevap: The digital story is about friendship and helping each other. (Dijital hikaye arkadaşlık ve birbirine yardım etmekle ilgilidir.)
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları MEB Yayınları
Ready to Start
Name five basic body parts and physical features you remember.
Çeviri: Hatırladığınız beş temel vücut bölümünü ve fiziksel özelliği söyleyin.
Cevap: Body parts: head, arm, hand, leg, foot. Physical features: tall, short, slim, curly hair, blue eyes. (Vücut bölümleri: baş, kol, el, bacak, ayak. Fiziksel özellikler: uzun boylu, kısa boylu, ince, kıvırcık saç, mavi göz.)
1. Watch the digital story and tick (√) the words/phrases you hear.
Çeviri: Dijital hikayeyi izleyin ve duyduğunuz kelimeleri/ifadeleri işaretleyin.
Cevap: a (a necklace), b (a bracelet), e (a wallet) ve g (helpful) işaretlenir.

2. Match the words/phrases above with the pictures. There is an extra one.
Çeviri: Yukarıdaki kelimeleri/ifadeleri resimlerle eşleştirin. Resimlerden biri fazladır.
Cevap: 1. e, 2. d, 3. f, 4. b, 5. a, 6. c, 7. g. Fazla olan 8 numaralı resimdir.

3. Talk in pairs using the words/phrases in Activity 2.
Kitaptaki örnek
What do you use a wallet for? (Cüzdanı ne için kullanırsın?)
I put my money in it. (İçine paramı koyarım.)
Çeviri: 2. etkinlikteki kelimeleri/ifadeleri kullanarak ikili konuşun.
Cevap: A: What do you use trainers for? (Spor ayakkabıyı ne için kullanırsın?) B: I wear them when I do sports. (Spor yaparken giyerim.)
4. Watch the digital story again and tick (√) the people’s personalities. Then talk about the chart in pairs.
Kitaptaki örnek
What is İnci like? (İnci nasıl biri?)
İnci is a bit lazy about her responsibilities. (İnci sorumlulukları konusunda biraz tembeldir.)
Çeviri: Dijital hikayeyi yeniden izleyin ve kişilerin kişilik özelliklerini işaretleyin. Sonra tablo hakkında ikili konuşun.
Cevap: AYSEL: helpful, caring, tidy, organised. İNCİ: polite, lazy, focused, social. A: What is Aysel like? (Aysel nasıl biri?) B: Aysel is helpful and tidy. (Aysel yardımsever ve düzenlidir.)

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 59 Cevapları MEB Yayınları
Ready to Start
5. Look at the pictures on pages 56-57 and talk about them in pairs.
Kitaptaki örnek
Do you have similar activities in your personal life? (Kişisel yaşamında benzer etkinliklerin var mı?)
Yes, I like doing sports. I usually do sports with my friends. (Evet, spor yapmayı severim. Genellikle arkadaşlarımla spor yaparım.)
Çeviri: 56-57. sayfalardaki resimlere bakın ve onlar hakkında ikili konuşun.
Cevap: A: Do you help your mother at home? (Evde annene yardım eder misin?) B: Yes, I do. I usually tidy my room. (Evet, ederim. Genellikle odamı toplarım.)
6. Watch the digital story again and put the events in the correct order.
Çeviri: Dijital hikayeyi yeniden izleyin ve olayları doğru sıraya koyun.
Cevap: a → 3, b → 5, c → 2, d → 4, e → 1.

7. Work in groups of 4 or 5. Write four short questions about the pictures on pages 56-57. Then exchange your questions with another group and answer each other’s questions. Give positive feedback.
Kitaptaki örnek
Where is the boy riding his bike in picture 2? (2. resimdeki çocuk bisikletini nerede sürüyor?)
He is riding his bike in the park. (Bisikletini parkta sürüyor.)
Çeviri: 4 ya da 5 kişilik gruplar oluşturun. 56-57. sayfalardaki resimlerle ilgili dört kısa soru yazın. Sonra sorularınızı başka bir grupla değiştirin ve birbirinizin sorularını cevaplayın. Olumlu geri bildirim verin.
Cevap: A: What is the girl doing in picture 5? (5. resimdeki kız ne yapıyor?) B: She is playing with her dog. (Köpeğiyle oynuyor.)
Ready to Say
1. Listen to the utterances from the digital story and notice the rises and falls. Then practise saying them in pairs.
Çeviri: Dijital hikayedeki cümleleri dinleyin, sesin yükseldiği ve alçaldığı yerlere dikkat edin. Sonra bu cümleleri ikili olarak söyleyin.
Cevap: a. It is a beautiful day, isn’t it? (ses alçalır) b. Does your mother wear jewellery? (ses yükselir) c. What is it? (ses alçalır)
2. Listen to the dialogue and draw rises and falls for the questions. Then read the dialogue in pairs.
Çeviri: Diyaloğu dinleyin ve sorular için yükselme ve alçalma işaretlerini çizin. Sonra diyaloğu ikili olarak okuyun.
Cevap: isn’t he? → ses yükselir. Are you taller than your brother? → ses yükselir. Who is the tallest person in your family? → ses alçalır.

