Türk ve Macar mutfakları arasındaki benzerlikler ve farklılıklar için ilk olarak Türk mutfağı ve Macar mutfağı arasındaki en önemli benzerlik, her iki mutfakta da yemekler için baharatlar çok önemlidir ve iki mutfağın da yemeklerinde çokça baharat kullanılmaktadır. Macar mutfağında Paprika adı verilen kırmızı renkli ve çok acı olan bir biber bulunmakta, ülkemizde de tıpkı bunun gibi pul biber bulunmaktadır.
Türk ve Macar mutfakları arasındaki en önemli farklılık ise bizde sakatatların çok fazla tüketilmesidir. Ancak Macar mutfağında sakatat kullanımı oldukça azdır. Macaristan’da ırmak balıkçılığı daha yaygın iken bizde deniz balıkçılığı ve deniz balıkları daha çok tercih edilmektedir.
Geniş coğrafyaya sahip olmasından dolayı Türkiye çeşitli mutfak özelliklerine sahiptir. Kimi bölgelerde sebze yemekleri ağır basarken kimi bölgelerde etli ve soslu yemekler ağır basmaktadır. Macar mutfağında ise haşhaş, kefir ve kesmikin gibi unsurların sık sık kullanıldığı görülür. Yoğunlukla Macaristan kırmızı biber ile özleştirilir. Bunun yanı sıra tipik Macar yemekleri süt, peynir ve et ağırlıklıdır. Yer yer domuz eti kullanıldığı görülür.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Türk ve Macar mutfaklarında baharat yemeğin oldukça önemli bir parçasıdır. Aradaki en büyük fark ise bizim mutfağımızda sakatatlar çok fazla kullanılmaktadır.
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.