Cevap Yaz
25 Kasım 2022, 2:52 - Seher Yazdı

Evini Arayan Ardıç Tohumu Metni Cevapları (4. Sınıf Türkçe MEB)

Evini Arayan Ardıç Tohumu Metni Cevapları (4. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Evini Arayan Ardıç Tohumu metnine ait çalışmaların bulunduğu 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 152-153-154-155-156-157 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Evini Arayan Ardıç Tohumu Metni Cevapları (4. Sınıf Türkçe MEB)

Evini Arayan Ardıç Tohumu Metni Cevapları ve Çalışmaları 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 152-153-154-155-156-157. Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 152 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Ağaçlar hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Oksijen kaynağımızdır. Dünya’nın temiz hava kaynağıdır.

2. Çeşitli ağaç ve bitki türlerinin yok olması doğal dengeyi nasıl etkiler?
Cevap: İçinde yaşayan canlıların evsiz kalmasına sebebiyet verir ve dene bozulur.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 154 Cevapları MEB Yayınları

2. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz. Kelimelerle birer cümle kurunuz. Kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Filiz

Tahminim: Ağacın ilk çiçek vermesi.
Anlamı: Yeni oluşmuş dal yada yaprak parçası.
Cümlem: Nar ağacım filizlenmiş.


Kök

Tahminim: Ağaç kökü.
Anlamı : Yerin altında aşağıya ve yanlara doğru olgunlaşıp büyüyen uzun kolları bulunan toprağa sıkı sıkıya bağlı ağaç parçası.
Cümlem: Evdeki zeytin ağacını kökünden çıkartıp başka tarafa ektiler.


Yayvan

Tahminim: Yumuşak, geniş
Anlamı: Geniş ve kısa boylu anlamına gelir.
Cümlem: Portakal ağacımız çok yayvan olmuş.


3. Etkinlik

Metnin hikâye unsurlarını belirleyiniz.

Yer: İstanbul – Çengelköy
Zaman: Belirsiz
Kişi/Varlık Kadrosu: Ardıç Ağacı, Ardıç Kuşu, Toprak Ana, Ulu Çınar
Olay: Ardıç tohumunun büyümesi.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 155 Cevapları MEB Yayınları

4. Etkinlik

Soruları metne göre cevaplayınız.

1. Ardıç tohumu nasıl çoğalmaktadır?
Cevap: Ardıç tohumu, ardıç kuşları ilk başta midelerinde öğütürler sonra tekrar bırakırlar ve çoğalmış olur.

2. Ardıç kuşu, ardıç tohumunu nereye bırakmıştır?
Cevap: Ardıç kuşu, ardıç tohumunu deniz kenarına, İstanbul Çengelköy’e bırakmıştır.

3. Çınar ağacı kaç yaşındadır?
Cevap: Çınar ağacı 800 yaşındadır.

4. Çınar ağacının bulunduğu yere neden Çınar altı adı verilmiştir?
Cevap: Çınar altı demelerinin nedeni çınar ağacına çok alışmış olmalarıdır.


5. Etkinlik

Metinde geçen ardıç ağacı ile ulu çınarın fiziksel özelliklerini karşılaştırınız.
Cevap: Ardıç ağacı 3-15 metre arası boyları vardır ama Uluçınar ağacının boyları 30-35 metre arasıdır. 


6. Etkinlik

Metnin içeriğine uygun farklı başlıklar belirleyiniz.
Cevap: Ağaçlar diyarı


7. Etkinlik

Metindeki görseller ağaçların hangi özelliklerini yansıtıyor?
Cevap: Ağaçların boyları yani fiziksel özellikleri yansıtılıyor.


8. Etkinlik

Siz bir ağaç olsaydınız size nasıl davranılmasını isterdiniz? Konuşmalarınızda yeni öğrendiğiniz kelimeleri anlamlarına uygun kullanmaya özen gösteriniz.
Cevap: Bir ağaç olsaydım bana zarar vermelerini istemezdim. İyi davranmalarını kesmemelerini isterdim.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 156 Cevapları MEB Yayınları

9. Etkinlik

a. Sayıların yazımı ile ilgili kuralları örnekleriyle eşleştiriniz.
Cevap: 4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 156 Ders Kitabı Cevapları

b. Siz de sayıların yazımı ile ilgili cümleler yazınız
Cevap:

  • II. Abdülhamit 75yaşında ölmüştür.
  •  on yıldan beri hayatımda.
  • 12.00 açılışımız var.

4. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 156 Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 157 Cevapları MEB Yayınları

GELECEK DERSE HAZIRLIK

Türkiye’deki su kaynaklarını araştırınız
Cevap: Türkiye de su kaynakları doğal su kaynakları yer altı su kaynakları göler, denizlerdir.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.