Cevap Yaz
26 Eylül 2022, 14:42 - Betül Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 251-253-254-255-256. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 251-253-254-255-256. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Islıkla Haberleşenler Metni Cevapları konusunun da bulunduğu 7. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 251-253-254-255-256 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 251-253-254-255-256. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

7.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı 251-252-253-254-255-256.Sayfa Cevapları Islıkla Haberleşenler

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 251 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Haberleşme araçlarıyla ilgili araştırmanızı görsellerle destekleyerek arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Mektup, gazete, dergi, telgraf, çevirmeli telefon, radyo, telsiz, televizyon, faks makinesi, bilgisayar, cep telefonu, internet, geçmişten günümüze kullanılan iletişim araçlarıdır.

2. Metnin görsellerini inceleyiniz. Görsellerinden ve başlığından hareketle metnin konusunu tahmin ediniz.
Cevap:  Islıkla iletişim kurmak metnin konusu olabilir.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 253 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK

Aşağıdaki sözcüklerin anlamını önce metnin bağlamından hareketle tahmin ediniz. Sonra bu sözcüklerin anlamını sözlükten bulunuz. Tahminleriniz ile sözlük anlamlarını karşılaştırınız.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 253 Ders Kitabı Cevapları


2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. Uzaktaki bir arkadaşımıza seslenmek istediğimizde yaptığımız ilk şey neymiş?
Cevap: Uzaktaki bir arkadaşımıza seslenmek istediğimizde yaptığımız ilk şey bağırmak olurmuş.

2. Islık çalmak hangi durumda yapılacak en iyi şeymiş?
Cevap: Bağırdığımızda sesimizi duyuramadığımız da yapılacak en iyi şey ıslık çalmakmış.

3. Ülkemizin hangi şehrinde ıslıkla haberleşenler varmış?
Cevap: Giresun şehrinde ıslıkla haberleşenler varmış.

4. Kuşköy nasıl bir yermiş?
Cevap: Sarp yamaçlar üzerinde, ortasından derenin geçtiği, evlerin birbirinden uzak olduğu bir yermiş.

5. Kuşköylüler, kuş dilinde, Türk alfabesindeki hangi sesleri çıkarabiliyorlarmış?
Cevap: ”-i,-ö,-o,-f,-k,-ç”seslerini çıkarabiliyorlarmış.

6. Kuş dili, hangi sebeple Türkçe sözcüklerin ıslıkla anlatıldığı bir dil olarak kabul edilmiş?
Cevap: Türkçe sözcüklere benzeyen sesler çıkartılabildiği için.

7. Kuş Dili Festivali nerede ve ne zaman düzenleniyormuş?
Cevap: Kuşköy’de her yılın haziran ayının son haftasında düzenleniyormuş.

8. Islık dilleri konusunda araştırma yapan bilim insanı kimmiş? Bu bilim insanı hangi çalışmaları yapmış?
Cevap: Fransız Julien Meyer (Jülyen Meyer) adlı “biyoakustik” uzman insanların ve hayvanların çıkardıkları sesleri incelemiştir.

9. Bazı toplumlarda ıslık yerine hangi müzik aletleri haberleşme amacıyla kullanılıyormuş?
Cevap: Flüt, gitar, davul, gong gibi müzik aletleri haberleşme amacıyla kullanılıyormuş.

10. Metinde, başka hangi ülkede kullanılan ıslık dili tanıtılmış?
Cevap: La Gomera’da kullanılan ıslık dili tanıtılmıştır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 254 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK

Aşağıda, ıslık çalmaya yönelik işlem basamakları karışık olarak verilmiştir. Bunları yapılış sırasına göre numaralandırarak sıralayınız.
Cevap:

(3) İşaret parmaklarınızı, uçları birbirine değmeyecek biçimde birbirine yaklaştırıp V hâline getiriniz.

(1) İki elinizin işaret parmaklarını düz tutup diğer parmaklarınızı avcunuza doğru bükünüz.

(5) Dudaklarınızı hafifçe büzüp dışarı doğru hava üfleyiniz.

(2) İki elinizin işaret parmaklarını dilinize dayayınız.

(4) Dudaklarınızı yalayarak ıslatıp dilinizi dişlerinize dayayarak kıvırınız.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 255 Ders Kitabı Cevapları

5. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde noktanın hangi amaçla kullanıldığını belirleyip ilgili cümlenin altına yazınız.
Cevap:
• Bahçeler, gökdelenlerin çevresinde gökyüzüne doğru yükseliyor.
Cümlenin bittiğini göstermek amacıyla kullanılmıştır.

• Prof. Dr. Aytül Özüm’ün son eseri yayımlandı.
Özel adları kısaltmak amacıyla kullanılmıştır.

• Çalıştay saat 13.30’a ertelendi.
Saat göstermek amacıyla kullanılmıştır.

• Okullar 17.09.2018’de eğitime başladı.
Tarih göstermek amacıyla kullanılmıştır.

• Annemin resim atölyesi 7. Cadde üzerindeydi.
Sayıdan sonra sıra belirtmek amacıyla kullanılmıştır.

• Yazım ile ilgili kuralları http://tdk.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.
Genel ağ adresini göstermek amacıyla kullanılmıştır.


6. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde ek fiillerin hangi amaçla kullanıldığını belirleyip ilgili cümlenin altına yazınız.
Cevap:
İşte bu durumda yapılacak en iyi şey “ıslık çalmak”tır.
…İsim olan sözcüğü yüklem yapmak amacıyla kullanılmıştır…

• Arkadaşım sürekli bilim kurgu dizileri izliyordu.
….Basit zamanlı fiili birleşik zamanlı yapmak amacıyla kullanılmıştır….

• Bu köyde ilginç bir gelenek vardı.
….İsmi yüklem yapmak amacıyla kullanılmıştır…..

• Karadeniz’in en güzel özelliği ahşap evleriymiş.
….İsmi yüklem yapmak amacıyla kullanılmıştır…..

• Ankara’da önümüzdeki yıl da bilim fuarı düzenlenecekmiş.
….Basit zamanlı fiili birleşik zamanlı yapmak amacıyla kullanılmıştır…..

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 256 Ders Kitabı Cevapları

7. ETKİNLİK

b. Aşağıya teknolojinin gelişmesinin aile içi iletişime olumsuz etkisini anlatan kısa bir metin yazınız.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 256 Ders Kitabı Cevapları

SONRAKİ METNE HAZIRLIK

1. Güvenli internet kullanımı hakkında araştırma yapınız.
Cevap: Güvenli internet kullanımında dikkat etmemiz gereken ilk şey kimlik bilgilerimizi her sayfayla paylaşmamamız gerektiğidir. Güvenli sitelerden alışveriş yapmalıyız. 

2. İnternet kullanımı gençler için yararlı mıdır, zararlı mıdır? Bu konuyla ilgili münazara çalışması için hazırlanınız.
Cevap: İnternet kullanımı gençler için kullanıma göre yararlı veya zararlı olabilir. İnsanların interneti ne amaçla kullandığı önemlidir.


7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 251-253-254-255-256. Sayfa, Islıkla Haberleşenler Metni Cevapları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.