Cevap Yaz
17 Mayıs 2022, 10:00 - Selin Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 160-161-162. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 160-161-162. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

7.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı 160-161-162. Sayfa Cevapları Tema Değerlendirme Çalışmaları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 160 Ders Kitabı Cevapları

B. Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. Metinde Mersin Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hangi çalışma anlatılmış?
Cevap: İlkokul ve ortaokul düzeyindeki çocuklara afetler hakkında bilgi veren ajandalar dağıtmıştır.

2. Çocuklara ajanda dağıtılmasının amacı neymiş?
Cevap: Afet hakkında çocukları bilinçlendirmek.

3. Dağıtılan ajandada hangi bilgiler yer alıyormuş?
Cevap: Doğal afetler ile ilgili bilgiler, acil telefon numaraları, deprem anında yapılması gerekenler gibi bilgiler yer alıyormuş.

4. Bu metin hangi yazı türüne örnek olabilir? Neden?
Cevap: Haber yazısı olabilir. Çünkü metin haber niteliği taşımaktadır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 161 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap: 

(D) 1. Hikâyeler yaşanmış ya da yaşanabilecek olayları anlatır.

(Y) 2. Bütün şiirler dörtlük şeklinde yazılır.

(D) 3. Konuşturma (intak) sanatının olduğu bir cümlede kişileştirme sanatı da vardır.

(D) 4. “Özellikle, ilk olarak” gibi ifadeler düşüncenin yönünü değiştirir.

(Y) 5. Bir kişinin yaşadığı ya da tanık olduğu bir olayı anlatmasına otobiyografi denir.


Ç. Aşağıdaki metinde kutucukların içine uygun noktalama işaretlerini koyunuz.
Cevap: 

Zamanın değerini gerçekten biliyor muyuz ? Bana kalırsa bilmiyoruz . Eğer bilseydik işlerimizi , hayatımızı ona göre planlamaz mıydık ? Bakın çevrenize kaç kişi zamanını verimli kullanmış , kaçı planlı bir hayat sürmüş ? Bu yüzden şunu hiç unutmayın : Zaman , asla yeri doldurulamayan bir kavramdır .


D. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.

1. Sorunun Cevabı: C) Martılar bir füze gibi denize çakılıyordu.

2. Sorunun Cevabı: B) Kardeşim yalnız kalmaktan hiçbir zaman hoşlanmaz.

3. Sorunun Cevabı: D) Çevre bilincini aşılamak için broşürler dağıtıldı.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 162 Ders Kitabı Cevapları

4. Sorunun Cevabı: C) Hazırlıklarınızı bitiriverin de beraber deniz kenarına gidelim.

5. Sorunun Cevabı: A) Tam iki haftadır tiyatro oyunu için hazırlanıyormuş.

6. Sorunun Cevabı: B) Çocukluk arkadaşımın ismini nedense bir türlü hatırlayamıyorum( )

7. Sorunun Cevabı: A) Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur.


E. Zamanı verimli kullanmak için neler yapılabilir? Defterinize düşüncelerinizi açıklayan bir yazı
yazınız. Yazınızı yazım ve noktalama açısından inceleyip varsa yanlışlarınızı düzelterek arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Zaman insan için önemlidir. Bu yüzden verimli kullanmalıyız. Verimli kullanmak için günümüzü planlayabiliriz. Bu plan sayesinde düzenli bir gün elde ederiz. Bir saat sonra ne yapacağımızı hatta yarın neler yapacağımızı bu plandan dolayı biliriz.

Sorumluluklarımızı zamanında gerçekleştirmek için de günü planlamak önemlidir. Yapılacakları bir sıraya dizersek işlerimizi hem unutmayız hem de istenilen zamanda bu işi gerçekleştiririz.


SONRAKİ METNE HAZIRLIK

1. Ailenizin düğün gelenekleri nelerdir? Aile büyüklerinize danışarak öğreniniz.
Cevap: Düğün olmadan önce kız isteme, söz, nişan ve kına olur. Bunların tamamı gerçekleştikten sonra düğün hazırlıkları başlar. 

2. Geleneksel müzik aletlerimizin adlarını araştırınız.
Cevap: Bağlama, davul, zurna, kemençe vb. gibi birçok geleneksel müzik aleti vardır.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.