Cevap Yaz
24 Ocak 2023, 14:44 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 195-196. Sayfa Cevapları E-Kare Yayıncılık

5.Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 195-196. Sayfa Cevapları E-Kare Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 7. Ünite Değerlendirme Soruları konusunun bulunduğu 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 195-196 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 195-196. Sayfa Cevapları E-Kare Yayıncılık

5.Sınıf E-Kare Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 195-196. Sayfa Cevapları 7. Ünite Değerlendirme Soruları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 195 Cevapları E-Kare Yayıncılık

A. Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz cümlelerin doğrularını altlarına yazınız
Cevap:

1. (D) Bir yerin iklim şartları oraya gelen turist sayısını etkiler.
2. (D)  İletişim ve ulaşım teknolojisindeki gelişmelerin, ekonomik faaliyetleri doğrudan etkiler.
3. (Y) UNESCO, dünyanın birçok yerinde ortak miras ögeleri üzerinde çalışmalar yürütmemektedir.
4. (Y) Bir ülkenin her türlü kültürel zenginliğini görmek için o ülkeye gitmeye gerek yoktur.


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri verilen ifadelerden uygun olanlarıyla tamamlayınız.
Cevap:

1. Farklı şehirlerde düzenlenen fuarlar, kültür, sanat ve spor etkinlikleri …..ülke ekonomisine ……. büyük katkı sağlıyor.
2. İlk çağlarda hayatta kalabilmek için seyahat eden insanlar, daha sonraları ….ticaret……. amaçlı seyahat etmeye de başladılar.
3. Turistlerin dünyayı dolaşmaları, yerel halkta ……kültürel mirasa duyarlılık…… konusunda bilinçlenmeye olumlu katkı sağlıyor.
4. Dünyanın farklı yerlerindeki ……ortak miras ögeleri……… UNESCO tarafından bir liste hâline getiriliyor.


C. Aşağıda verilen bilgilere göre eşleştirmeleri yapınız. Bunu yaparken cümlelerin başındaki sayıları kullanınız.
Cevap:

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 195 Cevapları E-Kare Yayıncılık


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 196 Cevapları E-Kare Yayıncılık

Ç. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz

1. (…) Aşağıdakilerden hangisi bu durumun sonuçları arasında gösterilemez?
Cevap: D) Ürün taşıma kapasitesinin azalması


2. (…) Aşağıdakilerden hangisinin verilen bilgiye bağlı olarak gelişen bir durum olduğu söylenebilir?
Cevap: C) Uluslararası ticaretin ortaya çıkması


3. Bir ülkenin doğal varlıklarının ve tarihî zenglinliklerinin fazla olması aşağıdakilerden hangisinin gelişmesine daha çok katkı sağlar?
Cevap: D) Turizm


4. (…) Aşçı Veysel’in verdiği bilgiye göre turizm ile ilgili,
l. İnsanlara iş imkânı sağlar.
ll. Ülke ekonomisini geliştirir.
lll. Kültürler arası etkileşim ortam hazırlar.
yargılarından hangilerine ulaşılabilir?
Cevap: D) I, II ve III


5. (…) Bu bilgilere göre Louis Pasteur’un hangi alanda insanlığın ortak mirasına katkıda bulunduğu söylenebilir?
Cevap: A) Bilim


6. (…) Verilen bilgide boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
Cevap: A) ortak miras


D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Tarım, sanayi ve uluslararası ticaret arasındaki ilişkiyi örneklerle açıklayınız
Cevap: Tarım ve sanayi alanında gelişen ülkeler ihracat konusunda da gelişme gösterir. Bu faaliyetlerde gelişen ülkeler dış devletler arası ilişkileri de iyi tuttuğu sürece ekonomik olarak canlılık gösterir. 

2. İletişim ve ulaşım teknolojisindeki gelişmelerin ticari faaliyetler için önemi nedir?
Cevap: İletişimi gelişmiş olan ülkeler dış devletler ile iletişimi daha iyi olacağı için ticaret konusunda daha çabuk anlaşırlar. Bu sürece ulaşımın da iyi olması eklendiği zaman ticaret daha hızlı ilerler. Bu da ekonominin canlanmasını sağlar. 

3. Turizmin bir ülkenin kültürel zenginliğinin artmasında oynadığı rolü açıklayınız
Cevap:  Turizm ile farklı kültürler bir araya gelerek kaynaşma yaşanır. Ülkede farklı kültürlerin yaşatılması kültürel zenginliğin ortaya çıkmasını sağlar. 

4. Ortak miras ögelerinin uluslararası ilişkilere yaptığı katkılar nelerdir?
Cevap: Ortak Miras ögeleri tüm insanlığa ait olan yapılardır. Ortak korunması gereken alanlar olduğu için burayı görmeye gelecek her milletten insanın kaynaşmalarını sağlayacaktır. 

5. Turizm, ön yargıların ortadan kalkmasında ne gibi bir rol oynayabilir? Örnekler veriniz
Cevap: Turizm farklı milletlerin bir araya gelmesini sağlar. Bir araya geldiklerinde ön yargılar kırılır ve kültürler kaynaşır. 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.