Cevap Yaz
21 Eylül 2022, 16:45 - Furkan Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 132-133-134-135-136-137. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 132-133-134-135-136-137. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Dede Korkut Metni Cevapları konusunun bulunduğu 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132-133-134-135-136-137 Cevapları konusunu paylaştık. Cevaplarla ilgili görüş ve önerilerinizi yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 132-133-134-135-136-137. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3.Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 132-133-134-135-136-137. Sayfa Cevapları Dede Korkut

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. MillÎ kültürümüzü anlatan hangi çizgi filmleri izlediniz?
Cevap: Milli kültürümüzü anlatan çizgi filmlerden dede korkut, Nasrettin hoca gibi çizgi filmleri izledim.

2. Büyüklerinizden dinlediğiniz bir hikâyeyi arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap: 

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 133 Cevapları MEB Yayınları

1. Etkinlik

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz

akçe: Geçmiş yüzyıllarda kullanılan para birimi.

heybe: Geçmiş zamanda insanların kullandığı çanta gibi şeyler.

oba: Eski yüzyıllarda köy gibi yerlere verilen isim.


 2. ETKİNLİK: Soruları izlediğiniz çizgi filme göre cevaplayınız.

1) Dede Korkut çocuklardan ne bulmalarını istemiştir?
Cevap: Dede Korkut çocuklardan şifalı bitkiler bulmalarını istemiştir.

2) Çocuklara kim engel olmak istemiştir?
Cevap: Çocuklara Deli Dumrul engel olmak istemiştir.

3) Kartal çocuklara nerede saldırmıştır?
Cevap: Kartal çocuklara kayalıklara tırmandıkları sırada saldırmıştır.

4) Çocuklar, düşmek üzere olan Deli Dumrul’a nasıl davranmıştır?
Cevap: Kayalıktan yukarıya doğru çekip Deli Dumrul’u kurtarmışlardır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları MEB Yayınları

3. Etkinlik

İzlediğiniz çizgi filmin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Filmin Konusu: Dede Korkut tarafından bitki toplamak için görevlendirilen çocukların Deli Dumrul ile aralarında yaşadıkları olay.

Filmin Ana Fikri: İyilik yapan birisine iyi, kötülük yapan birisine yine de iyi davranmalıyız.  


4. Etkinlik

İzlediğiniz çizgi filmde anlatılanlarla ilgili görüşlerinizi yazınız.
Cevap: Çizgi Film’de Deli Dumrul çok yanlış hareketler yapmışıtr. Engel olmak istediği çocuklar onun hayatını kurtararak yüzünü kızartmışlardır. Bu durumda Deli Dumruk yaptıklarından dolayı çok utanmış olmalıdır.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları MEB Yayınları

5. Etkinlik

İzlediğiniz filmdeki karakterlerin beden dillerine dikkat ederek verdikleri mesajı yazınız.
Cevap: Yusuf ustanın ellerini birbirine sürtmesi, parayı işaret etmektedir.


6. Etkinlik

Siz çocukların yerinde olsanız Deli Dumrul’a yardım eder miydiniz? Neden?
Cevap: Çocukların yerinde olsaydım bende Deli Dumrul’a yardım ederdim. Çünkü her ne olursa olsun karşımızdaki kişiye yardım etmeliyiz.  Bunun karşılığını bugün olmazsa yarın alırız.


7. Etkinlik

Büyük harflerin doğru yazıldığı cümlelerin başına “D”, yanlış yazılanların başına “Y” yazınız.

(Y) Türkiye’nin başkenti ankara’dır.
(D) TRT ilk televizyon kanalımızdır.
(Y) Dedem izmir’de yaşıyor.
(Y) devlet su işleri müdürlüğü yeni bir baraj yapıyor.
(D) Gazi İlkokulunda öğrenciyim.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları MEB Yayınları

8. Etkinlik

Görselleri inceleyerek yardımlaşmayla ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatan bir hikâye yazınız.
Cevap:
3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 136 Ders Kitabı Cevapları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda Türkçe Ders Kitabı Cevapları

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.