Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
6 Ekim 2021, 13:57
Betül Betül
Yönetici
Konu Sayısı: 62

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 60-61-62-63-64. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 60-61-62-63-64. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 7. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 60-61-62-63 ve 64’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 60-61-62-63-64. Sayfa Cevapları MEB Yayınları konusunda Penceresi Sonsuzluğa Açılan Oda başlıklı etkinlikleri cevapladık.

7. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 60-61-62-63-64. Sayfa Cevapları Penceresi Sonsuzluğa Açılan Oda

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 60 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışmaları

Atatürk ile aynı dönemde yaşamış olsaydınız ülkemiz için neler yapmak isterdiniz? Anlatınız.
Cevap: Atatürk ile aynı dönemde yaşamış olsaydım ülkemiz için Atatürk’ün yanında olup milli mücadeleyi beraber yürütmek isterdim.

• Atatürk’ün “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.” sözünü açıklayınız.
Cevap:Onu bu kadar seviyorsak bunun sebebi onun fikirleri ve duygularıdır.Onu yaşatmak istiyorsak onun fikirlerini ve duygularını anlayıp hissetmemiz yeterli olucaktır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 61 Ders Kitabı Cevapları

a) Metni dinlerken not aldığınız kelimelerin anlamlarını tahmin ediniz. Tahminlerinizin doğruluğunu TDK Türkçe sözlükten kontrol ediniz.
Cevap:

Güleyen=Yontmak
Bezgin=Yaşama veya iş görme isteğini yitirmiş.


b) Not aldığınız kelimelerden iki tanesini seçerek cümle içinde kullanınız.
Cevap:
Kalemin ucunu güledim.
Yüzü o kadar bezgin duruyordu ki.


2.Etkinlik

Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Yazar, Atatürk’ün Dolmabahçe Sarayı’nda yattığı odayı nasıl anlatmıştır?
Cevap: Pencereler boğaza bakıyor, Perdeler örtük bir odada yatıyordur.

2. Son günlerinde Atatürk’ü kimler ziyaret etmiştir?
Cevap: Hasan Rıza SOYAK, Salih BOZOK, Kılıç ALİ, Doktor Mim Kemal ÖKEY, Doktor Neşet Ömer İrdelp, Kardeşi Makbule

3. 29 Ekim 1938’de kutlanan Cumhuriyet Bayramı’nın önceki kutlamalardan farkını anlatınız.
Cevap: Mustafa Kemal’in sesinden yoksun şekilde kutlanıyor.

4. Atatürk, nasıl bir irade gücüne sahiptir?
Cevap: Bir işi yapmak istedimi ölüm bile önüne geçemez.

5. Atatürk, hasta yatağından güçlükle kalkarak dışarıda bekleyen gençlere neler söylemek istemiştir?
Cevap: Ordular diye hedef gösterdiği elini güçlükle yerinden alıp öğrencileri selamlıyor “Dağ başını duman almış gümüş dere durmaz akar bu bayramlar yarınlar sizindir güle güle çocuklar diye mırıldanıyor..

6. Rıza Soyak “Kılıç! Bak, koskoca bir tarih göçüyor!” sözüyle ne anlatmak istemiş olabilir? Açıklayınız.
Cevap: Atatürk’ün bir tarih yazdığını, onun çok önemli bir insan olduğunu, koskocaman bir yaşanmışlığın göçtüğünden bahsetmiştir.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 62 Ders Kitabı Cevapları

3.Etkinlik

Dinlediğiniz metnin konusunu ve ana fikrini aşağıdaki boşluklara yazınız.
Cevap: Dinlediğim metnin konusu Atatürk ve Atatürk’ün bu dünyadan göç etmesidir. Ana fikri ise Atatürk’ün ölüm yatağında bile ne kadar iradeli bir insan olduğudur.


4.Etkinlik

a) Tarihimizde millî birlik ve beraberliğimizi yansıtan olaylar ile ilgili yaptığınız araştırmadan edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap:Tarihimizde milli birlik ve beraberliğimizi yansıtan olaylar Çanakkale savaşı, 15 Temmuz gecesi bunlar bizim ülkemizde yaşayan insanların birlik ve beraberliklerini çok güzel şekilde gösteren olaylardır.

b) Yukarıda anlattığınız konuyla ilgili araştırmada kullandığınız “gov” ve “edu” uzantılı siteler sizce neden güvenilirdir? Tartışınız.
Cevap:Çünkü bu uzantılar devlete ait uzantılardır.


5.Etkinlik

Aşağıdaki cümlelerde yer alan çekimli fiilleri bularak bu fiillerin kip ve kişi eklerini tabloya yazınız.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 62 Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 63 Ders Kitabı Cevapları

6. Etkinlik

Atatürk’ün gençlerde görmek istediği özellikleri ve gençlere verdiği görevleri dikkate alarak “Gençliğin Ata’ya Cevabı” başlıklı bir yazı yazınız.
Cevap:

Gençliğin Ataya Cevabı

Atam senin gibi olamasakta senin yürüdüğün yoldan gelmeye çalışıyoruz.Sabırlı, ileri görüşlü, çalışkan bir insan olmaya çalışıyoruz. Senin kurduğun bu güzel vatana Cumhuriyete sahip çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz.Kurduğun ilkeleri kendimizde yaşatacağız.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 64 Ders Kitabı Cevapları

7.Etkinlik

Aşağıdaki afiş örneğini inceleyiniz. “Penceresi Sonsuzluğa Açılan Oda” metninden hareketle siz de “Atatürk” konulu bir afiş hazırlayınız. Afişinizi A4 kâğıdına, verilen tasarım ilkelerini dikkate alarak grup çalışması şeklinde hazırlayınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 64 Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 60-61-62-63-64. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022

Oyla post
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.