Cevap Yaz
24 Ağustos 2022, 15:22 - Furkan Yazdı

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 34-35. Sayfa Cevapları E-Kare Yayıncılık

5.Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 34-35. Sayfa Cevapları E-Kare Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 1. Ünite Değerlendirme Soruları konusunun bulunduğu 5. sınıf sosyal bilgiler ders kitabı sayfa 34-35 cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5.Sınıf E-Kare Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 34-35. Sayfa Cevapları 1. Ünite Değerlendirme Soruları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 34 E-Kare Yayıncılık

1. Ünite Değerlendirme Soruları

A. Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz cümlelerin doğrularını altlarına yazınız.
Cevap:

1. (D) Sosyal Bilgiler dersi yeni bilgiler öğrenmemde bana yardımcı oluyor.
2. (Y) Her olayın sadece bir sebebi ve bir sonucu olur.
Cevap: Her olayın sebebi, süreci ve sonucu olur.

3. (D) Herkesin üzerine aldığı rolü yerine getirmesi işimizi kolaylaştırır.
4. (D) Çocuk hakları konusunda dünya devletleri bilinçli hareket etmektedir.
5. (D) Okulda çeşitli sosyal faaliyetlere katılım sağlamak hakkımızdır.


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri verilen ifadelerden uygun olanlarıyla tamamlayınız.
Cevap:

1. 1989 yılında dünya devletleri tarafından kabul edilen __Çocuk Haklarına Dair Sözleşme__ ile çocuklara yönelik çalışmalarda artış görülmektedir.

2. Okul ve aile __ Kurum__ ve __Grup__ için örnek olarak gösterilebilir.

3. Aldığımız görevleri zamanında ve doğru bir şekilde yerine getirmemiz __Sorumluluk__ sahibi bir birey olduğumuzu gösterir.

4. Türkiye Cumhuriyeti’ne olumlu bir katkıda bulunmak istiyorsak __Etkin bir vatandaş__ olmalıyız.

5. __Sosyalleşme__ için akrabalarımızla ve arkadaşlarımızla çeşitli etkinlikler yapmak önemlidir.


C. Aşağıda verilen bilgilere göre eşleştirmeleri yapınız. Bunu yaparken cümlelerin başındaki sayıları kullanınız.
Cevap:

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 34 E-Kare Yayıncılık

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35 E-Kare Yayıncılık

Ç. Aşağıdaki soruları okuyunuz. Doğru cevabı işaretleyiniz.
Cevap:

1. Sorunun Cevabı C) Burak Bey’in, belediyeye konu hakkında
dilekçe yazması şıkkıdır.

2. Sorunun Cevabı A) Olayların çok boyutluğu şıkkıdır.

3. Sorunun Cevabı D) I, II ve III şıkkıdır.

4. Sorunun Cevabı C) Grubun amaçlarına ulaşması zorlaşır. . şıkkıdır.

5. Sorunun Cevabı B) II ve III şıkkıdır.

6. Sorunun Cevabı D) Bencil oldukları şıkkıdır.


D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.
Cevap:

1. Okulunuzda bir kulübe üye olduğunuzu düşünün. Kulübünüzde kazanacağınız özellikler ailenizle ve arkadaşlarınızla olan ilişkileriniz nasıl etkiler? Örnekler veriniz.
Cevap: Kulübümüzde edineceğimiz yararlı bilgileri çevremize yayarak arkadaş veya aile grubumuzda daha aktif bir rol oynamamızı sağlar.

2. Çocukların haklarını etkin bir şekilde kullanabilmesi için neler gereklidir?
Cevap: Çocuk haklarını etkin şekilde kullanılabilmesi için öncelikle aile daha sonrasında devletin bu konuda kendi haklarını kullanma yaşında olmayan çocukların hakkını sonuna kadar savunmalıdır.

3. Planlı çalışmak ile görev ve sorumluluk arasındaki ilişkiyi açıklayınız.
Cevap: Planlı bir çalışma olmadan, zamanı yönetemeden görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmekte zorlanırız. Örnek vermek gerekirse hem okula gidip hem arkadaşlarımızla vakit geçirip hem video izleyip hemde gün sonunda ders çalışmamız gerekiyors

4. Sosyal Bilgiler dersinin hayatımıza yaptığı katkıları örneklerle açıklayınız.
Cevap: Sosyal bilgiler dersi sayesinde toplum içerisinde haklarımızı, rollerimizi ve sorumluluklarımızı daha iyi biliriz ve bilinçli kullanırız. Ayrıca bir olay karşısında bu olayın sebebini, sürecini ve sonucunu irdeleyebiliriz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.