Forum Sınıf Cevap Yaz
15 Ocak 2022, 11:52 - Sena Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 136-139-140-141-142-143. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 136-139-140-141-142-143. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Adını Göklere Yazdıran Çocuk Metni Cevapları konusunun bulunduğu 7. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 136-139-140-141-142-143 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

7.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 136-139-140-141-142-143. Sayfa Cevapları Adını Göklere Yazdıran Çocuk

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 136 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışmaları

İnsanların başarılı olmalarında etkili olan faktörler nelerdir?
Cevap: Planlı, azimli, kararlı, inançlı ve çalışarak başarılı olunur.


Sizce başarı, şansa mı yoksa çabaya mı bağlıdır? Açıklayınız.
Cevap: Bence başarı çabaya bağlıdır. Çünkü iş adamlarına, ünlülere baktığımızda geçmişlerinde çok çalışıp azimle ve inançla çabaladıklarını görüyoruz. İnsana her alanda şans gereklidir ama başarı çabayla gelir.


Kuyruklu yıldızlar hakkında neler biliyorsunuz? Anlatınız.
Cevap: Kuyruklu yıldızlar, yıldız olarak anılsa da aslında gök cisimleridir. 
Kuyruklu yıldızlar, güneşin yakınından geçerek ısınmaya başlayan küçük buzlu gök cisimleridir. Gazdan oluşan bu cisimler kuyruk oluştururlar. Bunun nedeni güneş radyasyonu ve güneş rüzgarlarıdır. Kuyruklu yıldızlar bir kaç yüz metre ile onlarca kilometreye kadar değişen çeşitli büyüklere sahiptir.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 139 Ders Kitabı Cevapları

1.Etkinlik

Aşağıda anlamları verilen kelime ve kelime gruplarını ipuçlarından hareketle bularak sarmal bulmacaya yerleştiriniz.
Cevap: 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 139 Ders Kitabı Cevapları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 140 Ders Kitabı Cevapları

2.Etkinlik

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Kaoru İkeya kimdir?
Cevap: Kaoru İkeya ilk kuyruklu yıldızı bulan gök bilimcidir.


2. Kaoru’nun gök bilimine merakı nasıl başlamıştır?
Cevap: Yeni taşındıkların evin damının düz olması yıldızları izlemek için uygun olmasıyla merakı başlamıştır.


3. İkeya’nın yaşadığı zorluklara rağmen hayallerinden vazgeçmeme nedenleri nelerdir?
Cevap: Her zaman başaracağına olan inancından dolayı vazgeçmemiştir.


4. Kuyruklu yıldızı keşfeden İkeya’nın hayatında ne gibi değişiklikler olmuştur?
Cevap: İlk kuyruklu yıldızı bulan ünlü gök bilimci olmuştur ve maddi durumları düzelmiştir.


5. Kaoru İkeya gibi sizin de gerçekleştirmek istediğiniz bir hayaliniz var mı ? Varsa hayalinizi gerçekleştimek için neler yaparsınız?
Cevap: Evet benimde gerçekleştirmek istediğim bir hayalim var. Kanserden vefat eden halamın çektiği acıları görmek kanser için çözüm bulmam gerektiğini hissettirdi. Bu yüzden kanserin tedavisini bulabilmek için azimle, inançla ve plan programla çalışmam gerekiyor.


6. İkeya hayallerinden vazgeçmeyerek bize nasıl bir mesaj veriyor?
Cevap: İstediğimiz şeye ulaşmak için sabırlı ve inançlı olmamız gerektiği mesajını veriyor. İnanmak başarmanın yarısıdır.


7. İkeya’ya soru sorma fırsatınız olsaydı ona hangi soruları sorardınız? Neden?
Cevap: Bu başarıyı elde etmekten hiç vazgeçmek istemiş mi yada yıldığı zamanlar olmuş mu diye sormak isterdim.


8. Sizce Kaoru, kuyruklu yıldızları keşfettikten sonra neler hissetmiştir?
Cevap: Bence Kaoru, kuyruklu yıldızları keşfettikten sonra çok heyecanlanıp mutlu olmuştur.


3.Etkinlik

Verilen sözdeki ana fikri olumlu – olumsuz yönleriyle ve tarafsız bir bakış açısıyla yorumlayarak arkadaşlarınıza anlatınız. Konuşmanızı yapmadan önce aşağıdaki formda yer alan özelliklere göz gezdiriniz.
Cevap: Bu sözle anlatılmak istenen küçük şeylerin büyük şeyler için bir temel olduğu, büyük hedeflere götürenin küçük adımlar olduğudur. İki yıla yakındır küçücük bir korona virüsle mücadele ediyoruz. Gözle görülemeyecek kadar küçük olmasına rağmen çok büyük zararlar vermekte. Bu yüzden hiçbir şeyi küçük görmemeli küçük şeyleri de ciddi almalıyız. 


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 141 Ders Kitabı Cevapları

4.Etkinlik

b) Okuduğunuz metinleri bakış açısı ve verilmek istenen mesajlar yönüyle karşılaştırınız.
Cevap:

Bakış Açısı: Adını göklere yazdıran çocuk metninde uzayla alakalı başarılardan bahsedilirken, Uzaydaki çöplerimizi toplama zamanı metninde bu uzay çalışmalarının verdiği zararlardan bahsedilmiş.

Verilmek İstenen Mesaj: Adını göklere yazdıran çocuk metninde azmin ve inancın başarıya ulaştıracağı, Uzaydaki çöplerimizi toplama zamanı metninde başarıyı elde ederken çevremize zarar vermememiz gerektiği mesajları verilmektedir.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 142 Ders Kitabı Cevapları

5.Etkinlik

Aşağıdaki fiilleri yapısına göre inceleyerek uygun alanlara yazınız.
Cevap: 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 142 Ders Kitabı Cevapları


6.Etkinlik

Aşağıdaki grafikte Buğra’nın Türkçe dersinden dört haftada çözdüğü testlerin konulara göre dağılımı verilmiştir. Grafikten hareketle aşağıdaki yargılardan doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” koyunuz.
Cevap:

(D) Buğra, birleşik fiillerle ilgili testi en fazla birinci haftada çözmüştür.

(D) Buğra’nın çözdüğü paragraf testi sayısı her hafta birbirinden farklıdır. Buğra, imla ve noktalamayla ilgili en az testi ikinci haftada çözmüştür.

(Y) Buğra, dört haftanın toplamında imla ve noktalama ile ilgili on iki test çözmüştür.

(Y) Buğra’nın birinci haftada çözdüğü birleşik fiiller testi, imla ve noktalama testinin iki katından azdır.

(Y) Buğra, paragraf testini en fazla üçüncü haftada çözmüştür.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 143 Ders Kitabı Cevapları

7.Etkinlik

“Hiçbir başarımı tesadüfe borçlu değilim. Buluşlarım da tesadüfen değil, çalışmalarımın eseridir.” sözünden hareketle bilgilendirici bir metin yazınız. Yazınızda anlatım biçimlerinden yararlanınız.
Cevap: Başarı için ilk adım inançtır. Sonra azimli, kararlı ve çok çalışmak gelir. Hiçbir şey tesadüf değildir. Çünkü öyle olsaydı evinde oturarak ta başarılı olunurdu. Büyük iş adamları, ünlülere baktığımız zaman her zaman çok çalıştıklarını görürüz ve hiçbir çaba karşılıksız kalmayacaktır.


7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 136-139-140-141-142-143. Sayfa, Adını Göklere Yazdıran Çocuk Metni Cevapları içerisinde eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bize yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.