Cevap Yaz
21 Eylül 2022, 11:22 - Furkan Yazdı

Çiçek Dürbünü Metni Cevapları (7. Sınıf Türkçe MEB)

Çiçek Dürbünü Metni Cevapları (7. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin kitap içerisinde en çok ihtiyaç duyacağı testlerin, metin sorularının ve testlerin cevaplarını 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 14-15-16-17-18-19 Cevapları konusu içerisinde paylaşmış bulunuyoruz. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Çiçek Dürbünü Metni Cevapları (7. Sınıf Türkçe MEB)

Çiçek Dürbünü Metni Cevapları ve Çalışmaları 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 14-15-16-17-18-19 Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 14 Cevapları MEB Yayınları

Hazırlık Çalışmaları

• Nelerle mutlu olursunuz?
Cevap: İstediğim bir şey olduğu zaman, yemek yediğim zaman, oyun oynadığım zaman ve uyuduğum zaman mutlu oluyorum.

• Hayal kurmayı sever misiniz? Neden?
Cevap: Evet, severim. Hayal kurmanın bir sınırı yok. Hayal kurarak kendimi geliştiririm. Hayal kurarak kendime yeni hedefler koyar ve o hedeflerin peşinden giderim.

• “Hayaller, hayat baharının kelebekleridir.” sözüyle anlatılmak istenen nedir? Açıklayınız.
Cevap: Hayaller, gerçek hayatın güzellikleridir. Kelebelkler etrafımıza neşe saçıp güzel görüntüler oluşturuyorken hayallerde onun gibidir. Gerçek hayatımızı renklendirip daha neşeli hale getirir.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 16 Cevapları MEB Yayınları

1.Etkinlik

Aşağıda, anlamları verilmiş olan kelimeleri metinden hareketle bularak bulmacaya yerleştiriniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 16 Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 17 Cevapları MEB Yayınları

2. Etkinlik

a) Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Çiçek dürbününün özellikleri nelerdir?
Cevap: Diğer dürbünlere göre renkleri farklıdır. Bu dürbün, çocukların elinde çok büyük, soğuk ve ürkütücü görünür.

2. Yazar, çocukluğunda çiçek dürbünüyle nasıl vakit geçirmiştir? Anlatınız.
Cevap: Yazar, çocukluk zamanlarında sessiz bir oda içerisinde baş başa vakit geçirmeyi çok severmiş. Çiçek dürbününü saatlerce gözünden indirmez böylece zamanın nasıl geçtiğini anlamazmış.

3. Çiçek dürbününden bakmak yazara neden yolculuk gibi görünüyor?
Açıklayınız.
Cevap: Çünkü yazar, çiçek dürbününün içinden bakarken yeni renkler ve biçimlere doğru yol alıyormuş.

4. Çiçek dürbününden baktığınızda neleri görmek isterdiniz? Anlatınız.
Cevap: Çiçek dürbününden baktığım zaman yıldızların üstünde oyun oynayan, koşuşturan çocuklar görmek isterdim.

5. Sizce insanlar hayallerini çiçek dürbününün içine sığdırabilirler mi? Neden?
Cevap: Evet, sığdırılabilir. Hayal sınırsızdır, sonu yoktur. İnsanlar her şeyi hayal edebilir, her şeyi düşünebilir ve her şeyi görebilirler.

6. Etrafınıza çiçek dürbünüyle baksaydınız ne/neleri değiştirmek isterdiniz? Açıklayınız.
Cevap: Etrafıma çiçek dürbünüyle baktığım zaman büyük beton binaların yerine çocukların eğlendiği oyun alanları, yeşil alanlar görmek isterdim.


b) Okuduğunuz metinle ilgili iki soru yazarak arkadaşlarınızla paylaşınız.

1. soru: Yazarın bahsettiği eşyanın görünüşü nasıldı?
Cevap: Yazarın bahsettiği eşya tam bir dürbün gibiydi. Yalnızca rengi biraz farklıydı.

2. soru: Yazarın bahsettiği eşyadan bakınca ne oluyormuş?
Cevap: Yazarın bahsettiği eşyadan bakınca görüntü ya yanına iyice sokulur yada büsbütün uzaklaşır.


3.Etkinlik

Aşağıdaki dizelerde bulunan söz sanatlarını belirleyerek boşluklara yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 17 Ders Kitabı Cevapları


4.Etkinlik

Renklerin duygular üzerindeki etkisini anlatan bir konuşma yapınız. Konuşmanızı yaparken verilen sorulardan yararlanınız.
Cevap: Her renk apayrı bir şey anlatır. Kırmızı, mavi ve yeşil. Her renk apayrı bir duygu barındırır. Renkler hayatımızın olmazsa olmazıdır. Her baktığım yerde bir renk görürüz.

Çok ünlü ressamlar ve grafikerler kullandıkları renkleri rastgele kullanmazlar. Çünkü renklerin apayrı anlamları vardır. Kimine göre kırmızı renk cesareti, mavi renk huzuru, beyaz renk saflığı, yeşil renk huzuru, ve siyah renk ciddiyeti simgeler.Bu ve buna benzer bir çok görüş bulunmaktadır. 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 18 Cevapları MEB Yayınları

5.Etkinlik

Aşağıdaki cümlelerde geçen fiillerin anlam özelliklerini örnekteki gibi gerekçesiyle beraber yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 18 Ders Kitabı Cevapları


6.Etkinlik

Aşağıdaki tabloyu örnekteki gibi uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 18 Cevapları MEB Yayınları


7.Etkinlik

Defterinize, tebessüm etmenin insan ilişkileri üzerindeki etkisini anlatan bir yazı yazınız.
Cevap: Tebessüm etmek bulaşıcıdır. Sabah uyandığımızda annemize tebessüm etmek, kardeşlerimize tebessüm etmek, markete gittiğimiz zaman raf görevlisine ve kasiyere tebessüm etmek, okulda arkadaşlarımıza, öğretmenimize ve okul personellerine tebessüm etmek onlarında tebessüm etmesine yol açar. 

Günü kötü geçen bir insana tebessüm etmek onunda tebessüm etmesini sağlayarak gününün belki daha iyi geçmesini sağlayabilir. Tebessüm ettiğimiz günü kötü geçen bir insan tebessüm ederek o güne artık daha iyi devam edebilecektir. Bu nedenle tebessüm etmeyi küçük görmemeli, bunu alışkanlık haline getirmeliyiz.


Gelecek Derse Hazırlık

“Yurt sevgisi” ile ilgili şiirler bulunuz. Bulduğunuz şiirlerden beğendiğiniz bir tanesini yazarak ezberleyiniz. Yazdığınız şiiri sınıf panosunda sergileyiniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 19 Ders Kitabı Cevapları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.