Cevap Yaz
15 Mayıs 2022, 21:52 - Betül Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 223-224-225-226-227. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 223-224-225-226-227. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde İletişim Becerilerimiz Metni Cevapları konusunun da bulunduğu 7. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 223-224-225-226-227 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 223-224-225-226-227. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

7.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı 223-24-225-226-227.Sayfa Cevapları İletişim Becerilerimiz

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 223 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İletişim nedir? İletişim kurmak insan yaşamında niçin önemlidir? Tartışınız.
Cevap: İletişim kurmak insan yaşamında önemlidir çünkü karşı tarafımızdaki insanlarla anlaşabilmek için iletişim kurmak zorundayız.

2. Geçmişten günümüze insanların hangi yollarla iletişim kurduklarını açıklayınız.
Cevap: Geçmişten günümüzü insanlar duman, Güvercin, Telgraf, Mektup, Radyo, Televizyon, Bilgisayar, Akıllı telefon gibi iletişim araçlarıyla iletişim kurmuşlardır.


1. ETKİNLİK

Metinde geçen aşağıdaki sözcüklerin anlamını önce tahmin ediniz. Sonra sözcüklerin anlamını sözlükten bulup karşılarına yazınız.
Cevap:

empati 
Tahminim: Kendini başkasının yerine koyma sanatı.
Sözlük Anlamı: Kendini başkasının yerine koymak.

risk
Tahminim: Olasılık.
Sözlük Anlamı: Bir olayın gerçekleşme olasılığı.

minimal 
Tahminim: En küçük değer.
Sözlük Anlamı: En küçük değer.

faktör
Tahminim: Etmen
Sözlük Anlamı: Etken


2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. Yazara göre bize kendimizi iyi hissettiren neymiş?
Cevap: Duygu ve düşüncelerimizi paylaşabildiğimiz insanlar bize kendimizi iyi hissettirir.

2. İnsan nasıl bir varlıkmış?
Cevap: İnsan çok yönlü bir varlıkmış.

3. İletişimde hangi özelliklere sahip iletiler kabul görürmüş?
Cevap: İletişimde sevgi, saygı, empati bulunduran iletiler kabul görürmüş.

4. İletişim bizim için ne kadar önemliymiş?
Cevap: İletişim bizim için var olmak ve beslenmek kadar önemliymiş.

5. Günümüzde kullanılan en yaygın iletişim yolu neymiş?
Cevap: Günümüzde kullanılan en yaygın iletişim yolu internetmiş.

6. Yazara göre kendimizi doğru anlatmanın yolu nasılmış?
Cevap: Bağırmadan öfkelenmeden anlatmakmış. Yaşadığımız duygular kızgınlık öfke gibi duygular bulaşıcıdır.

7. Deneyimlerimiz bize neler kazandırırmış?
Cevap:  Deneyimlerimiz bize içimizdeki güzelliklerin gün yüzüne çıkmasını kazandırırmış.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 224 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK

Metnin konusunu ve ana fikrini aşağıya yazınız.
Cevap:

Metnin konusu: İletişim yöntemleri

Metnin ana fikri: İletişim kurarken karşımızdaki kişiye doğru bir şekilde kendimizi aktarmalıyız.


4. ETKİNLİK

Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Görsellerden hareketle çevrenizdeki insanlarla iletişim kurarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini aşağıya yazınız.
Cevap:  Çevremizdeki insanlarla iletişim kurarken onları dinlemeli, sözlerini kesmemeli, dinlerken göz teması kurmalı, onlar konuşurken başka şeylerle ilgilenmemeliyiz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 225 Ders Kitabı Cevapları

5. ETKİNLİK

b. Aşağıdaki soruları grafiğe göre yanıtlayınız.

1. Hanelerin internete erişim imkânının en düşük olduğu yıl hangisidir?
Cevap: 2008 yılı internete erişim imkanının en düşük olduğu yıldır.

2. Hangi yıllarda 16-74 yaş grubu bireylerin bilgisayar kullanımı ve 16-74 yaş grubu bireylerin internet kullanımı oranları birbirine en yakındır?
Cevap: 2014 yılında internet kullanımı oranları birbirine en yakındır.

3. Hanelerin internet erişim imkânı hangi yıllarda bireylerin internet kullanımını geçmiştir?
Cevap: 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında bireylerin internet kullanımını geçmiştir.

4. Grafiğe göre hanelerin internet erişim imkânı ve bireylerin internet kullanımı ile ilgili neler söylenebilir?
Cevap: Yıllar geçtikçe hanelerin internet erişim imkanı  ve bireylerin internet kullanımı artmıştır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 226 Ders Kitabı Cevapları

6. ETKİNLİK

Aşağıdaki metinde kutucukların içine uygun noktalama işaretlerini koyunuz.
Cevap:

Selim gibi günlük tutmaya başlayalım (.)bakalım Sonumuz hayırlı değil herhâlde onun gibi (.) Bu defteri bugün satın aldım (.)Artık Sevin olmadığına göre bu defter kaydetsin beni (;) dert ortağım olsun (.) Kimseye söylemeden içimde kaldı (;) kayboldu dediğim düşüncelerin (,) duyguların aynası olsun (.) Kimse dinlemiyorsa beni ya da istediğim gibi dinlemiyorsa günlük tutmaktan başka çare kalmıyor (.) Canım insanlar (…) Sonunda bana bunu da yaptınız (.)


7. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümleleri inceleyip yazımı yanlış olan sözcüklerin altını çiziniz. Cümleleri, yazım yanlışının sebebi ile eşleştiriniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 226 Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 227 Ders Kitabı Cevapları

8. ETKİNLİK

a. Aşağıdaki görselden hareketle görüşlerinizi açıklayan ve giriş, gelişme, sonuç bölümlerinden oluşan bir yazı yazınız. Yazınızda uygun geçiş ve bağlantı ifadelerini kullanınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 227 Ders Kitabı Cevapları



7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 223-224-225-226-227. Sayfa, İletişim Becerilerimiz Metni Cevapları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.