Cevap Yaz
1 Mart 2022, 16:51 - Betül Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 263-264-265. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 263-264-265. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 7. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 8. Tema Değerlendirme Çalışmaları konusunun da bulunduğu 7. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 263-264-265 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 263-264-265. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

7.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı 263-264-265.Sayfa Cevapları Tema Değerlendirme Çalışmaları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 263 Ders Kitabı Cevapları

B. Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. Mesaj gönderme makineleri ne zaman icat edilmiş?
Cevap: Mesaj gönderme makineleri 19. yüzyılda icat edilmiş.

2. Mesaj gönderme makinelerinin icadından önce insanların haber iletme yöntemleri nelermiş?
Cevap: Haber iletme yöntemleri, ulaklarla mektup gönderme ya da tamtam, duman, ateş ve yansıtıcı aynalarla işaret gönderme gibi yöntemler varmış.

3. Elektriksiz telgraf sistemini ortaya atan kimmiş?
Cevap: Elektriksiz telgraf sistemini ortaya atan  Claude Chappe’dir.

4. Elektriksiz telgraf sisteminin çalışma yöntemi nasılmış?
Cevap: Tepelerin üzerine kurulmuş kulelerden bir ağ oluşturdu. Her kulenin üzerinde 49 değişik konuma ayarlanabilen iki uzun oka sahip makineler kurdu. Her konum, bir harfe ya da rakama karşılık geliyordu. Telgraf bu şekilde çalışıyordu.

5. Metnin anlatımında kullanılan düşünceyi geliştirme yolları hangileridir?
Cevap: Karşılaştırma’dan yararlanılmıştır.

6. Metnin konusu nedir?
Cevap: Metnin konusu mesaj göndermenin nasıl geliştiğidir.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 264 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki cümlelerden karşılaştırma anlamı taşıyanların başındaki kutucuğu işaretleyiniz.
Cevap:

(X) 1. Son yıllarda sosyal medyayı kullananların sayısı daha da arttı.

(X) 2. Bilim insanlarının en belirgin özelliği meraklı olmalarıdır.

() 3. Girişimci insanlar, araştırmayı ve sorgulamayı sever.

()4. Cep telefonları, aile içi iletişimi olumsuz etkilemektedir.

(X) 5. Günümüzdeki ulaşım araçları, eski ulaşım araçlarına göre zamandan tasarruf etmemizi sağlıyor.

() 6. İnsanlar, teknolojik gelişmelere ayak uyduramıyor.


Ç. Aşağıdaki cümleleri, uygun noktalama işaretlerinin adlarını yazarak tamamlayınız.
Cevap:

1. Saat ve dakika gösteren sayıları birbirinden ayırmak için __nokta__ konur.

2. Sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için __virgül__ kullanılır.

3. Kendisiyle ilgili açıklama verilecek cümlenin sonunda __iki nokta__ kullanılır.

4. Dizeler yan yana yazıldıklarında aralarına __eğik çizgi__  konur.

5. Özel olarak vurgulanmak istenen sözleri belirtmek için __tırnak işareti__ kullanılır.

6. Anlatım olarak tamamlanmamış cümlelerin sonuna __üç nokta__ konur.


D. Aşağıda yer alan cümlelerdeki anlatım bozukluklarını nedenleri ile eşleştiriniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 264 Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 265 Ders Kitabı Cevapları

E. Aşağıdaki “biyografi” cümlelerini “otobiyografi” cümlelerine çeviriniz.
Cevap:

Kendi zamanından önceki bilim çalışmalarını dikkatle inceledi.
Cevap: Yalnız tıp alanında değil başka pek çok alanda da eserler verdi.

Yalnız tıp alanında değil başka pek çok alanda da eserler verdi.
Cevap: Yalnız tıp alanında değil başka pek çok alanda da eserler verdim.


F. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zaman zarfı yoktur?
Cevap: D) Parkta oyun oynayan çocuklar çok eğleniyorlardı. 

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ek fiil farklı bir görevde kullanılmıştır?
Cevap: C) Çalışmak, başarının en sağlam ve güvenilir anahtarıdır. 

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı bir anlam ilişkisi vardır?
Cevap: B) Hayatını havacılığa adadığı için yaşamı havada geçmiştir. 

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisi, kanıtlanabilirlik açısından diğerlerinden farklıdır?
Cevap: C) Yolcular, üç saat süren yolculuktan sonra ihtiyaç molası verilmesini istedi. 

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili fiil, dilek kipiyle çekimlenmiştir?
Cevap: A) Boş boş oturmayı bırakıp biraz çalışalım. 


G. Defterinize, “Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir.” sözünü açıklayan bir yazı yazınız. Yazınızı yazım ve noktalama açısından inceleyip varsa yanlışlarınızı düzelterek arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Bu atasözünü insanların hayatında kendine hedeflediği amaçları ulaşabilmek için öncelikle kendisine inanması gerekmektedir. Kendisine inanan insan sabırla amacına er ya da geç ulaşacaktır yeter ki kişi azimle pes etmeden istikrarlı ve emin adımlarla amacını sürdürmeye devam etsin.


7.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 263-264-265. Sayfa, Tema Değerlendirme Çalışmaları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.