Cevap Yaz
29 Kasım 2022, 2:37 - Furkan Yazdı

1. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (7. Sınıf Türkçe ÖZGÜN)

1. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (7. Sınıf Türkçe ÖZGÜN) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin kitap içerisinde en çok ihtiyaç duyacağı testlerin, metin sorularının ve testlerin cevaplarını 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ÖZGÜN Yayınları Sayfa 44-45-46 Cevapları konusu içerisinde paylaşmış bulunuyoruz. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

1. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (7. Sınıf Türkçe ÖZGÜN)

1. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları ve Çalışmaları 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ÖZGÜN Yayınları Sayfa 44-45-46 Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 44 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

1. TEMA DEĞERLENDIRME ÇALIŞMALARI

B. Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. Küçük istavrit neleri merak edermiş?
Cevap: Küçük İstavrit, denizlerin üstündeki gökyüzünün nasıl bir şey olduğunu merak edermiş.

2. Yazar, küçük istavrite hangi duygularla yardım etmiş olabilir?
Cevap: Yazar, Küçük İstavrit’e karşı şefkat, merhamet ve acıma gibi duygularla yardım etmiş olabilir.

3. Metnin ana fikri nedir?
Cevap: Ümitsizliğe kapılmaktan ve iyilik yapmaktan asla çekinmemeliyiz.

4. Yazarın yerinde siz olsaydınız nasıl davranırdınız?
Cevap: Yazarın yerinde olsam tıpkı onun gibi davranır, balığı denize bırakırdım. Çünkü istavritin çaresizliğini hissedebilirim.

5. Metinde kaçıncı kişili anlatım yapılmıştır? Metinden örnekler vererek açıklayınız.
Cevap: Metinde birincil kişi anlatımı uygulanmıştır. Çünkü yazar, metinde kendinden bahsetmektedir.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

C. Aşağıdaki sözcükleri zıt anlamlıları ile eşleştiriniz. Eşleştiremediğiniz sözcüğün zıt anlamlısını noktalı kutucuğa yazınız.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


Ç. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

(D) 1.“Başarı için kişinin kendisine ve bilgisine güvenmesi yeterlidir.” cümlesi öznel anlatımlıdır

(Y) 2. Öznenin iradesi dışında kendiliğinden gerçekleşen “paslan-, ağar-” gibi fiiller durum fiilidir

(D) 3. Tarihlerin yazımında gün, ay, yıl arasına eğik çizgi konulabilir.

(D) 4. . “Pek çok, pek çoğu” sözcükleri ayrı yazılırken “birçok, birçoğu” sözcükleri bitişik yazılır.

(Y) 5. Bir yargının gerçekleşmesinin başka bir yargıya bağlandığı cümlelere “neden-sonuç cümlesi” denir.

(Y) 6. Deyimler ve atasözlerinin söyleyeni bellidir.


D. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.

1. Sorunun Cevabı: D şıkkıdır.
2. Sorunun Cevabı: C şıkkıdır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 46 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

3. Sorunun Cevabı: C şıkkıdır.
4. Sorunun Cevabı: D şıkkıdır.
5. Sorunun Cevabı: D şıkkıdır.
6. Sorunun Cevabı: C şıkkıdır.


E. Defterinize, “Durmadan devam ettiğin sürece, ne kadar yavaş gittiğinin önemi yoktur.” sözünü açıklayan bir yazı yazınız. Yazdıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Düzenli ve azimli çalışmanın sonucunda her zaman başarı sağlanır. Bu çalışma ve düzenlilik bir ömürde sürse, beş dakikada sürse er yada geç başarıya kavuşacaktır. Bu nedenden dolayı durmadan, sürekli olarak ve belli bir sistemle çalışma yapıldığı zaman başarı kaçınılmaz olacaktır.


SONRAKİ METNE HAZIRLIK

1. Atatürk’ün anılarını araştırıp okuyunuz. Okuduğunuz anılardan edindiğiniz bilgileri not alınız.
Cevap: Atatürk, Kurtuluş Savaşı yıllarında ve sonrasında çoğunlukla halkın içerisinde bulunduğu için çok sık olay yaşamakta ve çok fazla anısı bulunmaktadır. Atatürk’ün bu denli anısının olması onun halkla iç içe, halkına bağlı, sevgi dolu ve başarılı bir lider olduğunu gösterir.


2. Atatürk’ün millet sevgisi ile ilgili sözlerini derleyiniz. Bu sözlerden biri hakkında bir konuşma hazırlayınız.
Cevap: Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1881 yılında bir Gümrük Muhafaza Teşkilâtı’nda bir memur olan Ali Rıza Efendi’nin ve Zübeyde Hanım’ın çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Atatürk’ün ailesi soylu değil, halktandır. Atatürk bu nedenden dolayı milletin içinde büyümüş ve halkın sorununu bilen başarılı bir lider olmuştur.

Atatürk, katıldığı savaşlardan sonra gerek kurtuluş savaşı döneminde gerekse cumhuriyet döneminde halkla iç içe olmuş, böbürlenmemiş ve halkın sorunlarıyla ilgilenen bir lider olmuştur. Atatürk’ün bazı sözlerini şu şekilde listeleyebiliriz.

“Bu memleket tarihte Türktü, halde Türktür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.”

“Ne mutlu Türk’üm diyene!”


Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.