Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
7 Ekim 2021, 9:22
Binnur Binnur
Yönetici
Konu Sayısı: 79

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 72-73-74-75-76-77-78-79. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 72-73-74-75-76-77-78-79. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 7. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 72-73-74-75-76-77-78 ve 79’daki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 72-73-74-75-76-77-78-79. Sayfa Cevapları MEB Yayınları konusunda Okumanın İşlevi başlıklı etkinlikleri işledik.

7. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 72-73-74-75-76-77-78-79. Sayfa Cevapları Okumanın İşlevi

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 72 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışmaları

1.Ne tür kitaplar okursunuz?
Cevap: Polisiye 

2. Severek okuduğunuz, bitmesini hiç istemediğiniz bir kitabınızdan bahseder misiniz?
Cevap: Ahmet Ümit – Patasana çok severek okuduğum bir kitaptı. Kitapta bir grup arkeologların bir araya gelerek G.Antepte kazı yapmalarıyla buldukları tabletleri okuyan ve esrarengiz bir şekilde cinayetlerin artmasıyla karışan şehrin insanlarını ve cinayet nedenlerini anlatıyor.

3. En son hangi kitabı okudunuz? Yazarı kimdi? Konusu neydi?
Cevap: George Orwell – 1984 insanlarını beyinlerinin nasıl yıkandığını onları korku ve propaganda ile halk ve hayatı manipüle edilşini anlatıyor.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 74 Ders Kitabı Cevapları

1.Etkinlik

a) Aşağıda, metinde geçen bazı kelimeler verilmiştir. Bu kelimeleri anlamları ile eşleştirerek bulmacaya yerleştiriniz.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 74 Ders Kitabı Cevapları


b) Yukarıdaki kelimelerden üç tanesini seçerek cümle içinde kullanınız.
Cevap:

1. Bazı konuları algılamakta çok zorlanıyorum.

2. Bazı insanlar, bazı duygulardan yoksun.

3. Bu makinenin işlevi kurutmaktır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 75 Ders Kitabı Cevapları

2.Etkinlik

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Yazar, okuma eylemini nasıl tanımlamıştır?
Cevap: Yazar, okuma eylemini; “basılı ya da yazılı sözcükleri duyu organlarımız yoluyla algılama, bunları anlamlandırıp kavrama, yorumlama” şeklinde tanımlıyor.

2. Metne göre insanlar neden okuma gereği duyarlar?
Cevap: İşlerinin gerektirdiği nedenlerden dolayı okuma gereği duyarlar.

3. Yazar, okuma eylemini neden yaşam boyu kullanılacak bir araç olarak görüyor?
Cevap: Çünkü, okumanın belli bir dönemi olmadığını düşünüyor.

4. Okumanın yaşla sınırlı olmamasının nedenleri neler olabilir?
Cevap: Okumanın yaşı yoktur. Her yaştan, her kesimden herkese hitap eden kitaplar mevcuttur.

5. Yazar, düşüncelerine kimi/kimleri tanık göstermiştir? Neden?
Cevap: Gothe ve Montaigne’ı tanık olarak göstermiştir. Anlatımın daha anlaşılır daha etkili kılmasından dolayı.

6. Montaigne’in kitaplar ile ilgili düşüncesi nedir?
Cevap: Kitapların, onun için bir kurtarış bir dost olarak görüyor.

7. “Kitaplar ve okuma eylemi” kavramları sizin hayatınızda nasıl bir yere sahiptir?
Cevap: Kitaplar ve okumak benim için çok değerlidir. Okuduğum her kitapta edindiğim bilgiler benim yaşam kaynağım. Her gün yeni şeyler öğrendiğim, okuduğum kitaplar benim için vazgeçilmezdir.


3.Etkinlik

a) Okuduğunuz metne farklı başlıklar belirleyerek aşağıdaki boşlukları doldurunuz.
Cevap:

Benim başlığım: Okumanın Önemi
Sebebi: Metinden bahsedilenler okumanın önemini içeriyor.

Benim başlığım: Kitaplar ve Yaşam
Sebebi: Metinde Kitapların insan yaşamına önemini anlatıyor

b) Okuduğunuz metnin konusunu ve ana fikrini yazınız.
Cevap:

Metnin Konusu: Okumanın faydaları

Metnin Ana Fikri: Okumanın yaşının olmadığını her yaştan herkesin okuyabileceğini, ona neler katabileceğini anlatmaktadır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 76 Ders Kitabı Cevapları

4.Etkinlik

Okuduğunuz metinden neden – sonuç, amaç – sonuç ve koşul cümleleri bularak yazınız.
Cevap:

• Neden – Sonuç: İşimizin gerektirdiği nedenlerle okumaya başvururuz.
• Amaç – Sonuç: Güncel olayları öğrenmek için gazeteleri, dergileri okuruz.
• Koşul: Fazla ağır basmadıkları, gücümü aşmadıkları zaman acılarımı törpülerler.


