Cevap Yaz
27 Kasım 2022, 16:09 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 96-97. Sayfa Cevapları E-Kare Yayıncılık

5.Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 96-97. Sayfa Cevapları E-Kare Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 5. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 3. Ünite Değerlendirme Soruları konusuna ait çalışmaların bulunduğu 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 96-97 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 96-97. Sayfa Cevapları E-Kare Yayıncılık

5.Sınıf E-Kare Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 96-97. Sayfa Cevapları 3. Ünite Değerlendirme Soruları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları E-Kare Yayıncılık

A. Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz cümlelerin doğrularını altlarına yazınız
Cevap:

1. (D) Çevresine göre alçakta olan geniş düzlüklere ova denir.
2. (D) Fiziki haritalar üzerinde yeryüzü şekilleri farklı renk ve sembollerle gösterilir.
3. (Y) Ülkemizin yarısından fazlası Karadeniz ikliminin etkisi altındadır.
⇒ Ülkemizin çoğunluğunda karasal iklim görülmektedir.

4. (D) İnsanlar doğal çevreye duyarlı bir şekilde yaşamalıdır.
5. (Y) Türkiye fiziki haritası üzerinde beşerî unsurlar doğal unsurlardan fazladır.
⇒ Türkiye fiziki haritası üzerinde doğal unsurlar beşeri unsurlardan fazladır.

 


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri verilen ifadelerden uygun olanlarıyla tamamlayınız.
Cevap:

1. Ülkemizin yeryüzü şekillerini ….harita…. üzerinde görebiliriz.
2. “Bence her insan hayatında en az bir defa ….doğal afet…. ile karşılaşmıştır.”
3. …Gözlem…. yaparak çevremizdeki doğal ve beşerî unsurları ayırt edebilirim.
4. Kış aylarında ….iklim…., insan yaşantısını bazen olumsuz bir şekilde etkiliyor.
5. İnsanlar, ….doğal ortamı…. değiştirerek daha iyi bir yaşam süreceklerini düşünüyorlar


C. Aşağıda verilen bilgilere göre eşleştirmeleri yapınız. Bunu yaparken cümlelerin başındaki sayıları kullanınız.
Cevap:

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 96 Cevapları E-Kare Yayıncılık


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları E-Kare Yayıncılık

Ç. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. (…) Yukarıda verilen ifadelerle aşağıda verilen yeryüzü şekillerini eşleştirdiğinizde hangi seçenek açıkta kalır?
Cevap: A) Dağ

2. Yandaki bulmacada aşağıdaki ifadelerin hangisinden söz edilmemiştir?
Cevap: B) Bir yerin nüfusu, o yerdeki insan sayısı ile ilgilidir.

3. (…) yargılarından hangilerine ulaşılabilir?
Cevap: D) I, II ve III

4. (…) Buna göre, Zonguldak’ta nüfusun dağılışını hangi faktörün etkilediği söylenebilir?
Cevap: C) Madencilik

5. Aşağıdakilerden hangisinin bu durumun nedenlerinden biri olduğu söylenemez?
Cevap: D) Asansör ve soğutma sistemlerinin fazla olması

6. (…) Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilemez?
Cevap: D) İş bulma


D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Yaşadığınız yerdeki yeryüzü şekillerine örnekler veriniz
Cevap: Yaşadığım yerde akarsı, boğaz, deniz bulunmaktadır.

2. İklim ve insan yaşamı arasında nasıl bir ilişki olduğunu açıklayınız
Cevap: İklime göre insan yaşa mı da değişim göstermektedir. İklimin değişmesi ile yaptığımız etkinlikler, giydiğimiz kıyafetler de değişir. 

3. Ülkemizde nüfusun dağılışını etkileyen doğal faktörler hangileridir?
Cevap: Nüfusun dağılışını etkileyen doğal faktörler denizellik, karasallık, dağlık engebeli olması, hava şartları, yükseklik etkilemektedir. 

4. İnsanlar hangi önlemleri alarak doğal afetlerin etkisini azaltabilir?
Cevap: İnsanlar ilk olarak doğal afetler konusunda bilinçlenmesi gerekmektedir. Evlerini afetlerin oluşumuna uzak yerlere yapmalıdırlar. Yapıda dayanıklı malzemeler kullanılmalıdır. Ağaçlandırma çalışmaları yapılmalıdır. 

5. Hangi doğal afetler ekonomik hayat üzerinde etkili olabilir?
Cevap: Sel, deprem, tsunami gibi doğal afetler ekonomik hayat üzerinde etkili olur. Bu afetler sonucunda can kaybı yaşandığı kadar mal kaybı da yaşanır. 

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.