Cevap Yaz
24 Kasım 2022, 1:09 - Seher Yazdı

Adını Göklere Yazdıran Çocuk Metni Cevapları (7. Sınıf Türkçe MEB)

Adını Göklere Yazdıran Çocuk Metni Cevapları (7. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Adını Göklere Yazdıran Çocuk metnine ait çalışmalarının bulunduğu 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 136-139-140-141-142-143 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Adını Göklere Yazdıran Çocuk Metni Cevapları (7. Sınıf Türkçe MEB)

Adını Göklere Yazdıran Çocuk Metni Soruları Cevapları ve Çalışmaları 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları 136-139-140-141-142-143. Sayfa Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları MEB Yayınları

Hazırlık Çalışmaları

İnsanların başarılı olmalarında etkili olan faktörler nelerdir?
Cevap: Planlı olmak, azimli olmak, inanmak.

Sizce başarı, şansa mı yoksa çabaya mı bağlıdır? Açıklayınız.
Cevap: Başarı kesinlikle şans değildir. Başarının sırrı çabadır. Azimle İnanarak çabalayarak başarı elde edebiliriz.

Kuyruklu yıldızlar hakkında neler biliyorsunuz? Anlatınız.
Cevap: Kuyruklu yıldızlar gök cisimleridir. Gazdan oluşan bu cisimler kuyruk oluştururlar. Bunun nedeni güneş radyasyonu ve güneş rüzgarlarıdır. 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 139 Cevapları MEB Yayınları

1.Etkinlik

Aşağıda anlamları verilen kelime ve kelime gruplarını ipuçlarından hareketle bularak sarmal bulmacaya yerleştiriniz.
Cevap:  

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 139 Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 140 Cevapları MEB Yayınları

2.Etkinlik

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Kaoru İkeya kimdir?
Cevap: Kaoru İkeya ilk kuyruklu yıldızı bulan gök bilimcidir.

2. Kaoru’nun gök bilimine merakı nasıl başlamıştır?
Cevap: Taşındıkları evin damının düz olması yıldızları izlemek için uygun olmasıyla başlamıştır.

3. İkeya’nın yaşadığı zorluklara rağmen hayallerinden vazgeçmeme nedenleri nelerdir?
Cevap: Başaracağına inandığından dolayı hiç vazgeçmemiştir.

4. Kuyruklu yıldızı keşfeden İkeya’nın hayatında ne gibi değişiklikler olmuştur?
Cevap: Ünlü gök bilimci olmuştur ve maddi durumları düzelmiştir.

5. Kaoru İkeya gibi sizin de gerçekleştirmek istediğiniz bir hayaliniz var mı ? Varsa hayalinizi gerçekleştirmek için neler yaparsınız?
Cevap: Evet benimde gerçekleştirmek istediğim bir hayalim var. Dünya turuna çıkmak istiyorum. Bunun içinde elimden gelen her şeyi yapıyorum çabalıyorum azimliyim.

6. İkeya hayallerinden vazgeçmeyerek bize nasıl bir mesaj veriyor?
Cevap: Başarı için azimli olmamız gerektiğini anlatıyor.

7. İkeya’ya soru sorma fırsatınız olsaydı ona hangi soruları sorardınız? Neden?
Cevap: Hiç vazgeçtiği nokta olmuş mu.

8. Sizce Kaoru, kuyruklu yıldızları keşfettikten sonra neler hissetmiştir?
Cevap: Çok mutlu olmuştur başardığı için.

3.Etkinlik

Verilen sözdeki ana fikri olumlu – olumsuz yönleriyle ve tarafsız bir bakış açısıyla yorumlayarak arkadaşlarınıza anlatınız. Konuşmanızı yapmadan önce aşağıdaki formda yer alan özelliklere göz gezdiriniz.
Cevap: Küçük gördüğümüz bazı şeyler çok büyük işlere yol açar o yüzden küçük diye bir şey yoktur. Bir Atasözü vardır damlaya damlaya göl olur.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 141 Cevapları MEB Yayınları

4.Etkinlik

b) Okuduğunuz metinleri bakış açısı ve verilmek istenen mesajlar yönüyle karşılaştırınız.
Cevap:

Bakış Açısı: Adını göklere yazdıran çocuk metninde uzayla alakalı başarılardan bahsedilirken, Uzaydaki çöplerimizi toplama zamanı metninde bu uzay çalışmalarının verdiği zararlardan bahsedilmiştir

Verilmek İstenen Mesaj: Azim’in ve inancın  başarıya ulaştıracağı ve çevremize zarar vermememiz gerektiğini anlatmışlardır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 142 Cevapları MEB Yayınları

5.Etkinlik

Aşağıdaki fiilleri yapısına göre inceleyerek uygun alanlara yazınız.
Cevap: 
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 142 Ders Kitabı Cevapları

6.Etkinlik

Aşağıdaki grafikte Buğra’nın Türkçe dersinden dört haftada çözdüğü testlerin konulara göre dağılımı verilmiştir. Grafikten hareketle aşağıdaki yargılardan doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” koyunuz.
Cevap:

(D) Buğra, birleşik fiillerle ilgili testi en fazla birinci haftada çözmüştür.

(D) Buğra’nın çözdüğü paragraf testi sayısı her hafta birbirinden farklıdır. Buğra, imla ve noktalamayla ilgili en az testi ikinci haftada çözmüştür.

(Y) Buğra, dört haftanın toplamında imla ve noktalama ile ilgili on iki test çözmüştür.

(Y) Buğra’nın birinci haftada çözdüğü birleşik fiiller testi, imla ve noktalama testinin iki katından azdır.

(Y) Buğra, paragraf testini en fazla üçüncü haftada çözmüştür.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 143 Cevapları MEB Yayınları

7.Etkinlik

“Hiçbir başarımı tesadüfe borçlu değilim. Buluşlarım da tesadüfen değil, çalışmalarımın eseridir.” sözünden hareketle bilgilendirici bir metin yazınız. Yazınızda anlatım biçimlerinden yararlanınız.
Cevap: Her işin başı azim ve inanmaktır. Hiçbir şey tesadüf değildir azim ve inancın sonucudur. Günümüzdeki bilim insanlarına büyük iş adamlarına bakacak olursak hepsinin söyledikleri tek bir cümle var vazgeçmeyin inanın azimli olun.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.