Forum Sınıf Cevap Yaz
13 Ocak 2022, 14:38 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 156-157. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık

5.Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 156-157. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6. Ünite Sonu Değerlendirme konusunun da bulunduğu 5. sınıf sosyal bilgiler ders kitabı sayfa 156-157 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 156-157. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık

5.Sınıf Ata Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 156-157. Sayfa Cevapları 6. Ünite Sonu Değerlendirme

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ata Yayıncılık Sayfa 156 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. (…) alanlarından hangileriyle ilgili görevler yaptığı söylenebilir?
Cevap: C) I, III ve IV

2. (…) Buna göre İstiklal Marşı ve bayrağımızla ilgili olarak
I. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirir.
II. Başarı sağlandığında bayrağımız göndere çekilir.
III. Uluslararası alanda millî gurur kaynağımız olmaktadır.
ifadelerinden hangileri doğrudur?

Cevap: D) I, II ve III.

3. Belediye başkanının bu faaliyetleri aşağıdaki görevlerinden hangisiyle ilgilidir?
Cevap: A) Kültür, spor ve sanat alanlarında vatandaşlarına hizmet etmek


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ata Yayıncılık Sayfa 157 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

4. Bireyler fikirlerini ve inançlarını hiçbir baskıya uğramadan özgürce ifade edebilmelidir. Bu cümlede aşağıdaki haklardan hangisi vurgulanmıştır?
Cevap: A) Düşünce özgürlüğü


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri verilen ifadelerden uygun olanı ile tamamlayınız.
Cevap:

1. Hastaneler ve aile sağlık merkezleri toplumun sağlık alanındaki ihtiyaçlarını karşılar.
2. 18 yaşını dolduran Türk vatandaşları seçme ve seçilme hakkını kullanabilir.
3. Temel hak ve özgürlüklerimiz Anayasa ile güvence altına alınmıştır.
4. Muhtarlar ve belediye başkanları yerel yönetim içerisinde yer alırlar.
5. TEMA doğal varlıkların ve çevrenin korunması için mücadele eden bir sivil toplum kuruluşudur.
6. Sivil toplum örgütleri gönüllülük esasına göre çalışır.
7. Vali ve kaymakamlar merkezi yönetim içerisinde yer alır


C. Aşağıdaki toplumsal ihtiyaçların altına, bu ihtiyaçları karşılamak için faaliyet gösteren kurumlardan ikişer örnek yazınız.
Cevap:

Eğitim ⇒ İlkokul, Üniversite

Sağlık ⇒ Sağlık Ocağı, Hastane

Güvenlik ⇒ Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri

Adalet ⇒ Danıştay, Mahkemeler

Ulaşım ⇒ Metrobüs, Belediye Otobüsleri


Ç. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Millî egemenlik ve bağımsızlık sembollerimiz, geleceğimiz için neden önemlidir
Cevap: Bizim bağımsızlık sembolümüz Türk Bayrağıdır. Bir toplumun nereye ve kime ait olduğunu gösteren en belirgin göstergedir. 


2. Günlük yaşamınızda katılım hakkı ve düşünce özgürlüğünü nasıl kullanıyorsunuz? Örneklerle açıklayınız.
Cevap: Günlük yaşamımda ailede alınan kararlar da düşünce özgürlüğümü kullanıp bende fikir sunabilirim.


3. Yaşadığınız yerde faaliyet gösteren resmî kurumlar hangileridir? Bunlar hangi alandaki ihtiyaçların giderilmesi için faaliyet göstermektedir??
Cevap: 

⇒ Valilik
⇒ Kaymakam
⇒ Belediyeler
⇒ Zabıta Müdürlükleri
⇒ Adileyeler


4. Sivil toplum örgütleri ve resmî kurumların benzer ve farklı yönlerini içeren bir şema hazırlayınız.
Cevap:

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ata Yayıncılık Sayfa 157 Ders Kitabı Cevapları


5.Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 156-157. Sayfa, 6. Ünite Sonu Değerlendirme 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.