Cevap Yaz
17 Mayıs 2022, 11:14 - Betül Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 132-133. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 132-133. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 7. sınıf türkçe ders kitabı 132-133 cevapları konusu içerisinde tema değerlendirme sorularını cevapladık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 132-133. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 132-133. Sayfa Cevapları Tema Değerlendirme Soruları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 132 Ders Kitabı Cevapları

1. Yazara göre, insanın konuşma hevesi neden kırılır?
Cevap: Konuşurken söze başlandığı zaman karşıdaki insanın yüzünün asık olduğunu, kaşlarını çattığını gördüğümüzde konuşma hevesimiz kırılır.


2. Metne göre, güler yüzlü insanların özellikleri nelerdir?
Cevap: Güler yüzlü insanlar her kusuru hoş gören ve çabuk affeden insanlardır.


3. Dünyada ilk adımlarını yeni atmaya başlayan bir çocuğa herkes neden güler yüzle bakar?
Cevap: Çünkü çocuğun kusurlarını önceden kabul ederiz. 


4. Sizce güler yüzlü olmanın faydaları nelerdir?
Cevap: Bence güler yüzlü olmanın faydaları insanlarla iletişimi kolaylaştırır, çabuk arkadaş edinirsiniz ve  bir işe alınacağınız zaman insanlar sizlerin güler yüzünüze bakarlar.


5. “Güler Yüz” metninden basit, türemiş ve birleşik fiillere örnekler bularak yazınız.
Basit:  İstemem, gelir. 
Türemiş: Hoşlanır mısınız?,kırılır.
Birleşik: Cesaret veriyor, yüz takınınız.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 133 Ders Kitabı Cevapları

Aşağıdakilerden hangisi “Arkadaşımla çocukluğumuzdan beri içtiğimiz su ayrı gitmez.” cümlesindeki altı çizili deyimin anlamına uygun değildir?
Cevap: C) Hoşgörülü ve açık yürekli olmak


“Ey! Başkasının yüzünde çirkin bir ben gören,
Yazık ki o ben senin yüzünden yansır.”
Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî
Yukarıdaki dizelerde asıl anlatılmak istenen nedir? Yazınız.
Cevap:   Her insanın kusuru vardır başkasını yargılarken kendi kusurlarımız olduğunu unutmayalım. İnsan karşısındaki insanı yargılarken bir durup düşünmeli benim gözümde böyle ama asıl olan nedir. Kendi kafanıza göre yargılama yapmamalısınız.


Aşağıdaki cümlelerde yer alan fiillerden hangisi türemiş fiildir?
Cevap: C) Babasına yeni bir pantolon aldırdı. 


Aşağıdaki cümlelerin hangisinde koyu harfle yazılmış kelime zarf görevinde kullanılmamıştır?
Cevap: A) Kaç kişilik sınıflarda eğitim görüyorsunuz? 


Verilen sözle aşağıdaki cümlelerden hangisi yakın anlamlıdır?
Cevap: B) İnsanların olgunlaşması ancak acı çekmeleri ile mümkündür.


7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 132-133. Sayfa, MEB Yayınları Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları konusu içerisinde eksik veyahut hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.