Forum Sınıf Cevap Yaz
1 Aralık 2021, 9:46 - Betül Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 126-127-128-129. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 126-127-128-129. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Akıllı Evlat Metni Cevapları konusunun da bulunduğu 7. sınıf türkçe ders kitabı 126-127-128-129 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

7.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 126-127-128-129. Sayfa Cevapları Akıllı Evlat

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 126 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışmaları

Masalların dünyası ile yaşadığınız dünyayı karşılaştırınız.
Cevap: Masalların dünyasında her şey mutlu  sonla biter ama yaşadığımız dünyada her şey yolunda gitmez. Masallarda kötüler kazanmaz ama gerçek hayatta kötülerde kazanabilir. Masallarda gerçek hayatta olamayacak konular işlenir.

• Bir masal kahramanı olsaydınız hangi masal kahramanı olmak isterdiniz? Neden?
Cevap: Bir masal kahramanı olsaydım   Kül kedisi Sindirella olmak isterdim.

• Sahip olduklarınız mı yoksa sahip olduklarınızla yaptıklarınız mı önemlidir? Neden?
Cevap: Sahip olduklarımızla yaptıklarımız daha önemlidir çünkü neye sahip olursak olalım onu değerlendiremiyor isek sahip olmamazın hiçbir anlamı yoktur.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 127 Ders Kitabı Cevapları

Metni dinlerken not aldığınız kelimelerin anlamlarını tahmin ederek yazınız. Tahminlerinizin doğruluğunu TDK Türkçe sözlükten kontrol ediniz.
Cevap: 

ak
Tahminim: Beyaz
Sözlük anlamı: Kar, süt vb.nin rengi, beyaz, kara ve siyah karşıtı.

pınar
Tahminim: Su akan yer.
Sözlük Anlamı: Yerden kaynayarak çıkan su

Babayiğit
Tahminim: İri yapılı, güçlü kimse.
Sözlük Anlamı: Yürekli kimse


Dinlediğiniz metinde zengin adamın oğullarının birer kese altınla yaptıkları hakkındaki görüşlerinizi aşağıya yazınız.
Cevap:

Büyük oğlan: Büyük oğlan  babasının verdiği kese ile mallarını koruyacak 40 tane adam almıştır. Onun yaptığı bu iş hiç bir işe yararı olmayan bir iştir ve çok kurnazdır.

Ortanca oğlan: Ortanca oğlan  babasının verdiği  kese ile 100 tane deve almış ve onları geri döndüğünde satmayı planlamış ama bunun kendinden başkasına bir faydası olmamıştır. Bu yüzden bencilce davranmıştır.

Küçük oğlan: Küçük oğlan babasının verdiği kese ile çocukları yetim bırakan insanların canlarına mal olan su yatağını düzelttirmek için ustalar tutmuş yetim kalan çocukları da yanında getirmiş babasının ve kardeşlerinin onlara bakacaklarını düşünmüştür.  Küçük oğlan aşırı düşünceli ve hayırlı bir evlatmış.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 128 Ders Kitabı Cevapları

1. Zengin adam, oğullarını yanına neden çağırmıştır?
Cevap: Zengin adam oğullarını yanına mirasını bölüştürmek için çağırmıştır.


2. Baba, oğullarına birer kese altın verip onlardan ne yapmalarını istiyor?
Cevap: Baba oğullarına birer kese altın verip onlardan 3 yıl uzak bir yere gidip bu parayla işler yapmalarını istiyor ve sonunda kimin yaptıklarını  beğenirse mirasını ona bırakacağını söylüyor.


3. Zengin adam, büyük ve ortanca oğlunun yaptıklarını nasıl değerlendiriyor? Açıklayınız.
Cevap: Zengin adam , büyük ve ortanca oğlunun yaptıklarını beğenmiyor.


4. Babanın yerinde olsaydınız sahip olduklarınızı evlatlarınızın arasında paylaştırmak için nasıl bir çözüm bulurdunuz?
Cevap: Babanın fikrini çok beğendim bende böyle bir çözüm uygulardım.


5. Sizce küçük oğlanın yapmak istedikleri, yaşadığı toplumun geleceğini hangi yönlerden etkileyebilir?
Cevap: Küçük oğlanın yapmak istedikleri yaşadığı toplumun  hayatının düzelmesini, iyi insanlar yetişmesini ve toplumun düzelmesini sağlar.


6. Zengin adamın çocuklarından birisi olsaydınız bir kese altınla neler yapardınız?
Cevap: Zengin adamın çocuklarından birisi olsaydım bir kese altınla yetimleri doyurur, faydalı işler yapardım.


Dinlediğiniz metinde anlatılan olayların tutarlılığını (mantık kurallarına uyması, duygusal ve düşünsel çelişkiler taşımaması, konudan sapılmaması) sorgulayarak düşüncelerinizi yazınız.
Cevap: Dinlediğim metinde anlatılan olaylar tutarlıdır. Baba bir söz vermiştir ve sözünde durmuştur. Çocuklarda babalarının dediklerini yapmıştır. Mantık kurallarına uyulmuş ve konudan sapılmamıştır.


Aşağıda “Akıllı Evlat” metninden bir bölüm verilmiştir. Bu bölümde yer alan basit, türemiş ve birleşik fiilleri bularak uygun kutulara yazınız.

Basit Fiilller:  Gelip, öpmüşler, çıkmış, yürümüş, olmuş, esmiş, gelmiş, çatmış.

Türemiş Fiiller: Başlamışlar, bitirdikleri, uzaklaşmışlar, kovalamış.

Birleşik Fiiller: Birleşiverip, varamamış.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 129 Ders Kitabı Cevapları

Aşağıda verilen unsurlardan hareketle bir masal yazınız. Yazdığınız masalın içeriğine uygun bir başlık belirleyiniz.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 129 Ders Kitabı Cevapları

Gelecek Derse Hazırlık

Örnek aldığınız bir kişinin (sporcu, sanatçı, yazar, bilim insanı, gazeteci…) hayatını araştırınız.
Cevap: 

Naim Süleymanoğlu  haltere daha 9 yaşındayken başlamıştır. 15 yaşında Brezilyada şampiyon olarak 2 madalya kazanmıştır. 16 yaşında yeni bir rekorla yine bir şampiyonluk kazanmıştır.En genç dünya rekortmeni unvanını almıştır. 46 Kere dünya rekoru kırmıştır. 18 Kasım 2017 tarihinde tedavi gördüğü hastanede vefat etmiştir.


7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 126-127-128-129. Sayfa, Akıllı Evlat Metni Cevapları konusu içerisinde eksik veyahut hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.