Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
14 Ocak 2020, 13:45
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 455

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 100-101-102. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

2019-2020 7. Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı 100-101-102. sayfa cevapları Tema Değerlendirme Çalışmaları

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 100 Ders Kitabı Cevapları

B. Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. Yaşlı adamın, köpekleri kulübenin önünde tutmasının sebebi neymiş?
Cevap: Köpeklerin birisi iyiliği temsil ederken diğeri kötülüğü simgelediği için tutuyormuş.

2. Bu metne en uygun başlık sizce ne olabilir?
Cevap: İyilik ve Kötülük

3. Metinde anlatılmak istenen nedir?
Cevap: İyi düşünürsen ve iyilik yaparsan iyi olur ve iyilik görürsün.

4. Metinde hangi anlatım biçiminden yararlanılmıştır?
Cevap: Öyküleyici anlatım biçimi kullanılmıştır.

5. Metinde kaçıncı kişili anlatım yapılmıştır? Metinden vereceğiniz örneklerle açıklayınız.
Cevap: Üçüncü kişili anlatım yapılmıştır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 101 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki cümlelerden noktalama yanlışlığı yapılanların başındaki kutucuğu işaretleyiniz.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 101 Ders Kitabı Cevapları



Ç. Aşağıdaki cümleleri, bu cümlelerdeki söz sanatlarıyla eşleştiriniz.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 101 Ders Kitabı Cevapları Ç şıkkı


D. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.
Cevap:
1. A
2. C
3. B

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 102 Ders Kitabı Cevapları

4. C
5. B
6. C
7. D



E. Defterinize “Mağlubiyete uğrayınca ümitsizliğe kapılma, başarısızlıkta bir zafer arzusu yatar.” sözünü açıklayan bir yazı yazınız. Yazınızı yazım ve noktalama açısından inceleyip varsa yanlışlarınızı düzeltiniz. Sınıf veya okul panosunda sergileyerek arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Mağlubiyete uğramak, ulaşmak istediğimiz her ne ise ona ulaşmamıza bir adım daha atmak için aldığımız nefestir. Başarısız olmamız bir şeyleri denemiş ve başarmak için çalışmış olduğumuzu gösterir. Her başarı arkasında yatan binlerce başarısızlığa bağlıdır.


Sonraki Metne Hazırlık

1. Arkadaşlarınızla bir grup oluşturarak Mehmet Âkif Ersoy’un hayatı, tarihimizdeki değeri, eserleri, eserlerinde işlediği konular hakkında bir sunum hazırlayınız.
Cevap:
Hayatı: 20 Aralık 1873 İstanbul doğumludur. Veteriner hekim, şair, öğretmen, hafız, Kur’an mütercimi ve siyasetçidir. İstiklal Marşını yazmasından dolayı Milli şair olarak anılır. 27 Aralık 1936 tarihinde İstanbul’da siroz hastalığından vefat etmiştir.

Tarihimizdeki Yeri: Milli Marşımızı yazması nedeniyle tarihimizde önemli bir yere sahiptir.

Eserleri: Safahat, Süleymaniye Kürsüsü, Hakkın Sesleri, Fatih Kürsüsünde, Hatıralar, Asım, Gölgeler. Eserlerinde işlediği konular dert ve sıkıntılardır. Genelde destansı şiirler yazar. Dini yönü baskın gelen bir edebiyat türünü tercih etmiştir.


2. İstiklâl Marşı’mızın kabulüyle ilgili araştırma yapınız.
Cevap: Milli marşımızı belirlemek için 500 liralık ödülü olan bir şiir yarışması başlatıldı. Mehmet Akif Ersoy’un arkadaşları onu ikna etmek için çaba gösterseler de para ödülü olduğu için yazmayı reddetmiştir. O zamana kadar gönderilen hiç bir şiir beğeni toplamamıştı ve en güzelini Mehmet Akif Ersoy’un yazacağı kanısındaydı meclis. En sonunda arkadaşlarının ısrarı üzerine şiiri yazan Akif Ersoy yarışmayı kazandı. 12 Mart 1921′ de İstiklal Marşı olarak kabul edildi. Kazandığı 500 lirayı kadın ve çocuklara iş öğreten ve cephaneye elbise diken Dar’ül Mesai Vakfına bağışladı.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 93-94-95-96-97. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.