6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 84-85-86-87-88-89 Cevapları MEB Yayınları

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 84-85-86-87-88-89 Cevapları MEB Yayınları 2026-2027 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Theme 5 Life in the Neighbourhood & City konusunun bulunduğu 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 84-85-86-87-88-89 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.
6.Sınıf MEB Yayınları İngilizce Ders Kitabı 84-85-86-87-88-89. Sayfa Cevapları Theme 5 Life in the Neighbourhood & City
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 84 Cevapları MEB Yayınları
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 86 Cevapları MEB Yayınları
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları MEB Yayınları
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 88 Cevapları MEB Yayınları
- 6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları MEB Yayınları
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 84 Cevapları MEB Yayınları
Get Ready
Watch the digital story. Guess what it is about.
Çeviri: Dijital hikayeyi izleyin. Hikayenin neyle ilgili olduğunu tahmin edin.
Cevap: It is about life in the neighbourhood and the city. (Mahalledeki ve şehirdeki yaşamla ilgilidir.)
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 86 Cevapları MEB Yayınları
Ready to Start
What kind of festivals/events are there in your neighbourhood and city?
Çeviri: Mahallenizde ve şehrinizde ne tür festivaller/etkinlikler oluyor?
Cevap: There are music festivals and national day celebrations in my city. (Şehrimde müzik festivalleri ve milli bayram kutlamaları oluyor.)
1. Watch the digital story and tick (√) the words/phrases you hear.
Çeviri: Dijital hikayeyi izleyin ve duyduğunuz kelimeleri/ifadeleri işaretleyin.
Cevap: a, c, d ve f işaretlenir (transportation in the neighbourhood, a music festival, life in the neighbourhood, an audience).

2. Match the words/phrases above with the pictures. There is an extra one.
Çeviri: Yukarıdaki kelimeleri/ifadeleri resimlerle eşleştirin. Resimlerden biri fazladır.
Cevap: 1. b, 2. c, 3. e, 4. d, 5. g, 6. a, 8. f. Fazla olan 7 numaralı resimdir.

3. Talk about the phrases you ticked in Activity 1 in pairs.
Kitaptaki örnek
I enjoy playing with my friends in my neighbourhood. What about you? (Mahallemde arkadaşlarımla oynamaktan hoşlanırım. Ya sen?)
I like joining festivals and events in my city with my friends. (Şehrimdeki festivallere ve etkinliklere arkadaşlarımla katılmayı severim.)
Çeviri: 1. etkinlikte işaretlediğiniz ifadeler hakkında arkadaşınızla konuşun.
Cevap: A: I enjoy going to music festivals in my neighbourhood. What about you? (Mahallemdeki müzik festivallerine gitmekten hoşlanırım. Ya sen?) B: I like being in the audience at concerts. (Konserlerde seyirci olmayı severim.)
4. Watch the digital story carefully and write the missing parts in the table below.
Çeviri: Dijital hikayeyi dikkatle izleyin ve aşağıdaki tabloda eksik kalan yerleri yazın.
Cevap: a. music, b. musician, c. rap, d. event, e. money, f. transport, g. directions, h. foot, i. cross, j. van.

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları MEB Yayınları
Ready to Start
5. Watch the digital story again and match the pictures with the people. There is an extra one.
Çeviri: Dijital hikayeyi bir kez daha izleyin ve resimleri kişilerle eşleştirin. Resimlerden biri fazladır.
Cevap: Melike → d, Kayhan → e, Rosa → c, Ryan → f, Ryan’s Dad → a. Fazla olan resim: b.

6. Watch the digital story carefully and put the events in the correct order.
Çeviri: Dijital hikayeyi dikkatle izleyin ve olayları doğru sıraya koyun.
Cevap: a. 5, b. 4, c. 2, d. 3, e. 1.