5.Etkinlik

a) Bir yıl boyunca hangi türde kaç kitap okuyacağınızı planlayınız. Planınızı yazılı hâle getiriniz.
Cevap: Bir yıl boyunca ayda 5 kitap okumak üzere yılda 60 kitap okuyacağım. Polisiye, macera ve bilim-kurgu türünde kitaplar okuyacağım.

b) Yazılı hâle getirdiğiniz planı verilen grafikle destekleyiniz.
Cevap:


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 77 Ders Kitabı Cevapları

6.Etkinlik

“Hiçbir gemi bizi bir kitap kadar uzaklara götüremez.” sözüyle ilgili duygu ve düşüncelerinizi katılımlı konuşma yöntemini kullanarak anlatınız. Konuşmanız sırasında aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.
Cevap:Kitaplar bizim en iyi dostumuzdur. Hele de bizi anlatan bir kitaba denk geldik mi bizden mutlusu olmaz. Çünkü bizi anlatan, yansıtan kitaplar bizi daima geliştirir. Kitaplar bizim bitmez tükenmez bir yolculuğumuzdur. Ve biz asla bu yolculuktan sıkılmayız, yorulmayız. Kitaplar bizi asla yarı yolda bırakmaz her zaman bizimle olurlar. Bu yüzden bir insanın en dostu bir kitap olmalı. Her okuduğunda sana yeni şeyler öğretecek, seni geliştirecek, hayal dünyasının kapısına sonsuza kadar açacak ve ufkunu geliştirecek kitaplardır senin yoldaşın. 

Hani derler ya okumanın yaşı yoktur diye. Sınırı da yoktur her türden her kalemden kitaplarla bambaşka dünyalarla tanışmayı her zaman hazır olmalıyız. Bilim-kurgu, fantastik, polisiye, aşk vesaire her çeşidinin bizi, yeniden kendimizle tanıştıracak o kitabı daima yanımızda taşımalıyız. Kitaplara olan inancınız ve sevginiz daim olsun sizi asla yanıltmayacak onlar. 

Hadi durmayın en yakınınızdaki kütüphaneye gidin, size bambaşka dünyaların kapısını açacak olan o kitapla hemen tanışın ve onu asla bırakmayın. Her yeni tanıştığınız kitapta kendinizi bulmanız dileğiyle kitaplar yoldaşınız, yolunuz da daima açık olsun.


7.Etkinlik

a) “Gezmek” fiili İstanbul’dan Ordu’ya seyahat edecektir. Gezmek fiilinin seyahati sırasında uğradığı illerdeki çekimlenmiş hâllerini uygun kutucuklara yazınız.
Cevap:



b) “Bulmak” fiili İstanbul’dan Isparta’ya seyahat edecektir. Bulmak fiilinin seyahati sırasında uğradığı illerdeki çekimlenmiş hâllerini uygun kutucuklara yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 78 Ders Kitabı Cevapları

8.Etkinlik

a) Aşağıda e-kitap ile ilgili bilgi verilmiştir. Bu bilgilerden hareketle e-kitap ile basılı kitabı karşılaştırarak düşüncelerinizi anlatan bir paragraf yazınız.
Cevap: E-kitap ulaşılması kolay ve bünyesinde birden fazla kitap bulundurur. Fakat basılı kitapta verilen his, o kitabı ele alıp kokusunu almak ve o kitaba dokunmak bambaşkadır. E-kitap pratik olsa da uzun süre dijital ekrana bakmak gözlerinizi yoracaktır. Fakat basılı kitapta durum öyle değildir. Dokunmatik ekrandan sayfa çevirmekle basılı kitaptan sayfa çevirmek hiç bir olur mu?


b) Aşağıdaki kutucukları doldurunuz.
Cevap:

Basılı kitap okuyucusuyum. Çünkü o kitabı ele almak, kokusunu duymak ve sayfalarını çevirmek çok güzel bir şeydir.

E-kitap okuyucusu değilim. Çünkü basılı kitabı okumak daha zevklidir ve eriimi daha kolaydır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 79 Ders Kitabı Cevapları

9.Etkinlik

Aşağıdaki karikatürlerin sizde uyandırdığı duygu ve düşünceleri boşluklara yazınız.
Cevap:



Gelecek Derse Hazırlık

• Yanda verilen şair ve yazarlardan birini seçiniz. Seçtiğiniz şair veya yazarın hayatı ve eserleri hakkında araştırma yapınız.
Cevap:
Orhan Veli Kanık

Orhan Veli Kanık 13 Nisan 1914 yılında doğmuş Türk şairdir. Kanık, Türk şiirindeki yapıyı temelinden değiştirmeyi hedeflemiştir. Hayatı boyunca çeşitli şiirler, hikayeler, denemeler, makaleler ve çeviriler yaptı.

Eski olan her şeyden uzak durarak her konuda yenilikçi davrandı. Hece ve aruz ölçüsünü kullanmayı kabul etmedi.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 72-73-74-75-76-77-78-79. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022

5/5 - (2 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.