Cevap Yaz
27 Kasım 2022, 14:18 - Sena Yazdı

4. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (7. Sınıf Türkçe ÖZGÜN)

4. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (7. Sınıf Türkçe ÖZGÜN) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 4. Tema Değerlendirme Çalışmaları konusuna  ait çeşitli testlerin ve çalışmaların bulunduğu 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 128-129-130 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

4. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (7. Sınıf Türkçe ÖZGÜN)

4. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ÖZGÜN Yayınları Sayfa 128-129-130 Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

B. Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. Şiirin ana duygusu nedir?
Cevap: Şiirin ana duygusu vatanın önemi.


2. Şair, vatanı nelere benzetmiş?
Cevap: Şair, vatanı suya ve havaya benzetmiş.


3. Şiirde ses benzerlikleri var mıdır? Altlarını çizerek gösteriniz.
Cevap:

  • varsa- yoksa
  • ovalar-sular
  • su gibi- hava gibi

C. Aşağıdaki resimde tabelaları inceleyiniz. Tabelalardaki sözcüklerin kullanımı doğru mudur? sorusundan hareketle “Türkçesi Varken” başlıklı bir yazı yazınız.
Cevap: Tabelalardaki sözcüklerin kullanımı doğru değildir. Çünkü Türkiye’nin dili Türkçedir. Bizler işyerlerinde, hastanelerde Türkçe kelimeler kullanmak yerine yabancı kelimeler kullanarak Türkçemizin yok olmasına unutulmasına sebep oluyoruz.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 129 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

Ç. Aşağıdaki metinleri, bu metinlerde kullanılan düşünceyi geliştirme yollarıyla eşleştiriniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 129 Cevapları ÖZGÜN Yayınları


D. Aşağıdaki cümlelerden “neden-sonuç” anlamı taşıyanların başına “N”, “amaç-sonuç” anlamı taşıyanların başına “A” yazınız.
Cevap:

(A) 1. Kültürümüzü diğer milletlere tanıtmak için çalışmalar yapıyorum. 
(N) 2. Mehmet Âkif Ersoy, vefalı bir insan olduğundan dostları onu çok severdi. 
(N) 3. Anadolu, binlerce yıllık bir geçmişe sahip olduğu için birçok tarihî eserle doludur. 
(A) 4. Selimiye Camisi’ni görmek üzere Edirne’ye gidiyorum.


E. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarınızı işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım ya da noktalama yanlışlığı yoktur?
Cevap: D) 1901’de doğan şair, ortaokula Erzurum’da başlamıştır. 


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 130 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

2. Aşağıdaki cümlelerden hangisi kanıtlanabilirlik açısından diğerlerinden farklıdır?
Cevap: B) Son kitabında ele aldığı konu oldukça ilginç ve tartışmaya açık. 


3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde çekimli fiil, farklı bir kip eki almıştır?
Cevap: C) Tarihî eserlerimize her zaman sahip çıkmalıyız. 


4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlam (zaman) kayması vardır?
Cevap: D) Fatih Sultan Mehmet, 1453 yılında İstanbul’u fethediyor. 


5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yargı bildiren sözcük ek fiil almıştır?
Cevap: C) Türkiye, her yönüyle eşsiz bir ülkedir. 


F. Defterinize “Vatan, çalışkan insanların omuzları üstünde yükselir.” sözünü açıklayan bir yazı yazınız. Yazınızı yazım ve noktalama açısından inceleyip varsa yanlışlarınızı düzelterek arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Vatan çalışkan insanların omuzlarında yükselir. Çünkü bu kişiler azimli, kararlı ve vatanına iyi işler başarmak isteyen kişilerdir. Bir vatanı da ancak onu yüceltmek, yükseltmek isteyip çalışanlar geliştirir.


SONRAKİ METNE HAZIRLIK

1. Çevre kirliliğinin sebepleri ile ilgili araştırma yapınız.
Cevap: Çevre kirliliğinin başlıca sebebi artan nüfustur. İnsanların çoğalmasıyla kentlere göçler yapılır. Barınma ihtiyacının artması ile sanayileşme gerçekleşir ve doğal kaynakların tüketimi de artarak çevre kirliliği meydana gelir.


2. Çevreyi korumak için çalışan sivil toplum kuruluşlarını araştırınız. Bu kuruluşların adlarını, hangi amaçla kurulduklarını ve hangi çalışmaları gerçekleştirdiklerini öğreniniz.
Cevap:

TEMA VAKFI: Türkiye’miz çöl olmasın demiş ve her alanı ağaçlandırma kampanyası başlatmıştır. 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.