7. Look at the picture on pages 84-85. Ask and answer the questions in pairs.
a. What types of transport do you see? (Hangi ulaşım türlerini görüyorsunuz?)
b. What are the musicians doing in Picture 5? (5. resimde müzisyenler ne yapıyor?)
c. What are the people doing in Picture 6? (6. resimde insanlar ne yapıyor?)
Çeviri: 84-85. sayfalardaki resme bakın. Soruları arkadaşınızla birbirinize sorup cevaplayın.
Cevap: a. I see a car, a lorry, and an underground. b. They are performing in a concert. c. They are looking at the artwork.
8. Work in groups of 4 or 5. Write three short questions about the picture on pages 84-85. Then change your questions with another group and answer each other’s questions. Give positive feedback.
Çeviri: 4 ya da 5 kişilik gruplar oluşturun. 84-85. sayfalardaki resimle ilgili üç kısa soru yazın. Sonra sorularınızı başka bir grupla değiştirin ve birbirinizin sorularını cevaplayın. Olumlu geri bildirim verin.
Cevap: 1. What colour is the lorry? 2. Where are the man and the boy sitting? 3. How many people are there in Picture 6? (1. Kamyon ne renk? 2. Adam ve çocuk nerede oturuyor? 3. 6. resimde kaç kişi var?)
Ready to Say
1. Listen to the dialogue and notice the coloured letters. Then act it out.
Çeviri: Diyaloğu dinleyin ve renkli harflere dikkat edin. Sonra diyaloğu canlandırın.
Cevap: Diyalog dinlenir; renkli yazılan f, g, h, i, j ve k harflerinin okunuşuna dikkat edilerek arkadaşımızla canlandırılır.
2. Listen to the words below and repeat them as a whole class.
Çeviri: Aşağıdaki kelimeleri dinleyin ve sınıfça tekrar edin.
Cevap: festival – food, ground – giraffe, hall – handmade, inside – idea, join – jazz, kitchen – kind kelimeleri dinlenir ve sınıfça tekrar edilir.
3. Work in pairs. Write one more word for each coloured letter in Activity 2 and repeat them.
Kitaptaki örnek
fridge – jungle (buzdolabı – orman)
Çeviri: İkili çalışın. 2. etkinlikteki her renkli harf için birer kelime daha yazın ve bu kelimeleri tekrar edin.
Cevap: f: fish, g: garden, h: house, i: island, j: jacket, k: king.
4. Find words with the letters “f, g, h, i, j, and k” from the digital story. Say them with the correct sounds. Then write them in your notebooks.
Çeviri: Dijital hikayeden içinde “f, g, h, i, j ve k” harfleri olan kelimeler bulun. Bu kelimeleri doğru seslerle söyleyin. Sonra defterinize yazın.
Cevap: f: festival, foot; g: grass, great; h: help, here; i: instruments, bike; j: jazz, jam; k: like, link.
6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 88 Cevapları MEB Yayınları
Ready to Learn
1. Listen to the dialogue and complete it with the correct words below. There is an extra one.
Çeviri: Diyaloğu dinleyin ve aşağıdaki doğru kelimelerle tamamlayın. Kelimelerden biri fazladır.
Cevap: (1) wedding, (2) pleased, (3) crowded, (4) musician, (5) perform, (6) organises, (7) bus. Fazla olan kelime: creative.

2. Read the dialogue and write T (True) or F (False). Then correct the false sentences.
Çeviri: Diyaloğu okuyun ve cümlelere T (Doğru) ya da F (Yanlış) yazın. Sonra yanlış cümleleri düzeltin.
Cevap: a. T, b. F (Nehir and the guests were pleased with the meals.), c. T, d. F (Nil’s dad performs pop music.), e. T.

3. Watch the digital story and circle the correct options.
Çeviri: Dijital hikayeyi izleyin ve doğru seçenekleri daire içine alın.
Cevap: a. music, b. neighbourhood, c. local, d. crowded, e. signs, f. transportation.

6. Sınıf İngilizce Ders Kitabı Sayfa 89 Cevapları MEB Yayınları
Ready to Learn
4. Read the speech and underline the words/phrases you don’t know. Then check them as a whole class.
Çeviri: Konuşmayı okuyun ve bilmediğiniz kelimelerin/ifadelerin altını çizin. Sonra bunları sınıfça kontrol edin.
Cevap: rush (acele etmek), means of transport (ulaşım araçları), underpass (alt geçit), overpass (üst geçit), audience (seyirci).
5. Read the speech in groups of four as a jigsaw. Then talk about your parts in groups.
Çeviri: Konuşmayı dörder kişilik gruplarda, her biriniz bir bölümünü okuyarak okuyun. Sonra kendi bölümünüzü grupta anlatın.
Cevap: My part is about Rosa. She always prefers going everywhere on foot, but yesterday she was on her bike. (Benim bölümüm Rosa ile ilgili. O her yere yürüyerek gitmeyi tercih eder ama dün bisikletiyleydi.)
6. Read the speech again and complete the sentences from the speech.
Çeviri: Konuşmayı bir kez daha okuyun ve konuşmadan alınan cümleleri tamamlayın.
Cevap: a. crowded yesterday because of the festival, b. bus or train, c. on foot, d. means of transport, e. pleased.

7. Talk about how you come to school every day in pairs. Then share your dialogue with the whole class.
Çeviri: Okula her gün nasıl geldiğinizi arkadaşınızla konuşun. Sonra diyaloğunuzu bütün sınıfla paylaşın.
Cevap: A: How do you come to school every day? (Okula her gün nasıl geliyorsun?) B: I come to school on foot. What about you? (Okula yürüyerek geliyorum. Ya sen?) A: I take the bus. (Ben otobüse biniyorum.)
Ready to Play
Play the game in pairs or groups. Write five sentences with the words from the word boxes and divide each one into three parts. Colour each part in a different colour, then cut and mix them. Take three pieces and make a correct and meaningful sentence. Then get a point. Bonus: Finish the task first and get one extra point.
Kitaptaki örnek
They organised a festival. (Bir festival düzenlediler.)
I like driving a motorcycle. (Motosiklet sürmeyi severim.)
Çeviri: Oyunu ikili ya da grup halinde oynayın. Kelime kutularındaki kelimelerle beş cümle yazın ve her cümleyi üç parçaya ayırın. Her parçayı farklı bir renge boyayın, sonra kesip karıştırın. Üç parça alıp doğru ve anlamlı bir cümle kurun. Böylece bir puan kazanın. Bonus: Görevi ilk bitiren bir puan daha alır.
Cevap: The musician / performed / on a platform. We / crossed / an overpass. (Müzisyen bir platformda sahne aldı. Bir üst geçitten geçtik.)
Aradığınız ödevi bulamadıysanız lütfen MEB Yayınları 2026 ana içeriğimizi ziyaret ediniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 3. sınıf türkçe sayfa 11 forum sınıf

