Cevap Yaz
8 Temmuz 2022, 15:37 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 178-179. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık

5.Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 178-179. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 7.Ünite Sonu Değerlendirme konusunun da bulunduğu 5. sınıf sosyal bilgiler ders kitabı sayfa 178-179 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

 

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 178-179. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık

5.Sınıf Ata Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 170-172-175-177. Sayfa Cevapları 7.Ünite Sonu Değerlendirme

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ata Yayıncılık Sayfa 178 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Turizm, iç ve dış turizm olarak ikiye ayrılır. Bireylerin kendi ülkesi içerisinde yaptığı gezilere iç turizm, başka ülkelere yaptığı gezilere ise dış turizm adı verilir.
Buna göre, aşağıdaki faaliyetlerden hangisi dış turizmdir?
Cevap: A) Kanada’da yaşayan Sarah’ın Adıyaman’daki Nemrut Dağı’nı gezmesi

2. (…) Buna göre ülkemizin;
I. Kara yolu II. Hava yolu III. Demir yolu IV. Deniz yolu
ulaşım imkânlarından hangilerinin uluslararası ekonomik ilişkilere katkısı vurgulanmıştır?
Cevap: C) I, II ve IV.

3. (…) faaliyetlerinden hangileri turizmin ekonomiye olan katkısına örnek verilebilir?
Cevap: A) I ve II


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ata Yayıncılık Sayfa 179 Ders Kitabı Cevapları

4. (…) Bu bilgilere göre,
I. Ortak miras tek bir millete değil, tüm insanlığa aittir.
II. Ortak mirası korumak ve yaşatmak tüm insanlığın görevidir.
III. Dünyadaki tüm insanlar ortak miras değerlerini gezme, görme ve tanıma hakkına sahiptir.
yargılarından hangilerine ulaşılabilir?
Cevap: D) I, II ve III.


B. Yandaki tabloda bazı şehirlerimizin 2018 yılına ait ihracat ve ithalat rakamları verilmiştir. Aşağıdaki soruları tabloya göre cevaplayınız.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ata Yayıncılık Sayfa 179 Ders Kitabı Cevapları

1. Verilen şehirlerin ihracat oranlarına göre düşükten yükseğe doğru sıralaması nasıldır?
Cevap: Yozgat – Sivas – Kayseri

2. Hangi şehirlerimizin ihracat rakamı ithalat rakamından fazladır?
Cevap: Kayseri ve Sivas

3. Verilen bu bilgilere göre şehirlerimizden ihraç edilen ürünleri öğrenebilir miyiz? Neden?
Cevap: Hayır öğrenemeyiz. ürünler değil rakamlar verilmiştir.


C. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Ülkeler arası ticaretin gelişmesinde etkili olan unsurlar nelerdir?
Cevap: Ulaşım, iletişim, karşılıklı güven, ticaret.

2. Ortak mirasa ait değerlerin korunması neden önemlidir?
Cevap: Milletlerin simgesi olarak görülmektedir. Bu miraslar geleceğe bırakılması gerekir.

3. “İcat ve buluşların temelinde ihtiyaçlar vardır.” sözünü örnek vererek açıklayınız.
Cevap: İcatlar ihtiyaçlar doğrultusunda ortaya çıkmıştır. Haberleşme ihtiyacından telefon icat edilmiş ve günümüze kadar teknoloji sayesinde gelişerek gelmiştir.

4. UNESCO hangi alanlarda faaliyet gösterir?
Cevap: Eğitim, doğa bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler, kültürel ve iletişim alanlarında faaliyet göstermektedir.

5. Turizmin ekonomik faaliyetler üzerindeki etkilerini örnek vererek açıklayınız
Cevap: 

  • İşsizlik oranını azaltır
  • Bölge halkının geçimini sağlar
  • Gelir düzeyi ve devletin gelişmişlik düzeyi artar
  • Bölgenin alt yapısı güçlenir
  • Kültürel etkileşim sağlanır ve kültürel zenginlik ortaya çıkar.

5.Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları 178-179. Sayfa, 7.Ünite Sonu Değerlendirme 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.