Cevap Yaz
6 Aralık 2022, 9:45 - Seher Yazdı

6. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (7. Sınıf Türkçe ÖZGÜN)

6. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (7. Sınıf Türkçe ÖZGÜN) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 6. Tema Değerlendirme Çalışmaları metnine ait çeşitli etkinliklerin, dil bilgisi sorularının ve çalışmalarının yer aldığı 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 196-197-198 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (7. Sınıf Türkçe ÖZGÜN)

6. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı ÖZGÜN Yayınları Sayfa 196-197-198. Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 196 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

B. Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. Pandomim neymiş?
Cevap: Pandomim, sözcükleri kullanmadan bir öykü anlatma, bir mesaj verme ya da bir karakteri canlandırma sanatıdır.

2. Pandomim sanatçıları, bir şeyler anlatmak için ne yaparlarmış?
Cevap: Yüz ve beden hareketleri ile anlatırlar.

3. Pandomim sanatçıları sahneye nasıl çıkarlarmış?
Cevap: Ya maske yada yüzlerine makyaj yaparak sahneye çıkarlar. 

4. Pandomim gösterileri nerede yapılırmış?
Cevap: Tiyatro ve sokaklarda yapılır.

5. Pandomim sanatının dünyadaki ve ülkemizdeki öncüleri kimlermiş?
Cevap: Fransız oyuncu Marcel Marceau, oyuncu ve yazar Erdinç Dinçer’dir.

6. Metinde hangi anlatım biçimi kullanılmış? Açıklayarak yazınız.
 Cevap: Metinde Nesnel ve açıklayıcı ifadelere yer verildiği için açıklayıcı anlatım biçimi kullanılmış.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 197 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

C. Aşağıdaki cümleleri, verilen geçiş ve bağlantı ifadelerinden uygun olanı yazarak tamamlayınız.
Cevap:

  • Son olarak şunu da belirtmek isterim ki bu olayın tüm sorumluluğu bana ait.
  • Mutluluktan havalara uçuyor, başka bir deyişle ağzı kulaklarına varıyor.
  • Ulaşım sorunu, özellikle büyükşehirlerimizde daha fazla.
  • Yarışmada birinci olamadım, oysaki çok çalışmıştım.

Ç. Aşağıdaki cümlelerden noktalama yanlışlığı yapılanların başına “X” işareti koyunuz.
Cevap:

  • (X) 1. Geleneksel el sanatlarının arasında dokumacılık, bakırcılık, çinicilik; ahşap işçiliği, oymacılık sayılabilir.
  • ( ) 2. Karagöz oyunlarının ilk olarak ne zaman oynandığını biliyor musun?
  • ( ) 3. Eyvah, akşamki konserin biletlerini almayı unuttum!
  • (X) 4. Konuyla ilgili gerekli bilgileri http://tdk/org/tr adresinden öğrenebilirsin.
  • ( ) 5. Yunus Emre (1240?-1320) en önemli halk şairlerimizden birisidir.

D. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.

1. Usta sanatçımızın elindeki ney, âdeta dile gelmişti. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu cümledekine benzer bir söz sanatı vardır?
Cevap: B) Mimar Sinan’ın her eseri zamana meydan okuyor.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik fiillerin yazımıyla ilgili bir yanlışlık vardır?
Cevap: D) Benim biraz işim var, siz eve doğru gidi verin.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 198 Cevapları ÖZGÜN Yayınları

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde durum zarfı yoktur?
Cevap: C) Sabahleyin gökyüzü masmavi, ufuk açıktı.

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birden fazla zarf bulunmaktadır?
Cevap: A) Birazdan bütün kuşlar aşağı iner.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük zarf değildir?
Cevap: B) Kırmızı kazağı, geçen hafta İstanbul’dan almıştım.

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sayıların yazımıyla ilgili bir yanlışlık vardır?
Cevap: A) İstersen kitapları 10’ar 10’ar ayırıp kolilere koyalım.


E. Defterinize, Atatürk’ün, “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” sözünü açıklayan bir yazı yazınız. Yazınızı yazım ve noktalama açısından inceleyip varsa yanlışlarınızı düzelterek arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Atatürk sanatı seven saygı duyan ve çok önemseyen birisiydi. Sanat bir toplumun temelini oluşturur. Sanat duygularımızın dışa vurmasıdır. Bu yüzden sanat hayattır. Sanat olmazsa duygu olmaz duygu olmazsa birlik beraberlik olmaz bu yüzden “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.”


SONRAKİ METNE HAZIRLIK

Çalışmanın önemiyle ilgili özlü sözler derleyiniz. Bunlardan birini açıklayan kısa bir metin yazınız.
Cevap:

  • Çalışmak; sıkıntıyı, kötülüğü ve yoksulluğu uzaklaştırır. ( Andre Maurois)

  • Ne kadar çok çalışırsan, o kadar mesut olursun. ( Charles Dickens)

  • Ölümsüzlük, bitmeyen sonsuz bir işte çalışmaktır. ( Ernest Renan)

Ne demişler “ Sağlıklı kafa, sağlıklı vücutta bulunur.” Çalışırsak enerjik zeki bilgili oluruz ve bilgili olmak saygınlığı arttırır. Kazancınızın da yüksek olmasına etkilidir

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.