Cevap Yaz
17 Eylül 2022, 21:02 - Furkan Yazdı

Kral ve Tohum Metni Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB)

Kral ve Tohum Metni Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin kitap içerisinde en çok ihtiyaç duyacağı testlerin, metin sorularının ve testlerin cevaplarını 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 26-27-28-29-30 Cevapları konusu içerisinde paylaşmış bulunuyoruz. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Kral ve Tohum Metni Cevapları (3. Sınıf Türkçe MEB)

Kral ve Tohum Metni Cevapları ve Çalışmaları 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 26-27-28-29-30 Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Dürüst olmak ve her zaman doğruları söylemek bize neler kazandırır? Anlatınız.
Cevap: Dürüst olmak ve doğruları söylemek en başta bizim güvenilir olmamızı sağlar. İnsanlar bize karşı her zaman samimi ve iyi davranırlar. Yalan söylemek kötü bir şey olduğundan ve dürüstlük önemsendiğinden dolayı çevremiz tarafından seviliriz.

2. “Dürüstlük” ile ilgili bir anınızı arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap: Marketten alışveriş yaptığım sırada marketten çıktım ve parayı cebime koymadan önce parayı sayarken kasiyerin para üstünü fazla verdiğini gördüm. Bunun üzerine markete tekrar gittim ve kasiyere durumu anlatıp fiş ile para üstünü gösterdim. Kasiyer fazla para üstü verip bunu söylediğimden dolayı mutlu oldu ve bana kasadaki hediyelik çikolatalardan bir tane hediye etti.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları MEB Yayınları

1. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip boş bırakılan yerlere yazınız. Sözlükten kelimelerin anlamlarına bakarak sözlük defterinize ekleyiniz.
Cevap:

ahali: Çevrede toplanan insanlar, sıradan çarşı halkı.
saksı: Küçük bitkilerin yetiştiği ve içinde toprak bulunan plastik kap.
tohum: Bitkilerin ve ağaçların içerisinden büyüyüp çıktığı küçük sert taş.


2. Etkinlik

Verilen görselleri oluş sırasına göre numaralandırıp anlatınız.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 28 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 29 Cevapları MEB Yayınları

3. Etkinlik

Soruları metne uygun olarak cevaplayınız.

1. Kral, yerine geçecek kişiyi seçmek için nasıl bir yol izliyor?
Cevap: Kral, yerine geçecek kişiyi ülkedeki her erkek çocuğa birer tohum verip en güzel çiçek yetiştirecek olan çocuğu yerine geçirecekmiş.

2. Jack’in (Cek) saksısında neden çiçek çıkmamış?
Cevap: Jack’in tohumu sıcak sudan geçirildiği için bitki açmıyor.

3. Kral neden Jack’i (Cek) kendi yerine seçmiş?
Cevap: Kral, diğerlerinin aksine Jack dürüst bir şekilde çiçek açmayan tohumu getirdiği için dürüstlüğünden ötürü yerine seçmiştir.

4. Siz kral olsaydınız yerinize gelecek kişiyi nasıl belirlerdiniz?
Cevap: Yerime geçecek kişiyi benzer şekilde kral gibi bir dürüstlük sınavından geçebilecek aynı zamanda zeki bir kişiyi seçerdim.

4. Etkinlik

Metne uygun iki başlık yazınız.
Cevap:

  • Dürüstlüğün Kazanımı
  • Kralın Sınavı

5. Etkinlik

Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.
Cevap:

Metnin Konusu: Kral yerine seçmesi gereken kişinin dürüst olmasını istediğinden bir dürüstlük sınavı hazırlaması.

Metnin Ana Fikri: İnsanların gözünü boyamak yerine dürüst olmak ve doğruyu söylemek insanlara her zaman kazandırır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 30 Cevapları MEB Yayınları

6. Etkinlik

Metinde kralın çocuğu ödüllendirmesinin sebebi nedir? Arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Kral, çocuğun dürüstlüğünden ve samimiyetinden dolayı ödül vermiştir. Kral yerine geçecek kişinin dürüst olmasını istemesinden dolayıda ödüllendirmiştir.


7. Etkinlik

Okuduğunuz metinden hareketle iki soru yazıp sınıfta arkadaşlarınıza sorunuz.
Cevap:

  • Çocuk niçin kralın yerine seçiliyor?
    Cevap: Çünkü kral yerine geçecek kişinin yalan söylemeden, dürüst şekilde tohumu yetiştirecek kişiyi seçmek istiyordu. Yalnızca çocuk büyümemiş tohumu getirdiği için kral seçiliyor. Çünkü tohumun büyümesi imkansızdı.

 

  • Çocuğun tohumu niye büyümüyor?
    Cevap: Tohumlar dağıtılmadan önce sıcak sudan geçirildiği için büyüme özelliğini kaybediyor ve tohumlar ölüyor. Ne yapılırsa yapılsın tohum büyümez.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.