Cevap Yaz
17 Mayıs 2022, 11:08 - Furkan Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 92-93-94-95-96. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 92-93-94-95-96. Sayfa Cevapları MEB Yayınları” 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı konusu içerisinde 7. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri konular arasında bulunan 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 92-93-94-95 ve 96’daki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 92-93-94-95-96. Sayfa Cevapları MEB Yayınları konusu içerisinde Okumak Düşünmek İçindir başlıklı metnin etkinliklerini cevapladık.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 92-93-94-95-96. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

7.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 92-93-94-95-96. Sayfa Cevapları Okumak Düşünmek İçindir

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 92 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışmaları

• İnsanlar gün içerisinde yaşadıklarını, gördüklerini, duyduklarını neden yazma ihtiyacı duyarlar?
Cevap: İnsanlar yazıya dökmediği zaman yaşadıkları olayları zaman içerisinde unuturlar. İnsanlarda bu yüzden yaşadıkları olayları yazıya döküp gelecekte hatırlamak için ihtiyaç duyarlar.

• Duygu ve düşüncelerinizi yazıya dökmeyi seviyormusunuz? Neden?
Cevap: Ben sevmiyorum çünkü yazdığım defterin başka kişilerin görme ihtimali olduğu için güvenmiyorum.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 93 Ders Kitabı Cevapları

1.Etkinlik

Metni dinlerken not aldığınız kelimelerin anlamlarını tahmin ederek yazınız. Tahminlerinizin doğruluğunu TDK Türkçe sözlükten kontrol ediniz.

okullu: Okula giden öğrenci.

saçma: Mantıksız, sıradışı, gereksiz.

sabır: Bir şey için fazlaca beklemek, anlayışlı olmak.

şakak: Bir insanın bileği ile dizi arasındaki bölge.

mukavva: Sert karton

candan: Gönülden, içten ve sevgi duyarak.


2.Etkinlik

Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Anne Frank’ın yazma konusundaki kararsızlığının temelinde yatan sebep/sebepler nelerdir?
Cevap: 13 yaşında okullu bir kızın saçmalarını kimse aldırış etmez diye ayrıca hevesli olmadığı için kararsızmış.

2. Yazarın en büyük arzusu nedir?
Cevap: Yazarın en büyük arzusu içerisinde sakladığı şeyleri gün ışığına çıkarmaktr.

3. Anne Frank’ın yazma konusundaki düşüncelerine katılıyor musunuz? Neden?
Cevap: Evet katılıyorum. İnsanlar hayatında yaşadıklarıın, düşündüklerini sürekli not almalıdır. Bu sayede hem hafızasını geliştirir, hem de gelecekte bu defteri okuyup hatalarından bir kez daha ders çıkartır.

4. Metinde yazar “Kâğıt, insandan sabırlıdır.” diyerek neyi anlatmak istemiştir?
Cevap: Kağıda ne yazarsak yazalım kağıt bizim her şeyimizi dinler, saklar. Ancak insana derdini anlattığın zaman bir süre sonra sabrı taşabilir ve sıkılabilir. Bu nedenle kağıt en iyi dostumuzdur.

5. Yazarın kişilik özellikleri hakkında ne gibi çıkarımlarda bulunabilirsiniz? Anlatınız.
Cevap: Yazar bir çok konuda güvensiz, kararsız ve çekimser.

6. Günlük tutmanın insanların kişiliğine, hayatına, hayal dünyasına ne gibi etkileri olabilir? Anlatınız.
Cevap: Günlük tutmanın bir çok konuda iyi tarafı bulunur. İnsanlar günlük tutarak hafızlarını geliştirebilir,  gelecekte tekrardan okuduğu sırada hatalarından ders çıkartabilir. Baştan sona okuduğu zaman kendi gelişimini gözlemleyebilir ve tekrar ettiği hataları görebilir.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 94 Ders Kitabı Cevapları

3. Etkinlik

“Yazma alışkanlığının sağladığı faydalar” hakkında yaptığınız araştırmadan yola çıkarak “Günlük tutmanın faydaları” ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap: Yazma alışkanlığı insanın yazma hızının arttırmasının yanı sıra genel kültür seviyesini, kelime haznesini ve kişisel gelişimine katkı sağlar. İnsanların yapmış olduğu hatalardan ders çıkarmasını sağlar. İnsanların gelecekte kitabı okuyarak geçmişte yaptığı hataları kronolojik olarak görmesini ve bunun sonucunda kişisel gelişimini sağlamasına yol açar.