3. Work in pairs and make similar dialogues about your classmates using the words you know.
Çeviri: İkili çalışın ve bildiğiniz kelimeleri kullanarak sınıf arkadaşlarınız hakkında benzer diyaloglar kurun.
Cevap: A: Elif is the tallest girl in our class, isn’t she? (Elif sınıfımızın en uzun boylu kızı, değil mi?) B: Yes, she is. (Evet, öyle.)
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 60 Cevapları MEB Yayınları
Ready to Learn
1. Listen to the dialogue and tick (√) the words/phrases you hear.
Çeviri: Diyaloğu dinleyin ve duyduğunuz kelimeleri/ifadeleri işaretleyin.
Cevap: a kit, a heart, a purse, an ankle, a bracelet, a necklace, trainers.

2. Write the words/phrases you ticked in Activity 1 under the correct pictures. There is an extra one.
Çeviri: 1. etkinlikte işaretlediğiniz kelimeleri/ifadeleri doğru resimlerin altına yazın. Resimlerden biri fazladır.
Cevap: 1. an ankle, 2. a heart, 4. a necklace, 5. a purse, 6. a bracelet, 7. a kit, 8. trainers. Fazla olan 3 numaralı resimdir.

3. Help Kate complete her homework and write the words/phrases in Activity 1 under the correct headings.
Çeviri: Kate’in ödevini tamamlamasına yardım edin ve 1. etkinlikteki kelimeleri/ifadeleri doğru başlıkların altına yazın.
Cevap: Body Parts: back, a heart, a leg, stomach, an ankle, neck, a knee, skin. Clothes: a kit, a swimsuit, tights, a pocket, trainers. Accessories: a chain, a purse, a bracelet, a necklace, a wallet.

4. Listen to Track 3.4 to check your answers in Activity 3. Then repeat the words as a whole class.
Çeviri: 3. etkinlikteki cevaplarınızı kontrol etmek için Track 3.4 kaydını dinleyin. Sonra kelimeleri sınıfça tekrar edin.
Cevap: Kayıttaki sıra 3. etkinliğin cevabıyla aynıdır: Body parts (back … skin), Clothes (a kit … trainers), Accessories (a chain … a wallet). Kelimeler sınıfça tekrar edilir.
5. Look at the pictures on pages 56-67. Talk about them using the words in Activity 3.
Kitaptaki örnek
Do you wear a kit when you ride a bike? (Bisiklet sürerken spor kıyafeti giyer misin?)
Sure. It is important for safety. (Elbette. Güvenlik için önemlidir.)
Çeviri: 56-67. sayfalardaki resimlere bakın. 3. etkinlikteki kelimeleri kullanarak onlar hakkında konuşun.
Cevap: A: Do you wear trainers when you do sports? (Spor yaparken spor ayakkabı giyer misin?) B: Yes, I do. They are comfortable. (Evet, giyerim. Rahattırlar.)
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 61 Cevapları MEB Yayınları
Ready to Learn
6. Watch the digital story again and circle the correct answer.
Çeviri: Dijital hikayeyi yeniden izleyin ve doğru cevabı daire içine alın.
Cevap: a. studying together for their science project (fen projeleri için birlikte çalışmak).

7. Read the dialogue from the digital story and tick (√) the words you don’t know. Talk about their meanings in class. Then repeat the words as a whole class.
Çeviri: Dijital hikayedeki diyaloğu okuyun ve bilmediğiniz kelimeleri işaretleyin. Anlamları hakkında sınıfta konuşun. Sonra kelimeleri sınıfça tekrar edin.
Cevap: Örnek: independent (bağımsız), patient (sabırlı) ve brilliant (parlak, çok zeki) işaretlenir.

8. Match the words with their definitions. There is an extra one.
Çeviri: Kelimeleri tanımlarıyla eşleştirin. Tanımlardan biri fazladır.
Cevap: a → 6, b → 7, c → 2, d → 4, e → 1, f → 5. Fazla olan 3 numaralı tanımdır.

Ready to Play
Task: Read the word correctly. (1 point) Give simple description. (2 points) Use the word in a sentence correctly. (3 points)
Çeviri: Görev: Kelimeyi doğru okuyun. (1 puan) Basit bir tanım yapın. (2 puan) Kelimeyi bir cümlede doğru kullanın. (3 puan)
Cevap: a wallet → It is a small case for money. I have got a brown wallet. (Para için küçük bir kılıftır. Kahverengi bir cüzdanım var.)
Aradığınız ödevi bulamadıysanız lütfen MEB Yayınları 2026 ana içeriğimizi ziyaret ediniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 3. sınıf türkçe sayfa 11 forum sınıf

