Cevap Yaz
31 Ocak 2022, 16:17 - Sena Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 262-263. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 262-263. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 8.Tema Değerlendirme Soruları konusunun da bulunduğu 7. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 262-263 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 262-263. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 262-263. Sayfa Cevapları 8.Tema Değerlendirme Soruları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 262 Ders Kitabı Cevapları

(1, 2 ve 3. soruyu metinden hareketle cevaplayınız.)

1. Alay Köşkü niçin inşa edilmiştir?
Cevap: Padişahların resmigeçit törenlerini izlemesi, asker ve halkı selamlaması amacıyla inşa edilmiştir. 


2. Alay Köşkü’nün süslemesinde geleneksel sanatlardan hangileri kullanılmıştır?
Cevap: Hat ve kalem işi geleneksel sanatları kullanılmıştır.


3. Alay Köşkü günümüzde hangi amaçla kullanılmaktadır?
Cevap: Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müzesi ve Kütüphanesi olarak kullanılmaktdır.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 263 Ders Kitabı Cevapları

4. “Ünlü sanatçı, 20 Ocak 1943 yılında Üsküdar’da dünyaya gelmiştir.” cümlesindeki anlatım bozukluğunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) Sözcüğün yanlış anlamda kullanılması 


5. Aşağıdakilerden hangisinde deyim yanlış anlamda kullanılmıştır?
Cevap: B) Çok sevdiği dedesini karşısında görünce etekleri tutuştu. 


6. Yukarıdaki parçadan hangisi çıkarılabilir?
Cevap: C) Üslubu birçok şairden farklıdır. 


7. Aşağıdaki yay ayraçla gösterilen yerlere “( )” uygun noktalama işaretlerini koyunuz.
Cevap: 

Ahmet Bey döndü (,) arkasındaki bekçiye (:)
(-) İşte bir hastane daha (,) dedi (.) Küçük bir çam ormanının önünde beyaz bir binanın ne işi vardı (?) Mermerdenmiş gibi göz kamaştıracak derecede parlıyordu (.) Bahçenin demir kapısında büyük bir (”) Kiralıktır (”) yazısı asılmıştı (.)


8. Paragrafta asıl anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) Sanatçı, eseriyle ilgili değerlendirme yapmaktan kaçınmalıdır.


7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 262-263. Sayfa, 8.Tema Değerlendirme Soruları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.