Cevap Yaz
21 Eylül 2022, 22:20 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 110-111-112-113-114-115-116. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 110-111-112-113-114-115-116. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Timur’un Filleri Metni Cevapları konusunun bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 110-111-112-113-114-115-116 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 110-111-112-113-114-115-116. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 110-111-112-113-114-115-116. Sayfa Cevapları Timur’un Filleri

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 110 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Nasrettin Hoca ile ilgili bildiklerinizi anlatınız.
Cevap: Nasrettin Hoca geçmiş zamanlarda yaşamış bilgili bir hocadır.

2. Bildiğiniz bir Nasrettin Hoca fıkrasını arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap: Nasrettin Hoca bir gün bir gölün kıyısında göle maya tutmaya çalışıyormuş. Uzaktan onu görmeye gelen birisi hocaya ne yaptığını sorunca hoca “Göle maya tutuyorum.” demiş. Adam gülerek “Göl hiç maya tutar mı?” demiş. Hoca ise ona “ya tutarsa?” demiş.

*Metni okurken (1) numaralı yerde durup metnin devamını tahmin ediniz.
Cevap: Timura  Akşehir’dekilerin filleri çok sevdiklerini söyleyip daha fazla fil bakabileceklerini söylemiş olabilir. Böylelikle yanında gelmeyenleri cezalandırmış olabilir.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 111 Cevapları MEB Yayınları

1. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

bağ: Topraktan biraz yüksekte üzüm gibi meyvelerin yetiştiği tarla.
yol ayrımı: Kullanılan ana yolun iki yada daha fazla yola ayrılmasıdır.
müjde: Başkasının çok sevinip mutlu olacağı bir konu hakkında bilgi vermek.

2. Etkinlik

Fıkranın konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Fıkranın konusu: Akşehirli insanların Nasrettin Hocayı yalnız bırakması.
Fıkranın ana fikri: Bir sözün arkasında durarak güvendiğimiz kişinin arkasında sonuna kadar kalmalıyız.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları MEB Yayınları

3. Etkinlik

Soruları okuduğunuz metne göre cevaplayınız.

1) Akşehirliler filden niçin şikâyetçilermiş?
Cevap: Akşehirliler başı boş gezen filler bağlara bahçelere büyük zarar verdikleri için.

2) Akşehirliler Nasrettin Hoca’dan ne istemiş?
Cevap: Akşehirliler Nasrettin Hocadan Timur ile konuşup filleri başka bir yere göndermesini istemesini söylemiş.

3) Nasrettin Hoca kimin yanına gitmiş?
Cevap: Nasrettin Hoca hep birlikte Timur’un yanına gitmişler.

4) Nasrettin Hoca neden Akşehirlilere ders vermek istemiş?
Cevap: Akşehirliler Nasrettin Hocayı yalnız bıraktığı için ders vermek istemiş.

5) Nasrettin Hoca Timur’a ne demiş?
Cevap: Nasrettin Hoca’ya Filin yalnızlık çektiğini ve dişi fil gelmesi gerektiğini söylemiş.

6) Fıkranın sonunda ne olmuş?
Cevap: Fıkranın sonunda Nasrettin Hoca Akşehirlilere ders olsun diye alaylı bir şekilde filin dişisinin geleceğini söylemiş.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları MEB Yayınları

4. Etkinlik

Karşılaştığımız sorunların çözümünde aile büyüklerimizin fikrini almak neden önemlidir? Bu fikirler bize neler kazandırır?

Cevap: Aile büyüklerinin fikrini almalıyız çünkü aile büyüklerimiz hayat tecrübesi olan kişilerdir sorun karşısında daha kolay çözümler bulabilir.


5. Etkinlik

Fıkraya uygun iki başlık bulunuz.

Cevap: Nasrettin Hoca’nın Cezası – Nasrettin Hoca ve Fil


6. Etkinlik

Nasrettin Hoca’nın yerinde olsaydınız ahalinin isteğine nasıl bir çözüm yolu bulurdunuz?

Cevap: Nasrettin Hocanın yerinde olsaydım Fillerin gitmesi için Timur ile tatlı dille konuşurdum. 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 114 Cevapları MEB Yayınları

7. Etkinlik

Kelebeklerin üzerinde karışık olarak verilen kelimelerin zıt anlamlısı yaprakların içinde verilmiştir. Zıt anlamlı kelimeleri örnekteki gibi eşleştiriniz.

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 114 Ders Kitabı Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları MEB Yayınları

8. Etkinlik

a) İki noktanın kullanıldığı yerlerle ilgili verilen bilgileri okuyunuz.

b) Örnekleri inceleyerek aşağıya iki noktanın kullanımına uygun cümleler yazınız.

  • Annem marketten şunları almamızı istedi: Elma, et, süt, yumurta ve pirinç.
  • Babam bana şunları aldı: Kaynak kitap, oyuncak ve video oyunu.
  • Kardeşim bağırarak şöyle haykırdı: Kitabım nerede!

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.