Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
25 Şubat 2020, 10:02
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 455

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 93-94-95-96-97. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları

2019-2020 7. Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı 93-94-95-96-97. sayfa cevapları Dinleme Metni

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 93 Ders Kitabı Cevapları

Hazırlık Çalışmaları

1. Sözcükler olmasaydı nasıl iletişim kurardınız? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Sözcükler olmasaydı el kol hareketleri ve mimiklerle anlaşmaya çalışılırdı. Fakat sözcükler kadar etkili değildir.


2. Görme Engelliler Kamu Spotu’nu www.eba.gov.tr adresinden izleyiniz. İzledikleriniz hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi açıklayınız.
Cevap: Her insanın başına gelebilecek bir olaydır. İzlediğimde onlarla empati kurdum ve zorluklarını çok iyi anlıyorum. Engelli otoparkına araçlarımızı park etmememiz gerektiğini, görme engelliler için yolların düzenini doğru yapılması gerektiğini ve ihtiyaç duymadığımız takdirde sarı çizgileri kullanmamamız gerektiğini buradan tekrar hatırlatmak isterim. 


3. Engelli insanların günlük yaşantıda karşılaştıkları zorlukları arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Yaşadıkları en büyük sıkıntı sokakta bulunan görme engelliler için ayarlanmış yolların kullanılamaz durumda oluşudur. Herkes çevresine ve çevresindeki insanlara karşı duyarlı olmak zorundadır. 


Sözcüklerin Gücü

1.ETKİNLİK: Metinde geçen ve aşağıda harfleri karışık olarak verilen sözcükleri belirleyip bu sözcüklerin eş anlamlılarını örnekteki gibi yazınız.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 93 Ders Kitabı Cevapları


2.ETKİNLİK: Metnin konusunu ve ana fikrini aşağıya yazınız.
Cevap:

Konusu: Basit ama etkili sözcükleri kullanarak basit bir durumu etkili hale getirebiliriz.
Ana fikri: Sözcüklerin duyguları yansıtabilmesi

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 94 Ders Kitabı Cevapları

3.ETKİNLİK: Metni özetleyip aşağıya yazınız.
Cevap: Görme engelli evsiz bir kimse üzerinde ” Körüm teşekkür ederim.” yazan bir kutu ile yol kenarında oturuyor. Kimsenin dikkatini çekmiyor bu durum. Bunu fark eden yoldan geçen bir yabancı kutunun üzerinde bir şeyler yazmak için izin istiyor. Kimsesiz adam izin veriyor ve yabancı adam gittikten biraz sonra kutuya atılan bozuk paraların sesini duyuyor. Ne yazmış ki diye düşünürken üzerinde “Bahar geldi ama ben göremiyorum.” yazdığını öğreniyor. Bu sözcükler oradaki insanların aklına baharı, çiçek açan ağaçları anımsatıyor ve kimsesiz adamla empati kurmalarına yardımcı oluyor.  


4.ETKİNLİK: Siz olsaydınız evsiz adamın kartonuna ne yazardınız? Nedenini de belirterek aşağıya yazınız.
Cevap: “Güzel insan seni göremesem de hissediyorum.” yazardım.Bu şekilde o bizi görmüyor diye biz de onu görmezden gelmememiz gerektiğini anlamamızı sağlar. 

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 95 Ders Kitabı Cevapları

5.ETKİNLİK: Aşağıdaki cümlelerde noktalı virgülün (;) hangi amaçla kullanıldığını cümlelerin altına yazınız.
Cevap:

Bazı sözcükler bizi bir rüyaya davet eder; belli kokuları, tatları, sesleri, duyguları çağrıştırır.
Aralarında virgül bulunan sıralı cümleleri birbirinden ayırmak için kullanılmıştır.


Sözcükleri; neşe ve üzüntüleri, kederleri, umutları ve hayal kırıklıklarını, öfkeleri ve aldatılmışlıkları, aşkları ve arkadaşlıkları, yaraları ve acıları … insan duygularının gizemlerini anlatmak için kullanabiliriz.
İçinde birden fazla virgül kullanılan cümlede öznenin diğer ögelerle karışmasını önlemek için kullanılmıştır.


Acısı, kederi, hüznü; heyecanı, neşesi, gülümsemesi ile hayat bir ikilemler yumağıdır.
Virgülle ayrılmış ama türleri ayrı olan kısımları belirtmek amacıyla kullanılmıştır.



6.ETKİNLİK: Günlük yaşantınızda aşağıdaki işaretlerle daha önce hiç karşılaştınız mı? Bu işaretlerin anlamlarını arkadaşlarınızla tartışarak belirleyiniz ve işaretlerin altına yazınız.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 95 Ders Kitabı Cevapları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 96 Ders Kitabı Cevapları

7.ETKİNLİK: Aşağıdaki cümlelerde geçen çekimli fiilleri bulunuz. Bu fiillerden haber anlamı taşıyanların karşısına “H”, dilek anlamı taşıyanların karşısına “D” yazınız.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 96 Ders Kitabı Cevapları


8.ETKİNLİK: Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili fiillerin olumsuz çekimini örnekteki gibi yazınız.
Cevap:
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 96 Ders Kitabı Cevapları 8.etkinlik

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 97 Ders Kitabı Cevapları

9.ETKİNLİK: 


b. Aşağıya, izlediğiniz Görme Engelliler Kamu Spotu ve araştırmanızdan yola çıkarak görme engelli insanların hayatını kolaylaştırmak için yapılmasını istediğiniz çalışmalarla ilgili bir dilekçe yazınız.
Cevap
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Özgün Yayınları Sayfa 97 Ders Kitabı Cevapları Bşıkkı


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 86-87-88-89-90-91-92. Sayfa Cevapları Özgün Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.