Cevap Yaz
24 Mart 2022, 18:44 - Zülal Güneş Yazdı

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı 204-205-206. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

9.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 204-205-206. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 9. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Baki Metni Cevapları konusunun da bulunduğu 9. sınıf edebiyat ders kitabı sayfa 204-205-206 cevapları konusunu paylaştık. Baki Metni ile ilgili eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 204-205-206. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

9.Sınıf Öğün Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı 204-205-206. Sayfa Cevapları Baki

9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 204 Cevapları Öğün Yayınları

 Metne Hazırlık

1. Sizce eski dönemlerde yazarların/şairlerin hayatlarını ve eserlerini anlatan eserler ortaya konmuş mudur? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Ortaya konmuştur. O dönemde yaşayan ünlü kişilerin unutulmaması amacında eserler çıkarılmış olabilir. 

2. Ünlü kişilerin hayatlarını anlatan eserleri okumak ilginizi çeker mi? Neden? Açıklayınız.
Cevap: Evet çeker. Çünkü onların yaşantılarını öğrenerek nasıl alanlarında başarılı olduklarını bilmek isterim.


9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 205 Cevapları Öğün Yayınları

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Metinde yazar, söz konusu şairi nasıl tanıtmıştır? Açıklayınız.
Cevap: İstanbullu olduğunu ve nasıl tanındığını söyleyerek başlamıştır. Hatiplik yaptığını ve dindar, temiz olduğundan bahsetmiştir. Kuran okuduğu zaman sesi ile insanları büyülediğinden, gazelleri beğenilen bir genç olduğu anlatılmıştır. 

2. Metinde tezkire türünün hangi özellikleri vardır? Örneklerle açıklayınız.
Cevap: Subjektif yönü ile anlatım yapılmıştır. Yani kendinden yorumlar katmıştır. 

3. Bakî adlı metni Çocukluk adlı metin ile öznellik ve nesnellik bakımından karşılaştırınız.
Cevap: 

Öznellik: Çocukluk metni otobiyografi örneğidir. Baki ise bir biyografi metnidir.
Nesnellik: Baki metninde daha nesnellik ön plandadır. Çocukluk metni ise yazar kendi hayatını anlattığı için öznellik ön plandadır. 

4. Metinde yazara özgü dil ve anlatım özelliklerini belirleyiniz.
Cevap: Metinde yazar tarafsız olarak nesnel bir anlatım ile anlatmıştır. Benzetme ve örneklendirme de kullanmıştır. 


Dil Bilgisi

1. Çocukluk metninde geçen fiilleri bulunuz. Fiilleri anlamlarına göre gruplandırarak aşağıdaki tabloda ilgili bölümlere yazınız. Bu fiillerin metindeki işlevlerini belirleyiniz.
Cevap:

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 205 Ders Kitabı Cevapları

2. Bâkî adlı metindeki günümüz yazım kurallarına uymayan kullanımları tespit ediniz. Bu durumun nedenini açıklayınız
Cevap: İnceltme işareti kullanılmıştır. Günümüzde olan Türkçe dil anlatım özelliklerine uymamaktadır. 


3. (…) Yukarıdaki parçada noktalama işaretlerinin kullanılma amaçlarını belirleyiniz.
Cevap: 

Tırnak İşareti: Alıntı yapılan cümleler belirtilmiştir.
Virgül İşareti: Eş görevde olan kelimeleri ayırma amacı ile kullanılmıştır. 
Ünlem İşareti: Heyecan bildiren ifade için kullanılmıştır.
Nokta İşareti: Cümlenin sonuna konur.
İki Nokta İşareti: Açıklama yapılacak alanlardan sonra kullanılmıştır. 


9. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 206 Cevapları Öğün Yayınları

A. Yazma Tür ve Tekniklerini Tanıma

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 206 Ders Kitabı Cevapları


9.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları 204-205-206. Sayfa, Baki Metni Cevapları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.