Cevap Yaz
8 Eylül 2022, 23:10 - Sena Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 214-216-217-218-219. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 214-216-217-218-219. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Karlı Dağların Arkadaşı Ol Metni Cevapları konusunun da bulunduğu 7. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 214-216-217-218-219 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 214-216-217-218-219. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 214-216-217-218-219. Sayfa Cevapları Karlı Dağların Arkadaşı Ol

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 214 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışmaları

• Bir spor dalıyla ilgileniyor musunuz? Hangi spor dalı/dalları ilginizi çekiyor? Anlatınız.
Cevap: Voleybol ile ilgileniyorum. Yüzmek, basketbol, futbol ve voleybol gibi hareketli sporlar ilgimi çekmektedir. Hem zihnimi boşaltan hem bedenimin sağlığına iyi gelen sporlar ile ilgilenmeyi seviyorum. 


• Kış sporlarından hangilerini biliyorsunuz? Anlatınız.
Cevap:

Kayak→ Buz üzerinde ayakla vücudu ileri iterek ilerleten araç ile yapılan spordur.

Buz pateni→ Buzun üzerinde, hafif giysiler giyip paten yardımı ile kayarak yapılan bir spordur. 


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 216 Ders Kitabı Cevapları

1.Etkinlik

Metni okurken işaretlediğiniz kelimeleri verilen boşluklara yazınız. Bu kelimelerin anlamlarını tahmin ederek tahminlerinizin doğruluğunu TDK Türkçe sözlükten kontrol ediniz.
Cevap: 

Yassı: Düz ve yayvan olan.

Baton: Kayakta kullanılan soba.

Atölye: İşçiliklerin yapıldığı yer.


2.Etkinlik

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Kar, sizde hangi duyguları uyandırıyor?
Cevap: Kar, bende saflığı, masumluğu ve huzuru uyandırıyor.


2. Kayak sporunun ismi nereden geliyor? Anlatınız.
Cevap: Kayak sporunun ismi, kar üzerinde batmadan kaymayı sağlayan araçtan gelmektedir.


3. Kayak yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç duyarsınız?
Cevap: Kayak yapmak için kayak kıyafeti, baton, kask, kar gözlüğü, su geçirmeyen eldivene ihtiyaç duyarız.


4. Metne göre ülkemizde bulunan başlıca kayak merkezleri hangileridir?
Cevap: Ağrı Dubi Dağı, Ankara Elmadağ, Bursa Uludağ, Bolu Kartalkaya, , Erzurum Palandöken ve Kayseri Erciyes merkezleridir.


5. Ülkemizde yapılan ilk kayak aracı hangi amaçla kullanılmıştır?
Cevap: Askerlerin kar üzerinde yürümesinin kolaylaşması ve daha hızlı ilerlemesi için kullanılmış.


6. Kayak nasıl ortaya çıkmıştır? Anlatınız.
Cevap: Sürekli kar yağan yerlerde yaşayan insanların rahat yürüyebilmek için ince tahtaları ayaklarına bağlamaları ile ortaya çıkmıştır. 


7. Kayak yaparken karşılaşılabilecek sorunlardan üç tanesini söyleyiniz.
Cevap:
– Dengeyi kaybederek düşmek

– Başka kayak yapan insanlar ile çarpışmak
– Soğuk nedeni ile üşütmek


3.Etkinlik

“Acaba bu spor dalı nasıl bulunmuş?” diye düşündüğünüz bir spor dalıyla ilgili duygu ve düşüncelerinizi arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap: Futbolu oynamak ve izlemek her zaman mutluluk ve heyecan vermiştir. Futbolu oynamak bir yandan bedenim için gerekli olan sporu yaptırmakta ve geliştirmekteydi. Bu yüzden araştırdığımda eski zamanlarda Çin’de askerleri eğitmek amacı ile oynandığını ve bu yolda geliştiğini okudum.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 217 Ders Kitabı Cevapları

4.Etkinlik

Aşağıdaki karikatürlerin sizde uyandırdığı duygu ve düşünceleri anlatınız.
Cevap: Karikatürlerin üçü de sağlıklı yaşamı anlatmaktadırlar. Birincide bedenin ihtiyacı olan spora, ikincide beslenmenin gücümüze kattığı katkıya ve üçüncüsünde kitapların beynimizin sağlığını güçlendirdiğine değinilmiştir.


5.Etkinlik

Okuduğunuz metinle, kitabınızdaki “Futbolcu Olmaya Karar Vermiştim” metnini yazarların konuya bakış açısı ve vermek istedikleri mesajlar açısından karşılaştırarak düşüncelerinizi yazınız.
Cevap: 

Bakış Açısı: Okuduğum metinde kayak sporu ile ilgili bilgiler verilirken, i “Futbolcu Olmaya Karar Vermiştim” metninde ise yazarın futbola olan ilgisi, ulaşmayı hedef olarak belirlediği anlatılmaktadır.

Verilmek İstenen Mesaj: Okuduğum metinde kayak ile ilgilenen kişilere kayak sporu hakkında bilgiler verilirken,  “Futbolcu Olmaya Karar Vermiştim” metninde ise hedeflerimize ulaşma yolunda yapılan hatalar hedefe ulaşmakta engel olacağı anlatılmaktadır.


