Cevap Yaz
1 Mart 2022, 16:51 - Betül Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 257-258-259-260. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 257-258-259-260. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Elinizin Altındaki Dünya Metni Cevapları konusunun da bulunduğu 7. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 257-258-259-260 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 257-258-259-260. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

7.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı 257-258-259-260.Sayfa Cevapları Elinizin Altındaki Dünya

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 257 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Güvenli internet kullanımı hakkındaki araştırmalarınızdan edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap:İnternet kullanımı gençler için kullanıma göre yararlı veya zararlı olabilir. İnsanların interneti ne amaçla kullandığı önemlidir.

2. Evinizde internet var mı? Varsa interneti hangi amaçlarla kullandığınızı açıklayınız.
Cevap: Evimizde internet var. Ödevlerimi yaparken, oyunlar oynarken, film izlerken kullanıyorum.


1. ETKİNLİK

Metinde geçen ve aşağıda harfleri karışık olarak verilen sözcük gruplarını yazınız. Bu sözcük gruplarının anlamını önce tahmin ediniz. Sonra tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz.
Cevap:

Dört gözle beklemek: Özleyerek bir şeyi beklemek.

Gözünü dört açmak: Uyanık olmak

Rahatsız etmek: Rahat bozmak

Harekete geçmek: Bir işe başlamak

Gözüne ilişmek: İstemeden görmek

Özen göstermek: Bir şeye elinden geldiği  kadarıyla titizlenerek yapmak.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 258 Ders Kitabı Cevapları

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. İnsanlar dört gözle neyi beklerlermiş?
Cevap: İnsanlar dört gözle internete girmeyi beklerlermiş.

2. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadığımız yer neresiymiş?
Cevap: Zamanın nasıl geçtiğini anlamadığım yer internetmiş.

3. “Sihirli dünya” olarak nitelendirilen yerde neler yapılıyormuş?
Cevap: Sihirli dünya ödevlerin yapıldığı, iletişimin sağlandığı ve eğlencenin olduğu,oyunlar oynanan yermiş.

4. Aileler, çocukları yanı başlarında olduğu hâlde internetteyken niçin onları kontrol ediyormuş?
Cevap: Aileler, çocukları yanı başlarında olduğu halde internetteyken onları kötü niyetli insanlardan korumak için kontrol ediyormuş.

5. İnternet kullanımında size düşen görevler nelermiş?
Cevap: İnternet kullanımında bize düşen görev uyanık olup tehlikeleri farkına varmamızmış.

6. İnternet kullanırken nelere dikkat edilmeliymiş?
Cevap: İnternet kullanırken kişisel bilgilerimizi kimseyle paylaşmamalı, tehlikeli durumlarda ailemizi bilgilendirmeli ve şifrelerimizi kimseyle paylaşmamalıyız.


3. ETKİNLİK

Metnin konusunu, ana fikrini ve yardımcı fikirlerini aşağıya yazınız.
Cevap:

Metnin konusu: İnternet kullanırken yapılması gerekenler.

Metnin ana fikri: İnternetide gerçek hayat kadar ciddiye almalıyız.

Metnin yardımcı fikirleri: İnternet kullanım amacına  göre yararlı ve zararlı olabilir.


4. ETKİNLİK

Metinde anlatılanlara katılıyor musunuz? Nedenlerini de belirterek aşağıya yazınız.
Cevap: Evet metinde anlatılanlara katılıyorum çünkü internet üzerinden bir sürü dolandırıcılık olmaktadır. Bunlardan kendimizi koruyabilmek için uyanık olmalıyız.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 259 Ders Kitabı Cevapları

5. ETKİNLİK

Aşağıdaki ifadeleri aralarında sebep-sonuç, amaç-sonuç, koşul-sonuç ilişkileri kurarak eşleştiriniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 259 Ders Kitabı Cevapları


6. ETKİNLİK

Noktalama işaretleriyle ilgili aşağıdaki açıklamalardan doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

(D) Kitap, dergi vb.nin künyelerinin sonuna nokta konur.

(Y) Sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için noktalı virgül kullanılır.

(D) Anlama güç kazandırmak için tekrarlanan sözcüklerin arasına virgül konur.

(D) İkiden fazla eş değer ögeler arasında virgül bulunan cümlelerde özneden sonra noktalı virgül konur.

(Y) Kendisiyle ilgili örnek verilecek cümlenin sonuna üç nokta konur.

(D) Soru bildiren ancak soru eki veya sözü içermeyen cümlelerin sonuna soru işareti konur.

(D) Ünlem ve seslenmelerde anlatımı pekiştirmek için virgül kullanılır.

(Y) Cümle içinde ara sözleri veya ara cümleleri ayırmak için ara sözlerin veya ara cümlelerin başına ve sonuna kısa çizgi konur.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 260 Ders Kitabı Cevapları

7. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümleleri anlatım bozukluklarını düzelterek yeniden yazınız.
Cevap:

• Hiç dinlenmeden çalışırsan hastalanabilir hatta yorgun düşebilirsin.
→ Hiç dinlenmeden çalışırsan yorgun düşebilir hatta hastalanabilirsin.

• Kesinlikle denizi olmayan bir şehirde herhâlde yaşamazdım.
→ Kesinlikle denizi olmayan bir şehirde yaşamazdım.

• İş başvurusunu yaparken öğretim durumunu gösteren bir belge istediler.
→ İş başvurusu yaparken öğrenim durumunu gösteren bir belge istediler.

• Sağlıklı ve sıhhatli bir hayat istiyorsan beslenmene dikkat etmelisin.
→ Sağlıklı bir hayat istiyorsan beslenmene dikkat etmelisin.

• Yaz boyu bomboş evde oturdu.
→ Yaz boyu evde boş boş oturdu.

• Söylediklerini hiç karşılık vermeden dinledi.
→ Söylediklerine karşılık vermeden dinledi.

• Öğretmenlerin konuşmalarına istemeden kulak kesildim.
→ Öğretmenlerin konuşmalarına kulak kesildim.

8. ETKİNLİK

İnternet kullanımı gençler için yararlı mıdır, zararlı mıdır? Bu konuyla ilgili münazarayı gerçekleştiriniz. Münazara sırasında aşağıdaki yönergelere uyunuz.
Cevap:

İnternet kullanımı yararlıdır= İnternet kullanımı yararlıdır çünkü ödev yaparken, iletişim sağlarken, oyunlar oynarken, filmler izlerken internet birçok işimize yaramaktadır.

İnternet kullanımı zararlıdır= İnternet kullanımı zararlıdır çünkü insanların başına bir çok olay gelmektedir. İnternet olmadan önce insanlar daha çok kitap okuyor, edinmek istedikleri bilgileri ansiklopedilerden bakıyorlardı.


7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 257-258-259-260. Sayfa, Elinizin Altındaki Dünya Metni Cevapları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.