Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
6 Nisan 2021, 16:26
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 261

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 196-197-198. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

2020-2021 7. Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı 196-197-198. sayfa cevapları Tema Değerlendirme Çalışmaları

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 196 Ders Kitabı Cevapları

B. Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. Pandomim neymiş?
Cevap: Sözcük kullanmadan öyküyü veya karakteri anlatma sanatıdır.

2. Pandomim sanatçıları, bir şeyler anlatmak için ne yaparlarmış?
Cevap: Yüz ifadeleri ve beden hareketlerini kullanırlarmış.

3. Pandomim sanatçıları sahneye nasıl çıkarlarmış?
Cevap: Özel bir makyaj yapılarak çıkarlarmış ya da maske takarlarmış.

4. Pandomim gösterileri nerede yapılırmış?
Cevap: Tiyatro salonlarında veya sokakta yapılırmış.

5. Pandomim sanatının dünyadaki ve ülkemizdeki öncüleri kimlermiş?
Cevap: Fransız oyuncu Marcel Marceau, oyuncu ve yazar Erdinç Dinçer’dir.

6. Metinde hangi anlatım biçimi kullanılmış? Açıklayarak yazınız.
Cevap: Nesnel ve açıklayıcı ifadelere yer verildiği için açıklayıcı anlatım biçimi kullanılmış.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 197 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki cümleleri, verilen geçiş ve bağlantı ifadelerinden uygun olanı yazarak tamamlayınız.
Cevap:

  • Son olarak şunu da belirtmek isterim ki bu olayın tüm sorumluluğu bana ait.
  • Mutluluktan havalara uçuyor, başka bir deyişle ağzı kulaklarına varıyor.
  • Ulaşım sorunu, özellikle büyükşehirlerimizde daha fazla.
  • Yarışmada birinci olamadım, oysaki çok çalışmıştım.

Ç. Aşağıdaki cümlelerden noktalama yanlışlığı yapılanların başına “X” işareti koyunuz.
Cevap:

  • (X) 1. Geleneksel el sanatlarının arasında dokumacılık, bakırcılık, çinicilik; ahşap işçiliği, oymacılık sayılabilir.
  • (  ) 2. Karagöz oyunlarının ilk olarak ne zaman oynandığını biliyor musun?
  • (  ) 3. Eyvah, akşamki konserin biletlerini almayı unuttum!
  • (X) 4. Konuyla ilgili gerekli bilgileri http://tdk/org/tr adresinden öğrenebilirsin.
  • (  ) 5. Yunus Emre (1240?-1320) en önemli halk şairlerimizden birisidir.

D. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.

1. Sorunun Cevabı: B) Mimar Sinan’ın her eseri zamana meydan okuyor.

2. Sorunun Cevabı: D) Benim biraz işim var, siz eve doğru gidi verin.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 198 Ders Kitabı Cevapları

3. Sorunun Cevabı: C) Sabahleyin gökyüzü masmavi, ufuk açıktı.

4. Sorunun Cevabı: A) Birazdan bütün kuşlar aşağı iner.

5. Sorunun Cevabı: B) Kırmızı kazağı, geçen hafta İstanbul’dan almıştım.

6. Sorunun Cevabı: A) İstersen kitapları 10’ar 10’ar ayırıp kolilere koyalım.

E. Defterinize, Atatürk’ün, “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” sözünü açıklayan bir yazı yazınız. Yazınızı yazım ve noktalama açısından inceleyip varsa yanlışlarınızı düzelterek arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap:

Sanat, hayatımızın her anında olmalıdır. İnsan için sanat önemlidir. Sanata, bir tür dışa aktarım da denilebilir. Kişinin içindekileri dışa vurması ve bunu yaparak diğerlerini etkilemesidir. Kişi sanat hakkında bir şeyler öğrendikçe daha farklı bakış açıları kazanacaktır. Sanatla ilgilenen kişiler düşüncelerini anlatırlar insanlara. İnsanlar da bunu görür ve etkilenir. 

Sanat sadece bir şekilde yapılmaz. Birçok bölümü vardır. Kişi hangi alanda daha iyi olduğunu düşünüyorsa o alana yönelmelidir. Birden fazla bölümünün olmasından dolayı herkes yapabilir. Çünkü herkesin iyi olduğu bir alan vardır. Bu yüzden sanatı hayatımızdan eksik etmemeliyiz.

SONRAKİ METNE HAZIRLIK

Çalışmanın önemiyle ilgili özlü sözler derleyiniz. Bunlardan birini açıklayan kısa bir metin yazınız.
Cevap:

  • Basit bir adamın elinden geleni yapmaya çalışması, zeki bir adamın tembelliğinden iyidir. G.Gracian
  • En büyük makam, en büyük hak çalışanlara ait olacaktır. Atatürk
  • Çalışmak hayat, düşünmek ışıktır. Victor Hugo

Hayatımızda hep çalışmamız gerekmektedir. Çünkü çalışmazsak istediklerimizi elde edemeyiz. Ne kadar çok çalışırsak geldiğimiz mevki o kadar yüksek olacaktır. Yani ilerde bu çalışmaların karşılığını alacağız. Atatürk’ün dediği gibi “En büyük makam, en büyük hak çalışanlara ait olacaktır.” çok doğru bir söz. Sebebi ise tembellik yapan istediği yere gelemez, sadece çok çalışan ve emek verenler istediği makama gelebilirler.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 189-190-191-192-193-194. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.