Cevap Yaz
29 Kasım 2022, 1:21 - Seher Yazdı

Şiir Şiir Türkiye Metni Cevapları (4. Sınıf Türkçe MEB)

Şiir Şiir Türkiye Metni Cevapları (4. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 4. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Bir Fincan Kahve metnine ait çalışmaların bulunduğu 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 190-191-192-193 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Şiir Şiir Türkiye Metni Cevapları (4. Sınıf Türkçe MEB)

Şiir Şiir Türkiye Metni Cevapları ve Çalışmaları 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 190-191-192-193. Cevapları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 190 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Bir yeri gezerek görerek tanıyıp öğrenmek ile kitaplardan öğrenmek arasında fark nedir?
Cevap: Bence bir yer gezerek görerek öğrenilir. Hissetmek görmek çok farklı bir şey. Kitaptan okuduğumuz öğrendiğimiz şeyler kendi gözümüzden değil de yazarın gözünden öğrenmek oluyor.

2. Yaşadığınız yerin tarihi ve doğal güzellikleri hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Yaşadığım şehirde bir çok tarihi yerler vardır. Bunlar doğal güzelliklerdir. Bunlardan birisi kız kulesidir. kız kulesi küçük bir ada üzerine inşa edilmiş çok güzel bir yapıdır.

1. Etkinlik

Görsellerden hareketle izleyeceğiniz filmin konusunu tahmin ediniz.
Cevap: Bence ülkemizdeki tarihi yerleri anlatan bir filmdir. 

2. Etkinlik

Filmi izlerken hoşunuza giden cümleleri not alınız.
Cevap: “Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma Allah’ım.”

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 191 Cevapları MEB Yayınları

3. Etkinlik

a. Film kimler için hazırlanmıştır?
Cevap: Bizler için hazırlanmıştır.

b. Film hangi amaçla hazırlanmıştır?
Cevap: Ülkemizdeki tarihi yerleri güzellikleri bilelim diye hazırlanmıştır.

4. Etkinlik

Filmin içeriğine uygun farklı başlıklar belirleyiniz.
Cevap: TÜRKİYEM – TARİHİ GÜZELLİKLER 

5. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz. Kelimelerle birer cümle kurunuz. Kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap:
Türkü

Tahminim: Şarkı türü
Anlamı : Eskiden ozanların söylediği ve günümüze kadar gelen kültürümüze ait bir şarkı türü.
Cümlem: Babam en çok türkü söylemeyi sever.


Memleket

Tahminim: Doğduğun büyüdüğün yer
Anlamı : İnsanların doğu büyüdüğü ve çocukluğunu geçirdiği il, ilçe ülke.
Cümlem: Bizim memleket Mardin.


Yayla

Tahminim: Şehirlerin üst tarafları 
Anlamı : Yüksek yerlerde, kışın havası zor yazları ise havası serin ve güzel olan, toprağı bereketli yer.
Cümlem: Babam tekir yayılasında çalışıyor.


Şafak

Tahminim: Sabah vakti
Anlamı : Güneş doğmadan hemen önce beliren ışık süzmesi
Cümlem: Hataya şafak vaktinde varmış oluruz.


Zılgıt

Tahminim: Ağızla ıslık gibi bir ses çıkarmak
Anlamı : Dili ağız içinde hızla oynatarak ritmik bir ses çıkararak çıkan ses
Cümlem: Güneydoğudaki şehirlerde düğünlerde sıklıkla zılgıt duyarız.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 192 Cevapları MEB Yayınları

6. Etkinlik

Soruları filme göre cevaplayınız.

1. Şair, şiirinde vatanına nasıl hitap ediyor?
Cevap: Vatanı överek anlatmıştır sair.

2. Şair, şiirinde vatanı neye benzetmiştir
Cevap: Dört nala gelip uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısrak başı benzetmesini yapmıştır. 

3. Şair, “Benim yüreğimde boylu boyunca memleketim var.” sözüyle ne demek istemiştir?
Cevap: Vatanına olan aşkını sevgisini anlatmıştır.

4. Filmde hangi gelenek ve göreneklerimiz tanıtılmaktadır?
Cevap: Zılgıt, düğünlerimiz, ezanlarımız, ateşten atlama gelenek-göreneklerimiz tanıtılmıştır.

5. Filmde hangi ata sporumuz tanıtılmıştır?
Cevap: Ata sporumuz olarak cirit tanıtılmıştır.

6. Filmde hangi şehirler geçiyor?
Cevap: Karadeniz, güneydoğu Anadolu bölgesinden, Akdeniz bölgesinden şehirler ve İstanbul geçiyor.

7. Etkinlik

Filmin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

KONU: Memleketimiz
ANA FİKİR: Memleketimizin harikulade olması

8. Etkinlik

Filmle ilgili görüşlerinizi ifade ediniz.
Cevap: Filmi çok beğendim, vatanımızı en güzel şekilde anlatmıştır. 

9. Etkinlik

Filmde görüntüler ve şiir birbiriyle tutarlı mı?
Cevap: Filmdeki görüntüler ve şiir birbiriyle tutarlıdır.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 193 Cevapları MEB Yayınları

11. Etkinlik

Cümlelerde koyu yazılı kelimelerin Türkçe karşılıklarını yazınız. 
Cevap:
Bay bay: Görüşürüz anlamına gelir.
Mersi: Teşekkür ederim anlamına gelir.,

GELECEK DERSE HAZIRLIK

Prospektüs nedir? Bilgi edininiz.
Cevap: ilacın kullanım talimatı yazan bir kılavuz

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.