Cevap Yaz
6 Ekim 2022, 20:21 - Sena Yazdı

Karadut Metni Cevapları (7. Sınıf Türkçe MEB)

Karadut Metni Cevapları (7. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin kitap içerisinde en çok ihtiyaç duyacağı testlerin, metin sorularının ve testlerin cevaplarını 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 28-29-30-31-32 Cevapları konusu içerisinde paylaşmış bulunuyoruz. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Karadut Metni Cevapları (7. Sınıf Türkçe MEB)

Karadut Metni Cevapları ve Çalışmaları 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 28-29-30-31-32 Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları MEB Yayınları

Hazırlık Çalışmaları

• Bitkilerin insan hayatındaki yeri ve önemi nedir?
Cevap: Bitkiler dünyanın besin ve oksijen kaynağıdır. İnsanlar bu besinler ve oksijenle hayatlarını sürdürürler. İnsan yaşamının devamı için bitkiler en önemli canlılardan biridir.


• Meyve veren ağaçları diğer ağaçlardan ayıran özellikler neler olabilir?
Cevap: Meyve veren ağaçlar diğer ağaçlardan ayrı olarak oksijenle birlikte besin ihtiyacımızı da giderirler.


• Bir meyve bahçeniz olsaydı hangi meyveyi yetiştirmek isterdiniz? Neden?
Cevap: Bir meyve bahçem olsaydı incir, çilek, kiraz, erik ve domates yetiştirmek isterdim. 


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 29 Cevapları MEB Yayınları

1.Etkinlik

Aşağıda, metinde geçen bazı kelimeler harfleri eksik olarak verilmiştir. Kelimeleri anlamlarından yola çıkarak bulunuz. Bulduğunuz kelimeleri birer cümlede kullanınız.
Cevap: 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 29 Cevapları MEB Yayınları


2.Etkinlik

Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Yazar, karadut meyvesinin tadını nasıl anlatıyor?
Cevap: Hafif ekşi, limon, üzüm, vişne ve benzeri meyvelerin tatlarının harmanlanıp oluşturduğu bir tadı olduğunu söylemektedir.


2. Gömleğine karadut düşen konuğun sorununa ev halkı tarafından ne gibi çözümler üretilmiştir?
Cevap: Göleği boyamak ve sabunlu bezle temizleme çözümleri üretilmiştir.


3. Hikâyenin konusu nedir?
Cevap: Karadutun kesilmesidir.


4. Karadut ağacının kesilmesine neden olan olayı anlatınız.
Cevap: Eve gelen misafirin gömleğinin üzerine karadutun düşmesi ve başka gelecek misafirlerin üzerine de karadut düşmemesi için kesilmesi düşünülmüştür.


5. Sizce metnin kahramanının karadut ağacına bağlanmasının nedenleri neler olabilir?
Cevap: Karadut meyvelerini sevdiği için bağlanmış olabilir.


6. Çocuğun yerinde olsaydınız çok sevdiğiniz karadut ağacınızın kesilmesine engel olmak için ne gibi önlemler alırdınız?
Cevap: Karaduttan uzak yerde oturmalarını ve kesilmesini istemediğimi söylerdim.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 30 Cevapları MEB Yayınları

3.Etkinlik

Aşağıdaki boşlukları dinlediğiniz metinden hareketle doldurunuz.
Cevap: 

Hikâyenin başlığını beğendim. Çünkü Karadut ağacından bahsedilmiştir.
Ben olsaydım, aynısını veya ”Karadutumu Kesmeyin” başlığını koyardım.


4.Etkinlik

Öğretmeninizin yönlendirmesiyle gruplara ayrılınız. Ve her grup için birer sözcü belirleyiniz. Ülkemizde yetişen ağaç türleriyle ilgili yaptığınız araştırmadan hareketle defterinize bir konuşma metni hazırlayınız. Hazırlamış olduğunuz metin grup sözcüleri tarafından sunulacaktır.
Cevap: 

  • kavak
  • gürgen
  • sığla
  • çınar
  • ıhlamur
  • dişbudak
  • huş
  • kestane
  • sığla
  • ladin
  • ardıç
  • akçaağaç
  • kızılçam
  • göknar
  • sarıçam
  • fıstıkçamı
  • karaçam
  • servi
  • meşe
  • kayın
  • sedir
  • kızılağaçtır

5.Etkinlik

“Karadut” metninde başvurulan düşünceyi geliştirme yollarını (tanımlama, karşılaştırma, benzetme) bularak örnekteki gibi yazınız.
Cevap: 

⇒ Ekşi desen limona özgüdür, tatlı desen üzüme… (Karşılaştırma)

⇒ Yüz yıl yaşamış bir ihtiyarın yüzü gibiydi kabuğu. (Benzetme)


6.Etkinlik

“Karadut” metnindeki örtülü anlamları belirleyerek örnekteki gibi yazınız.
Cevap: 

Zengin bir sınıf arkadaşı giymişti o gömleklerden ilk kez.”→ Gömleklerin pahalı olduğu anlamını çıkartırız.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları MEB Yayınları

7.Etkinlik

Aşağıdaki cümlelerde koyu harflerle yazılmış çekimli fiilleri inceleyiniz. Eylemin zamanını dikkate alarak cümleleri örnekteki gibi eşleştiriniz.
Cevap: 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları MEB Yayınları


8.Etkinlik

Aşağıdaki fiilleri şimdiki zaman kip ekiyle çekimleyerek birer cümlede kullanınız. Bu fiillerin çekimlenmiş hâllerinde oluşan değişimi açıklayınız.
Cevap: 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları MEB Yayınları1


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları MEB Yayınları

9.Etkinlik

Aşağıdaki cümlelerde koyu harflerle yazılmış fiillerin hangi durumu ifade ettiğini örnekteki gibi işaretleyiniz.
Cevap: 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları MEB Yayınları


10.Etkinlik

Kendinize bir meyve bahçesi oluşturunuz. Oluşturduğunuz meyve bahçesini ve içinde yer alacak ağaçların özelliklerini betimleyici anlatım biçimini kullanarak yazınız.
Cevap: İki katlı müstakil evimin ön bahçesi yol boyunca mahalledeki çocukların yemesi için kiraz ağaçları ile çevrelenmiş ve iç kısmında sarı beyaz papatyalarla donatılmış olacak. Evimin arka bahçesine  giden yol boyunca devam edecek bu papatyalar. Arka kısım çilek, domates, erik, karpuz ve bezelye ağaçlarıyla kaplı olacak.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.