Cevap Yaz
16 Eylül 2022, 13:09 - Furkan Yazdı

1. Tema Değerlendirme Çalışması Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB)

1. Tema Değerlendirme Çalışması Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin kitap içerisinde en çok ihtiyaç duyacağı testlerin, metin sorularının ve testlerin cevaplarını 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 38-39 Cevapları konusu içerisinde paylaşmış bulunuyoruz. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

1. Tema Değerlendirme Çalışması Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB)

1. Tema Değerlendirme Çalışması Cevapları 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 38-39 Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 38 Cevapları MEB Yayınları

1. TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 38 Cevapları MEB Yayınları

1-4. soruları şiire göre cevaplayınız.

1) Şiirin başlığı nedir?
Cevap: Şiir başlığı “Yaşa Okulum Yaşa”dır.

2) Şiir kaç dizeden oluşmuştur?
Cevap: Şiir toplamda iki dizeden oluşmuştuır.

3) Şiir kaç kıtadan oluşmuştur?
Cevap: Şiir toplamda sekiz adet kıtadan oluşmuştur.

4) Şiiri kim yazmıştır?
Cevap: Şiiri Vehbi Cem AŞKUN isimli şair yazmıştır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları MEB Yayınları

5) “Hatıra” kelimesinin eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) anı


6) Hedef tahtasındaki kelimelerden eş anlamlısı bulunmayan kelimenin rengi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) Mavi


7) “Öğretmen nazik davranışlarından dolayı Ayşe’ye teşekkür etti.”

Yukarıdaki cümlede verilen altı çizili kelimenin eş anlamlısı hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: B) Kibar


8) Aşağıdaki kelime çiftlerinin hangisinde “ayakkabı-pabuç” kelimelerine benzer bir anlam ilişkisi vardır?
Cevap: A) eser-yapıt


9) Kelimelerin eş anlamlarıyla eşleştiriniz.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 39 Ders Kitabı Cevapları


Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.