4.Etkinlik

Aşağıda metin türleri ile ilgili bilgiler verilmiştir. “Anne Frank’ın Hatıra Defteri” metninin türüyle ilgili olanları işaretleyerek metnin türünü yazınız.

[] Yaşanılanlar günü gününe, tarih belirtilerek yazılmıştır.
[] Gerçek olmayan olaylar anlatılmıştır.
[X] İçtenlikle yazılmıştır, doğal bir anlatımı vardır.
[X] Yazarın kişiliğini, görüşlerini ve ruhsal dünyasını yansıtmıştır.
[] Yazar, nesnel bir dil kullanmıştır.
[X] Yazar; sırlarını, dertlerini olduğu gibi aktarmıştır.
[X] Birinci kişi ağzıyla yazılmıştır.
[] Tanınmış bir kişinin hayatı anlatılmıştır.

Metnin türü: Günlük


5.Etkinlik

a) Aşağıda verilen metni okuyunuz. Metinde yer alan zarfları belirleyerek altlarını çiziniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 94 Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 95 Ders Kitabı Cevapları

b) Altlarını çizdiğiniz zarfların metne olan katkılarını yazınız.
Cevap: Metinde altını çizdiğimiz zarflar eylemlerin yapmış olduğu durum, zaman, miktar, yer ve yön konusunda belirtmiştir. Bazı durumlarda eyleme soru anlamı katmıştır.


6.Etkinlik

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 95 Ders Kitabı Cevapları

[D] Millî kütüphanedeki kitap sayısı 2015-2017 yılları arasında aynıdır.

[D] 2016 yılından sonra üniversite kütüphanelerindeki kitap sayısı artış göstermiştir.

[Y] Halk kütüphanelerindeki kitap sayısı her yıl düzenli olarak artmıştır.

[Y] Kütüphanelerdeki kitap sayıları her yıl düzenli olarak artmıştır.

[Y] Örgün ve yaygın eğitim kütüphanelerindeki kitap sayısı 2019 yılında bir önceki yıla göre 1,7 milyon artmıştır.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 96 Ders Kitabı Cevapları

7.Etkinlik

Aşağıya, günlük yazma kurallarına uyarak bir gününüzü yazınız.
Cevap:

1 Kasım 2021

Bugün günüm harikaydı. Haftasonu tatili nedeniyle ailecek pikniğe gitme kararı almıştım bu yüzden dün geceden erken uyumuştum. Sabah sekiz gibi uyanıp ellerimi, yüzümü yıkayıp dişlerimi fırçaladım. Biraz kahvaltı yaptıktan sonra öğlen yola çıkmak için hazırlandık. Bu sırada evde çocuklar arasında en büyük ben olduğum için bütün işler bana kaldı, kardeşlerimde oturuyor, televizyon izliyordu. Her şeyden sonra sonunda yola çıkabildik. A

rabayı babam sürüyor, annem yolcu koltuğunda bizde arka kotluktaydık. Kardeşlerim uslu durmuyor bende hiç bir şeye aldırış etmeden cam kenarından dışarıyı seyrediyordum. Biraz trafik olduğu için geciktik. Her neyse sonuç olarak 11’de çıktığımız evden en sonunda 12.30 gibi piknik alanına ulaştık. Piknik alanı biraz kalabalıktı ama babam bize en sakin ve en güzel yeri bulabilmişti. Babamın mangal yapacağından habersizdim, birden mangal haznesini ortaya koydu ve ateş yakmaya başladı. Bir süre sonra ateş yandı ve köze dönüştü. Bu sırada kardeşlerim ve annem etrafta yürüyüşe çıktılar. Bende babamla yalnız kalmıştım.

Etleri pişirirken diğerlerinden gizli tadına bakmak bahanesiyle bir kaç tanesini yemiştik. Annem ve kardeşlerim geldikten bir süre sonra etleride masaya koyup afiyetle yedik. Bir kaç saat kadar piknik alanında vakit geçirdikten sonra akşam üstü evimize döndük.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 92-93-94-95-96-97. Sayfa Cevapları MEB Yayınları” 2022-2023

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.