Cevap Yaz
16 Eylül 2022, 12:09 - Furkan Yazdı

Gezmeyi Seven Ağaç Metni Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB)

Gezmeyi Seven Ağaç Metni Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin kitap içerisinde en çok ihtiyaç duyacağı testlerin, metin sorularının ve testlerin cevaplarını 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 18-19-20-21-22-23-24-25 Cevapları konusu içerisinde paylaşmış bulunuyoruz. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Gezmeyi Seven Ağaç Metni Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB)

Gezmeyi Seven Ağaç Metni Cevapları ve Çalışmaları 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 18-20-21-22-23-24-25 Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 18 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İnsanlarla ağaçların ortak özellikleri nelerdir?
Cevap: İnsanlarla ağaçların ortak özellikleri ikisininde canlı olmasıdır. Her iki canlıda solunum yapar, suya ve güneşe ihtiyaç duyar, doğar, gelişir, çoğalır ve ölür.

2. Canınız sıkıldığında neler yaparsınız?
Cevap: Canım sıkıldığı zaman kitap okur, video oyunları oynar, telefondan video izler, arkadaşlarımın yanına gidip sohbet ederim.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 20 Cevapları MEB Yayınları

1. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin ediniz. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterine ekleyiniz.

dam: Evin çatısı.
kök: Toprağın en dibinde, yerin altında toprağı sarmalayan ağaç parçası.
dere: Suların kendi kendine yukarıdan aşağıya doğru akarak oluşturduğu yol.

2. ETKİNLİK:

Soruları metne göre cevaplayınız.

1. Gezmeyi seven ağaç neler yapmak istermiş?
Cevap: Gezmeyi Seven ağaç koşup oynamak, dağlara tırmanmak, denizde yüzmek istiyormuş.

2. Rüzgâr, gezmeyi seven ağaca ne sormuş?
Cevap: Rüzgar, gezmeyi seven ağaca niçin üzgün olduğunu sormuş.

3.Gezmeyi seven ağaç neden üzgünmüş?
Cevap: Gezmeyi Seven Ağaç, bütün canlıların yürüyüp koşabilmesine rağmen kendisinin sabit kalmasına üzülmektedir.

4. Rüzgâr, gezmeyi seven ağacın üzüntüsünü nasıl gidermiş?
Cevap: Rüzgar, kuvvetli bir rüzgar estirerek ağacın yapraklarını uçurmuş ve bir yaprağı evin odasına diğer yaprağını suyun üstüne düşürerek ağacın üzüntüsünü gidermiştir.

5.Gezmeyi seven ağacın yaprakları neden dökülmüş?
Cevap: Gezmeyi seven ağacın yapraklarının gitmek istediği yerler olduğundan dolayı dökülmüş.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 21 Cevapları MEB Yayınları

3. Etkinlik

Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.
Cevap:

Metnin Konusu: Gezmeyi seven bir ağacın gezememesi ve gezme isteğini rüzgar sayesinde başarması.
Metnin Ana Fikri:  Şartlar ne olursa olsun çok istedikten ve çok çabaladıktan sonra her şey çözüme kavuşur.


4. Etkinlik

Metne uygun iki başlık belirleyiniz.
Cevap: 

  • Ağacın Yaprakları
  • Koşmak İsteyen Ağaç

5. Etkinlik

Okuduğunuz metinden hareketle iki soru yazıp sınıfta arkadaşlarınıza sorunuz.
Cevap:

  • Rüzgar ağaca ne yapmış? 
    Cevap: Rüzgar ağaca şiddetli bir rüzgar estirerek yapraklarını uçurmuş.
  • Ağacın hayali neymiş?
    Cevap: Ağaç diğer canlılar gibi yürüyüp koşmak istiyormuş.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 22 Cevapları MEB Yayınları

6. Etkinlik

Hikâye unsurlarını belirleyiniz.
Cevap:

Olay: Ağacın gezmek istemesi rüzgarında ona yardım etmesi
Kişiler: Ağaç ve Rüzgar
Zaman: Yaz mevsiminin sonları
Yer: Yemyeşil bir bahçe

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 23 Cevapları MEB Yayınları

7. Etkinlik

Siz, rüzgarın yerinde olsaydınız ağacı mutlu etmek için neler yapardınız? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Ben rüzgarın yerinde olsaydım ormanı dolaşır ve bütün canlılara gezmeyi seven ağacın sorununu anlatıp herkesin onun yanına giderek sohbet etmesini, uzak yerleri anlatmasını ve iyi vakit geçirmesini söylerdim.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 24 Cevapları MEB Yayınları

9. Etkinlik

Kelimeleri eş anlamlılarıyla örnekteki gibi eşleştiriniz.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 24 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 25 Cevapları MEB Yayınları

11. ETKİNLİK:

Bir önceki etkinlikte numaralandırılmış harfleri kullanarak şifrelenmiş kelimeleri bulunuz.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 25 Cevapları MEB Yayınları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.