Cevap Yaz
8 Eylül 2022, 19:52 - Zülal Güneş Yazdı

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı 222-223. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

8.Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı 222-223. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 8. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 7.Ünite Ölçme ve Değerlendirme Soruları konusunun da bulunduğu 8. sınıf inkılap tarihi ders kitabı sayfa 222-223 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı 222-223. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

8.Sınıf MEB Yayınları T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı 222-223. Sayfa Cevapları 7.Ünite Ölçme ve Değerlendirme Soruları

8. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MEB Yayınları Sayfa 222 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri uygun kelimelerle doldurunuz.
Cevap:

1- 20 Kasım’da Ankara’ya getirilen Atatürk’ün naaşı __Etnoğrafya__ Müzesi’nde hazırlanan geçici kabre konuldu.

2- Atatürk’ün ölümünden sonra __1938__ yılında  __İsmet İnönü__ cumhurbaşkanı seçildi.

3- __İtalya__ Habeşistan’a saldırması, dış güvenliği tehlikeye düşen Türkiye’yi ittifak arayışlarına yönlendirmiştir.

4- Nüfus Mübadelesi __Yunanistan__ ile Türkiye arasında sorun olmuştur.

5- Dünya Savaşı’ndan sonra uluslararası sorunların barışçı yollarla çözülmesi için İtilaf Devletleri tarafından __Milletler Cemiyeti__ kurulmuştur


B. Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız ve cevaplarınızı boşluklara yazınız.

6-Metinde geçen “o günler” ifadesiyle hangi olayın geçtiği yıllar anlatılmaktadır?
Cevap: II. Dünya Savaşı Yılları

7-Türkiye II. Dünya Savaşı’nda yer almış mıdır?
Cevap: Almamıştır. Tarafsız kalmıştır.

8-Seferberlik nedir? Açıklayınız. Metinde buna benzer bir durum var mıdır?
Cevap: Bir ülkenin herhangi bir tehdide karşı askeri güçlerini hazır hale getirmesi, ülke ekonomisi savaş düzenine uygun ayarlaması.

9-Metinde, insanların yaşadıkları başlıca sıkıntılar nelerdir?
Cevap: Temel ihtiyaçları yönünde sıkıntı çekmişlerdir.


C. Aşağıdaki soruyu metne göre cevaplayınız.

10-Bilimsel buluşlar her zaman insanlığın yararına mı kullanılır? Yukarıdaki metinde bunu gösteren olayı açıklayınız. Günümüzde buna benzer başka örnekler var mı? Yazınız.
Cevap: Her zaman insan yararı için kullanılmaz. II. Dünya Savaşında Amerika’nın Japonya’ya attığı atom bombası insanlığa zarar vermiştir.


8. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MEB Yayınları Sayfa 223 Ders Kitabı Cevapları

Ç. Aşağdaki tabloda Atatürk’ün eserleri verilmiştir. Bu eserleri, ilgili oldukları alanlara (X) işareti koyarak ilişkilendiriniz.
Cevap:

8. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MEB Yayınları Sayfa 223 Ders Kitabı Cevapları


D. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

16- -Türkiye’de en düşük nüfus artış hızı 1940-1945 yılları arasında gerçekleşmiştir.
Bu durum
I. Kadınlara siyasal haklar verilmesi
II. Ekonomik sıkıntı nedeniyle doğumlara önlem alınması
III. II. Dünya Savaşı’nın çıkması sonucu erkeklerin silah altına alınması
nedenlerinden hangisi ya da hangileriyle açıklanabilir?
Cevap: C) II ve III


17-II. Dünya Savaşı sırasında çok sayıda sivil ölmüştür. Ayrıca savaş sonrası dünyada ekonomik ve toplumsal sorunlar yaşanmıştır. Aşağıdakilerden hangisi bu sorunlar arasında yer almaz?
Cevap: C) Doğu ve Batı Bloku’nun oluşması


18-II. Dünya Savaşı’ndan sonra ortaya çıkan gelişmelerden hangisi uluslararası barışın sağlanmasında etkili olmuştur?
Cevap: B) Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın kurulması


19-7 Ocak 1946’da Celal Bayar, Adnan Menderes, Refik Koraltan ve Fuat Köprülü tarafından Demokrat Parti kuruldu. Türkiye’de çok partili hayata geçildi. Bu durum aşağıdakilerden hangisine zemin oluşturmamıştır?
Cevap: A) Ulusal bağımsızlığın güçlenmesine


20- (…) Atatürk’ün ölümünden sonra söylenmiş bu sözlere bakılarak çıkarılabilecek en kapsamlı yargı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) Atatürk, Türkiye’de ve dünyada değer verilen bir liderdir.


8.Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları 222-223. Sayfa, 7.Ünite Ölçme ve Değerlendirme Soruları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.