Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
16 Ekim 2021, 12:59
Betül Betül
Yönetici
Konu Sayısı: 62

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 52-53-54-55-56-57-58-59. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 52-53-54-55-56-57-58-59. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 52-53-54-55-56-57-58 ve 59’daki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısıımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 52-53-54-55-56-57-58-59. Sayfa Cevapları MEB Yayınlarıkonusunda Sığırtmaç Mustafa’nın Öyküsü başlıklı etkinlikleri cevapladık.

7. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 52-53-54-55-56-57-58-59. Sayfa Cevapları Sığırtmaç Mustafa’nın Öyküsü

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 52 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışmaları

• Toplumların geleceğinde çocukların nasıl bir yere sahip olduğunu nedenleriyle anlatınız.
Cevap: Şimdinin çocukları geleceğin büyükleri olduğunu asla unutmamalıyız. Çocuklara ne kadar iyi eğitirsek geleceğimizi o kadar eğitmiş olacağız.

• Atatürk’ün çocuklarla ilgili sözlerinden birkaçını arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: “Büyük başarılar onların eseri”, “Hedeflere çocuklar ulaştıracak.”

• Aşağıdaki görsellerin sizde uyandırdığı duygu ve düşünceleri anlatınız.
Cevap: Atatürk’ün geleceğin büyüklerine olan sevgisinin büyüklüğünü görüyorum ben bu resimde.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları

1.Etkinlik

Metinde geçen bazı sözcüklerin anlamları aşağıda verilmiştir. Anlamı verilen sözcükleri bularak bulmacada işaretleyiniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 56 Ders Kitabı Cevapları


2.Etkinlik

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Sığırtmaç Mustafa ile Atatürk nerede ve nasıl karşılaşmışlardır?
Cevap: Bir akşam üstü Yalova kırlığında karşılaşmışlardır.

2. Sığırtmaç Mustafa, neden Atatürk’ün kendisiyle eğlendiğini düşünmektedir?
Cevap: Mustafa Kemal verdiği cevaba güldüğü için kendisiyle eğlendiğini düşündü.

3. Atatürk’ün para teklifi karşısında Sığırtmaç Mustafa’nın davranışını nasıl buluyorsunuz? Onun böyle davranmasının nedeni ne/neler olabilir?
Cevap: Parayı alırsa bunu kötü bir şeyden kazandığını düşünürler diye almamış olabilir.

4. Atatürk’ün, Sığırtmaç Mustafa’nın karşısına kendisine benzeyen bir kişiyi çıkarmasındaki amacı ne olabilir?
Cevap: Dikkatini ölçmüştür.

5. Atatürk’ün kendisiyle eğlendiğini düşünen Sığırtmaç Mustafa’nın yerinde siz olsaydınız Atatürk’le neler konuşurdunuz?
Cevap: Atatürkle kendisi gibi nasıl büyük bir insan olabileceğimi konuşurdum. Onun gibi ileri görüşlü bir insan olabilmenin yollarını sorardım.

6. Sığırtmaç Mustafa subay olduktan sonra Atatürk’le karşılaşmış olsaydı neler hissederdi?
Cevap:Çok sevinirdi kendisine bu denli faydası iyiliği bir insanı görseydi mutlu olurdu, ona minnettar hissederdi.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 57 Ders Kitabı Cevapları

3.Etkinlik

“Sığırtmaç Mustafa’nın Öyküsü” metninden alınan cümlelerden öznel olanların başına “Ö”, nesnel olanların başına “N” yazınız.

Sığırtmaç Mustafa; cılız, çelimsiz ve hastalıklı bir çocuktu.(N)

Cevizleri alıp karşılığında Mustafa’ya bir avuç parayı uzatırken yeniden adını sordu.(N)

Otomobil, bir süre sonra kocaman bir binanın önünde durdu.(N)

Ertesi gün, Sığırtmaç Mustafa’nın evlerinin önünde bir otomobil durdu.(N)

Salonda bir adam ayakta durmuş ona bakıyordu.(N)

Sığırtmaç Mustafa, karşısındaki adama yeniden dikkatle baktı.(N)

Sığırtmaç Mustafa hemen Şişli Çocuk Hastanesine gönderildi.(N)


4.Etkinlik

Aşağıda verilen görsellerden yararlanarak okuduğunuz metni özetleyiniz.
Cevap: Mustafa Kemal bir gün yolda bir çocukla karşılaşır çocuğa bir yer sorar ve çocukla sohbet başlatır. Ona para vereceğini söyler ve bunu kabul edip etmeyeceğini sorar çocuk ise bunu etmeyeceğini söyler. Mustafa Kemal şaşırır neden parayı almayacağını sorar o ise o kadar paranın çok olduğunu ve bu parayı nerden aldığımı sorarlar diye cevir.Diğer gün Atatürk çocuğu yanına çağırır ve kendisine çok benzeyen bir arkadaşını oraya bırakır.

Arkadaşı dün seninle karşılaşmıştık der çocuk ise dün karşılaştığım kişi sen değildin der. Arkadan Atatürk çıkar ve çocuğu tebrik eder dikkati için. Ve ona şaka yapar seni yanımda kahya yapacağım der çocuk şaşırır Atatürk şakayı daha fazla uzatmadan seni okula yazdıracağım der. Çocuğu okula yazdırır ve büyüyünce subay olur.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 58 Ders Kitabı Cevapları

5.Etkinlik

Aşağıdaki kelime havuzundan seçtiğiniz kelime ve kelime gruplarının sizde uyandırdığı duygu ve düşünceleri anlatınız.
Cevap: Buradaki tüm kelimeler bana Bu vatanın kolay kazanılmadığını ve milli beraberliğin ne kadar önemli olduğunu, Atatürk’e borçlu olduğumuzu hissettirdi.


6.Etkinlik

Aşağıda “Sığırtmaç Mustafa’nın Öyküsü” metninden alınan bir bölüm verilmiştir. Bu bölümü oluşturan cümlelerde geçen çekimli fiilleri bularak örnekteki gibi işaretleyiniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 58 Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 59 Ders Kitabı Cevapları

7.Etkinlik

Sevgili öğrenciler, kendinizi “Sığırtmaç Mustafa’nın Öyküsü” metnindeki kahramanın yerine koyarak Atatürk’e bir mektup yazınız. Mektubunuzda giriş, gelişme ve sonuç bölümlerine yer veriniz. Mektubunuzu verilen sayfa yapısına uygun bir şekilde imla ve noktalama kurallarına göre düzenleyiniz.
Cevap:

Mustafa Kemal ATATÜRK’E

Size o kadar minnettarım ki ne yaparsam yapayım hakkınızı ödeyemem. Benim sizin sayenizde hayatım değişti. O gün iyi ki orada karşılaşmışız iyi ki beni fark etmişsiniz. Her insanın hayatının bir dönüm noktası vardır benimki de sizinle karşılaşmak oldu.
Yaptığınız iyiliklerin karşılıklarını vermeye çalışıyorum iyi bir subay olarak. Daha fazla neler yapabilirim bilmiyorum ama bir isteğiniz bir emriniz olursa başım gözüm üstüne.
Ne kadar teşekkür edersem edeyim hakkınız ödenmez. Yaptıklarınız için o kadar minnettarım ki. Hakkınızı helal edin Paşam. Her şey için çok teşekkür ederim.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 52-53-54-55-56-57-58-59. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022

3.3/5 - (3 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.