Cevap Yaz
1 Mart 2022, 16:55 - Betül Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 230-231-232-233. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 230-231-232-233. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Tema Değerlendirme Çalışmaları konusunun da bulunduğu 7. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 230-231-232-233 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 230-231-232-233. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

7.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı 230-231-232-233. Sayfa Cevapları Tema Değerlendirme Çalışmaları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 230 Ders Kitabı Cevapları

TEMA DEĞERLENDIRME ÇALIŞMALARI

B. Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. Dört tavuk ne yapmış?
Cevap: Bir kartal yuvasına girip gizlice bir yumurta almış.

2. Kümesteki tavuklar ne düşünmüş?
Cevap: Gördükleri yumurtanın büyük bir tavuğa ait olduğunu düşünmüşler.

3. Yumurtayı sahiplenen anne tavuk, yavrusuna neler anlatmış?
Cevap:  Anne tavuk yavrusuna tehlikelerden nasıl korunması gerektiğini ve nasıl beslenmesi gerektiğini anlatmıştır.

4. Kartalı gören yavrusuna, anne tavuk hangi öğütleri vermiş?
Cevap: Sen sakın ona özenme. Asla onun gibi olamazsın! Sen bir tavuksun ve bir tavuk gibi yaşamalısın.”

5. Metnin ana fikri nedir?
Cevap: Başkalarının görüşlerine aldırış etmeden kendi fikirlerimizi ve isteklerimizi özgüvenli bir şekilde yerine getirmeliyiz. Diğerlerinin lafına aldırış etmemeliyiz.

6. Metinde hangi anlatım biçimleri kullanılmıştır?
Cevap: Metinde betimleyici ve öyküleyici anlatım biçimleri kullanılmıştır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 231 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki cümleleri, anlam özellikleriyle eşleştiriniz.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 231 Ders Kitabı Cevapları

Ç. Aşağıdaki açıklamalardan doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

(D) 1. Tabela, levha ve levha niteliğindeki yazılarda geçen sözcükler büyük harfle başlar.

(D) 2. Kitap, dergi vb.nde başlıklardaki sözcüklerin tüm harfleri veya yalnızca ilk harfleri büyük yazılır.

(Y) 3. Soru eki “mi” gelenekselleşmiş olarak bitişik yazılır.

(Y) 4. “Etmek, edilmek, eylemek, olmak, olunmak” yardımcı fiilleriyle kurulan birleşik fiiller, ilk sözcüğünde herhangi bir ses düşmesi veya türemesine uğramazsa bitişik yazılır.

(D) 5. Bağlaç olan “da, de” ayrı yazılır ve kendisinden önceki sözcüğün son ünlüsüne bağlı olarak büyük ünlü uyumuna uyar.

(D) 6. Şiirde, bütün dizeler büyük harfle başlar.

(Y) 7. İkilemeler bitişik yazılırken pekiştirmeler ayrı yazılır.

(D) 8. Kim tarafından söylendiği bilinen özlü sözlere “özdeyiş (vecize)” denir.


D. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük gereksiz kullanılmıştır?
Cevap: C) İlkokuldan beri karşılıklı mektuplaştığım iki arkadaşım var. 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 232 Ders Kitabı Cevapları

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlamdan kaynaklı bir anlatım bozukluğu yoktur?
Cevap: B) Boyacı, ücretini alamadığı için işi bıraktı. 

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde mantık hatasından kaynaklanan bir anlatım bozukluğu vardır?
Cevap: A) Bütün duyduklarımı ve duymadıklarımı sana anlatacağım. 

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama yanlışlığı vardır?
Cevap: D) Tek bir ağaçtan başka hiçbir şey yoktu koca meydanda… 

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik zamanlı fiil yoktur?
Cevap: B) Bir işe başlamadan o işin artılarını ve eksilerini düşünmek gerekir. 


E. Defterinize “Akıllı adam aklını kullanır. Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır.” sözünü açıklayan bir yazı yazınız. Yazınızı yazım ve noktalama açısından inceleyip varsa yanlışlarınızı düzelterek arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Akıllı bir insanın her daim aklını kullanır. Fakat daha akıllı olan adamın algıları hep açıktır ve başkalarının da fikrinden, bilgilerinden, düşüncelerinden yararlanır. Kendi bilgilerinin dışında tecrübe edinemediği, bilmediği şeyleri başkaları biliyor olabilir ve öyle insanların düşüncelerinden yararlanarak daha fazla bilgi sahibi olarak daha iyi işler başarabilir. Başarıya giden bir yoldur bu .


SONRAKİ METNE HAZIRLIK

1. Thomas Alva Edison (Tomıs Alva Edison) ile ilgili araştırma yapınız. Araştırmadan edindiğiniz bilgileri sınıf panosunda sergilemek üzere yazınız.
Cevap:

Amerikalı mucit ve iş adamıdır.
Elektrik ampulünü icat eden kişidir.
Telgrafhane’de çalışmıştır.
Mors alfabesini öğrenmiştir.
Elektrikli Aydınlatma Şirketi kurmuştur.


2. Aydınlatma araçlarının geçmişten günümüze gelişimini araştırınız.
Cevap: 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 232 Ders Kitabı Cevapları



7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 230-231-232-233. Sayfa, Tema Değerlendirme Çalışmaları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.