Cevap Yaz
24 Kasım 2022, 22:52 - Sena Yazdı

Buluşlar Metni Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB)

Buluşlar Metni Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Buluşlar metnine ait çalışmalarının bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 181-183-184-185-186 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Buluşlar Metni Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB)

Buluşlar Metni Cevapları 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 181-183-184-185-186 Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 181 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Tarihteki en önemli buluşlar nelerdir?
Cevap: Tarihteki en önemli buluş ampul, tekerlek, ateş, para ve yazıdır.


2. Teknolojinin yararları nelerdir?
Cevap: Teknoloji zamandan tasarruf yapmamızı ve insan gücüne olan ihtiyacı azaltır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 183 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap:

Fabrika: Ürünlerin üretildiği yer.

Makine: Günlük işlerimizi kolaylaştıran teknolojik alet.

Teleskop: Uzaktaki cisimleri yakından gösteren araç.


2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Buluş ne demektir?
Cevap: Buluş daha önce olmayan bir şeyi yapmaya denir.


2) Buzdolabı icat edilmeden önce yiyecekler nasıl saklanıyordu?
Cevap: Buzdolabı icat edilmeden önce buzların içinde ve serin yerlerde saklanıyordu.


3) Tekerlek bulunmadan önce insanlar yüklerini nasıl taşıyordu?
Cevap: Tekerlek bulunmadan önce insanlar yüklerini sırtlarında ve hayvanların üzerlerinde taşıyordu.


4) Hangi amaçlarla televizyon izleriz?
Cevap: Eğlenmek ve dünyada olanlardan haberdar olmak için izleriz.


5) Teleskop hangi amaçla icat edilmiştir?
Cevap: Teleskop gezegenleri ve yıldızları gözlemlemek için icat edilmiştir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

Metne uygun iki başlık bulunuz.
Cevap:

  • Teknoloji
  • Önemli İcatlar

4. ETKİNLİK

Zıt anlamlı kelimeleri aynı renge boyayınız.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 185 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK

Buluşlar hayatımızı nasıl etkilemiştir?
Cevap: Buluşlar hayatımızı kolaylaştırmış ve zamandan tasarruf yapmamızı sağlamıştır.


6. ETKİNLİK:

b) Kısa çizginin kullanımına uygun örnek cümleler yazınız.
Cevap: 

  • Hatay-İstanbul uçağında sefer yapacağım.
  • 18-8 = 10 eder.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları MEB Yayınları

7. ETKİNLİK

Cümlelerdeki yazım yanlışı yapılmış kelimeleri bulup cümlelerin doğrusunu yazınız.
Cevap: 

1) Dün ankara’da kar yağdı.
Doğrusu: Dün Ankara’da kar yağdı.

2) Arkadaşım mektubu ptt ile göndermiş.
Doğrusu: Arkadaşım mektubu PTT ile göndermiş.

3) Ümit, ayvalık ilçesinde doğmuştur.
Doğrusu: Ümit, Ayvalık ilçesinde doğmuştur.

4) Ülkemiz asya ve avrupa kıtaları arasında yer alır.
Doğrusu: Ülkemiz Asya ve Avrupa kıtaları arasında yer alır.

5) Abim, istanbul üniversitesini kazandı.
Doğrusu: Abim, İstanbul Üniversitesi’ni kazandı.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.