Cevap Yaz
25 Kasım 2022, 2:51 - Seher Yazdı

Akdeniz’le Röportaj Metni Cevapları (4. Sınıf Türkçe MEB)

Akdeniz’le Röportaj Tohumu Metni Cevapları (4. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Akdeniz’le Röportaj metnine ait çalışmaların bulunduğu 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 158-159-160-161 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Akdeniz'le Röportaj Metni Cevapları (4. Sınıf Türkçe MEB)

Akdeniz’le Röportaj (Dinleme/İzleme) Metni Cevapları ve Çalışmaları 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 158-159-160-161. Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Ülkemizi çevreleyen denizler hangileridir?
Cevap: Ülkemizi çevreleyen denizler Akdeniz, Karadeniz, Ege Denizleridir.

2. Okyanus deyince aklınıza neler geliyor?
Cevap: Okyanus denilince aklıma çok derin büyük deniz geliyor.

1. Etkinlik

Görselden hareketle dinleyeceğiniz metnin konusunu tahmin ediniz.
Cevap: Deniz olduğu için denizlerle ilgili olabilir.

2. Etkinlik

Metni dinlerken önemli bilgileri not alınız.
Cevap: Akdeniz’in suyu tuzludur. Akdeniz’de hiç tsunami  olamamıştır. 

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 159 Cevapları MEB Yayınları

3. Etkinlik

Metni dinleme sırasında sorulan soruları cevaplayınız.
1. soruya verdiğim cevap: Kendisi hakkında bilgi vermiş olabilir.
2. soruya verdiğim cevap: Yazın güneşin bağrında kaldığım için suyum tuzlu demiş olabilir.
3. soruya verdiğim cevap: Suyu temiz olduğu için Akdeniz denilmiş olabilir.

4. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz. Kelimelerle birer cümle kurunuz. Kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Hobi

Tahminim: sevdiğim şeyler.
Anlamı: Asıl uğraşı dışında insanın dinlendirici ve hoşlandığı bir işi yapması.
Cümlem: kitap okumak hobimdir.

gelgit

Tahminim: Deniz de dalgaların gelip gitmesi 
Anlamı : Denizlerin kıyı şeritlerinde suyun zaman zaman çekilip tekrar yükseklik seviyesinin artması olayıdır.
Cümlem: Geçen yaz gelgit olayında deniz 2 metre yükseldi.

aziz

Tahminim: Önemli kıymetli
Anlamı : Yerel kişiler tarafından kutsal ve değerli kabul edilen kişi veya cisim vb.
Cümlem: Herkes onun azizliğini konuşur.

okyanus

Tahminim: Çok derin denizler
Anlamı : Kıtaları birbirinden ayıran büyükçe deniz.
Cümlem: 5 tane Okyanus vardır.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 160 Cevapları MEB Yayınları

5. Etkinlik

Soruları metne göre cevaplayınız.

1. Akdeniz’in hobisi ve fobisi nedir?
Cevap: Akdeniz’in hobisi ay ile gelgit yapması fobisi ise tsunamidir.

2. Akdeniz’in suyu neden tuzludur?
Cevap: yazın sıcaktan terlediği için Akdeniz’in suyu tuzludur.

3. Akdeniz’in suları nerelere kadar uzanır?
Cevap: Akdeniz’in suları Atlas, Hint, Büyük Okyanus; Ege, Marmara ve Karadeniz’e kadar uzanır.

4. Sizce Akdeniz’e niçin Akdeniz adı verilmiştir?
Cevap: Akdeniz’e temiz olduğu için Akdeniz adı verilmiştir.


7. ETKİNLİK:

Akdeniz’in konuşmalarını tutarlı buluyor musunuz?
Cevap: Evet, tutarlı buluyorum.

“ki” bağlacının yazımında yanlışlık olan cümlelerin doğrusunu yazınız.

1. Eh tabiki, dedi. Göğsü kabardı.
Cevap: Eh tabi ki dedi. Göğsü kabardı.

2. Tarih şahittir ki hiçbir tsunamiye adım karışmadı.
Cevap: Tarih şahittir ki hiçbir tsunamiye adım karışmadı.

3. Durmaz tabi ki.
Cevap: Durmaz tabi ki.

4. İnanki bir balığına “kışt” bile demedim.
Cevap: İnan ki bir balığına “kışt” bile demedim.


9. Etkinlik

“Denizlerin kirlenmesi, canlıları nasıl etkiler?” Sınıfça konuşunuz.
Cevap: Denizlerin kirlenmesi canlıları kötü etkiler. Canlılar hasta olup ölürler ve nesil yavaş yavaş tükenir.


10. Etkinlik

Metinden yararlanarak defterinize hayali ögeler içeren kısa bir metin yazınız.
Cevap:

Ocak ayı soğuklarının kendini hissettirmesiyle beraber bir çok çiçek karın altına gömülmüş, yollar ve bahçeler beyaza bürünmüştü. Çocukların yaptığı çeşitli yüzlere sahip kardan adamlar gece yarısı birbirleriyle konuşarak yarışmaya başladılar. Turuncu havuçtan burna sahip kardan adam en uzun süre erimeden sağlam kalacak kardan adam için yarışmaya başladılar.

En uzun havuçtan buruna sahip kardan adam seslendi:

—Arkadaşlar! Hepimiz bugün doğduk. Bende en uzun erimeden ayakta kalabilen kardan adama herkes erimeden önce kendinden bir parçasını versin. Örneğin ben burnumdaki havucu vereceğim! 

Aralarındaki en küçük kardan adam çıkaverdi.
—Hey! Ben kömürden düğmelerimi vereceğim!

Ortanca kardan adam ortaya atıldı.
—Bende beremi vereceğim. Kış ayında sıcacık tutuyor beni.

Böylece kardan adamlar birbirleriyle yarışa tutuldu ve baharın gelmesini merak içerisinde beklediler…

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 161 Cevapları MEB Yayınları

11. Etkinlik

Harita sembollerini anlamlarıyla eşleştiriniz.
Cevap:4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 161 Ders Kitabı Cevapları

GELECEK DERSE HAZIRLIK

Efsane nedir? Bölgenize ait bir efsaneyi araştırıp dosya kağıdına yazınız.
Cevap: Efsane gerçek olmayan, olağanüstü olayların yer aldığı halk edebiyatı türüdür.

MUSA AĞACI EFSANESİ
Hz. Hızır ile Hz. Musa birlikte Samandağ Sahili’nde buluşarak dağa çıkmışlardır. Musa Ağacının olduğu yere geldiklerinde Hz. Musa elinde olan asayı toprağa saplayarak eğilip su içer. Dönüp baktığında asanın yeşererek fidana dönüştüğünü görür. Ab-ı Hayat suyuyla hayat bulan asa binlerce yılda gelişerek bugünkü halini aldığına inanılmaktadır. 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.