5.Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 54-55-56. Sayfa Cevapları E-Kare Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Kültürel Miras konusunun bulunduğu 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 54-55-56 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlar kısmından yazarak bildirebilirsiniz.
Başlarken
“Mutluluklar paylaştıkça artar, üzüntüler paylaştıkça azalır.” sözünün gerçekleşebilmesi için toplumda hangi davranışların veya uygulamaların yaşanması gerekir? Örneklerle açıklayınız
Cevap: Bunun için yakınlarımızı, arkadaşlarımızı, akrabalarımızı ve komşularımızı sık sık ziyaret edip hal hatır sormalı, zor zamanlarında onların yanında olup iyi dileklerde bulunmalıyız. Mutlu günlerinde de yanında olup onun mutluluklarını paylaşmalıyız.
Millî tarihimizi konu edinen filmlerin milletimiz birlik ve beraberliğine yaptığı katkıyı açıklayınız.
Cevap: Tarihte gerçekleşen olaylar hakkında milletimizi bilinçlendirmesine, olaylar hakkında daha bilinçli ve farkında olmalarını sağlayarak toplumsal birlikteliği güçlendirir.
Düğün âdetleri, her yörede farklılıklar gösterse de düğün davetiyesi verme ve çeyiz alma gibi uygulamalar ülkemizde yaygındır. Aşağıda, düğünlerle ilgili bazı uygulamalar yer alıyor. Bunları, öncelik sırasına göre sıralayınız. Bilmediğiniz uygulamalara yer vermeyiniz. Eklemek istediğiniz uygulamalar varsa boş bırakılan yerlere yazınız.
• Katılmaktan en fazla keyif aldığınız uygulamaları aşağıya yazınız.
Cevap: 17 numaralı uygulamayı yani Çömlek kırma uygulamayı seviyorum. Bu uygulama çok eğlenceli oluyor ve bir anda çocukların para almaya çalışması heyecan verici oluyor.
• Düğünleri, insanları birbirine yaklaştıran kültürel bir öge olarak düşündüğünüzde düğünlerin toplumun bir arada yaşamasında oynadığı rol hakkındaki görüşlerinizi belirtiniz.
Cevap: Düğünler bir çok aileyi çok uzakta olsalar bile bir araya getiren önemli bir etkinliktir. Düğünler toplum içerisinde birlikteliği sağlarken küslükleri sonlandırır ve daha sıkı bir aile yapısı sağlar.
• Sizce düğünler sadece aile bireylerinin katılımıyla yapılsaydı nasıl bir durum ortaya çıkardı?
Cevap: Sadece aile bireylerinin katılmasıyla yapılsa çok sakin, çok sade ve zevksiz olurdu. Düğünlerin amacı mutluluğu tüm aileyle paylaşmak ve beraber olmaktır. Diğer akrabalarımızla beraber olamazsak mutluluğumuz çoğalamaz.
Evinize misafir geldiğinde veya misafirliğe gittiğinizde aile büyükleri arasındaki ilişkilerde en çok dikkatinizi çeken nedir?
Cevap: Eve gelen misafire yoğun bir ilgi gösterilerek evin en güzel odasında ve köşesinde ağırlanır, en güzel içecek ve yiyecekler ikram edilip onun en iyi şekilde ağırlanmasını sağlarlar. Bunun yanı sıra misafirle sürekli sohbet ediyorlar, hal hatır sorup sohbet ediyorlar.
“İmece usulüyle yapılan işler daha kısa zamanda biter. Böylece diğer işleri
yapmaya daha fazla zaman kalır.” Bu görüşe katılıyor musunuz? Açıklayınız.
Cevap: Hayır katılmıyorum. İmece usulüyle yapılan işler bitti gibi gözükse de en kısa süre bozulup baştan yapılması gerektiğinden ve tekrardan zaman ayırmamız gerekeceği için bir işi dikkatli bir şekilde tam olarak yapmak her zaman daha iyidir.
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş
Linkedin'de Paylaş
Bu cümleden sevdiklerimizle sık sık iletişim halinde olmamız gerektiğini anlıyorum. Mutluluk kulaktan kulağa yayılır ve herkes mutlu olur. Üzüntüler ise başkasına anlatılarak bir çözüm yolu bulunup bizi rahatlatabilir.
ne demiş insanoglu mutluluklar paylaştıkça artar üzüntüler paylaştıkça azalır
Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.