6.Etkinlik

Aşağıdaki cümlelerde ek fiillerin kullanıldığı kelimelerin altlarını çiziniz. Kelimelerde ek fiillerin hangi görevde kullanıldığını bularak kelimeyi uygun alana yerleştiriniz.
Cevap: 

• Spor yaparken uyulması gereken bazı kurallar vardır.

• Asel, senin geri dönmeni dört gözle bekliyordu.

• İyi kalpli ve duyarlı insanlar, her zaman başarılıdır.

• Hastamız artık iyileşmiştir, eve götürebilirsiniz.

• Onu gördüğünde maça gidiyormuş.

• Yeni aldığım yürüyüş bandı, umduğum gibi değildi.

• İşlerini kısa sürede bitirecekti.

• Düzenli beslenirsen vücut direncin artar.

• Hayat, bizlere sunulmuş en büyük armağandır.

• Okullar arası futbol turnuvaları düzenlenecekmiş.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 217 Ders Kitabı Cevapları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 218 Ders Kitabı Cevapları

7.Etkinlik

a) Seçtiğiniz spor dalı ile ilgili yaptığınız araştırmalardan hareketle aşağıdaki sorulara cevap veriniz.

GİRİŞ BÖLÜMÜ

1. Seçtiğiniz spor dalı hangisidir?
Cevap:  Futboldur.

2. Seçtiğiniz spor dalı ile ilgili genel bilgi veriniz.
Cevap: Eski zamanlarda Çin’de askerleri eğitmek amacı ile oynanmaktaymış ve bu yol ile gelişmiştir.

GELİŞME BÖLÜMÜ

1. Bu spor dalını neden seçtiniz? Sizin için önemi nedir?
Cevap: Futbolu oynamak ve izlemek her zaman mutluluk ve heyecan vermiştir. Futbolu oynamak bir yandan bedenim için gerekli olan sporu yaptırmakta ve geliştirmekteydi. Bu yüzden bu spor dalını seçtim.

2. Bu sporla ilgili bildiğiniz ayrıntılar nelerdir?
Cevap: Futbolda hakem bulunmaktadır. Hakemler oyun içerisindeki bir takım kuralları denetlerler. Bunlar ofsayt, taç, köşe vuruşu gibi kuralları denetler. Futbolda iki takım bulunur. Her takımda 11 oyuncu oynamaktadır. Bu spor 90 dakika sürmektedir.

3. Sağlık açısından faydalı bir spor mudur? Neden?
Cevap: Sağlık açısından faydalı bir spordur. Çünkü hareket halinde oynanmaktadır. Koşmak zıplamak gibi hareketleri gerektirdiğinden faydalıdır.

4. Ne sıklıkta ve hangi yoğunlukta yapılmalıdır?
Cevap: Haftada bir oynanabilir.

5. Bu spor dalı ile ilgilenen kişi nasıl beslenmelidir?
Cevap: Aşırı yağlı besinler ve trans yağlar tüketmemeliler, sağlıklı beslenmeliler.

SONUÇ BÖLÜMÜ

1. Gelecekte bu spor dalı ile ilgilenmeyi düşünür müsünüz? Niçin?
Cevap: Evet ilgilenmeyi düşünüyorum. Çünkü çevremdeki bir çok insan gibi bende futbol ile ilgilenmekten, izlemekten ve oynamaktan zevk alıyorum.

2. Seçtiğiniz bu spor dalını tavsiye eder misiniz? Neden?
Cevap: Evet tavsiye ederim. Çünkü futbol takım halinde oynanan eğlenceli ve sağlığa yaralı bir oyundur.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 219 Ders Kitabı Cevapları

b) Sorulara verdiğiniz cevaplardan yola çıkarak giriş, gelişme ve sonuç bölümleri olan sohbet türünde bir metin oluşturunuz. Taslak metninizi aşağıya yazınız.
Cevap: 

Futbol günümüzde okullarda, halı sahalarda ve sokaklarda çocukların sıklıkla oynadığı spor dallarından biridir. Bu çocuklar ulusal futbol takımlarındaki oyuncuları idol belirleyerek kendini geliştirmeye çalışmaktadır. He nesil bu şekilde devam ettiği için futbol her zaman gelişmekte ve popülerliğini sürdürmektedir.


c) Seçtiğiniz spor dalı ile ilgili yaptığınız araştırmada kullandığınız kaynakları kaynakça yazım kurallarına dikkat ederek yazınız.
Cevap: forumsınıf.com


Gelecek Derse Hazırlık

Gelecekte hangi mesleği seçmeyi düşünüyorsunuz? Seçeceğiniz mesleği ve bu mesleğin çalışma koşullarını araştırınız.
Cevap: Gelecekte akademisyen olmak istiyorum. Bu a
kademisyenler üniversitelerde kendi alanları ile ilgili bölümlerden lisans ve yüksek lisans çalışmalarını tamamlamış doktorasını almış tecrübeli, bilgili ve öğrenmeye açık insanlardır. Bu insanlar üniversitelerde öğretim görevlisi olmak, konferanslar vermek gibi çalışmalar yaparlar.


7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 214-216-217-218-219. Sayfa, Karlı Dağların Arkadaşı Ol Metni Cevapları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.