Cevap Yaz
28 Şubat 2022, 18:39 - Sena Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 135-136-137. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık

3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 135-136-137. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konulardan olan ve içerisinde Kar Fabrikası Metni Cevapları konusunun bulunduğu 3. sınıf türkçe ders kitabı sayfa 135-136-137 cevapları konusunu yayınladık. Eksik veya hatalı olabileceğini düşündüğünüz kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 135-136-137. Sayfa Cevapları Gizem Yayıncılık

3.Sınıf Gizem Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı 135-136-137. Sayfa Cevapları Kar Fabrikası Metni Cevapları

3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık Sayfa 135 Ders Kitabı Cevapları

1. ETKİNLİK: ÖĞRENMEDEN ÖNCE

Aşağıdaki bilmecelerle cevaplarını eşleştirelim.
Cevap: 

Bir beyaz yorganım var, Bütün dünyayı kaplar.→ Kar
Yağar gökten tıp tıp, Yoldan yürürken şıp şıp→ Yağmur
Elsiz, ayaksız her kapıyı açar.→ Rüzgâr 


2. ETKİNLİK: DİNLEYELİM

“Kar Fabrikası” hikâyesini dikkatle dinleyelim. Dinlerken aşağıdaki kişilerin yaptığı konuşmalardan birer cümlesini yazalım.
Cevap:

Sinem: Anne! Sen uyandırmadan önce çok ilginç bir rüya görüyordum.

Anne: Ne gördün kızım? Anlat bakalım.

Baba: Dağıtım bölümü, her şey hazır olduktan sonra kar tanelerini yere indirme işi size ait.


3. ETKİNLİK: KELİME ÇALIŞALIM

“Kristal” kelimesinin anlamını önce tahmin edelim, sonra sözlükten bularak okuyalım. Aşağıdaki kar kristallerini istediğimiz renklere boyayalım.
Cevap:

Kristal
Tahminim: İnce buz.
Anlamı: Billurdan yapılan şey.

3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık Sayfa 135 Ders Kitabı Cevaplar


3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık Sayfa 136 Ders Kitabı Cevapları

4. ETKİNLİK: ANLAYALIM

a. Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim.

1) Sinem, rüyasında nereye gidiyormuş?
Cevap: Kar fabrikasına gidiyormuş.


2) Mutfakta çalışanların görevi neymiş?
Cevap: Mutfakta çalışanların görevi, bulutların arasındaki su damlacıkları buz kristalleri ile karıştıracak.


3) Tasarım bölümündekiler kristallere nasıl bir şekil veriyormuş?
Cevap: Altı köşeli şekiller veriyormuş.


4) Dağıtım bölümündekiler ne yapıyormuş?
Cevap: Kar tanelerini yere indiriyorlarmış.


5) Kar taneleri ne işe yarayacakmış?
Cevap: Düştükleri toprakları besleyecek, bitkileri donmaktan kurtaracak ve ilkbaharda eriyerek barajları dolduracakmış.


b. Sinem’in gördüğü rüyayı ana hatlarıyla yazalım.
Cevap: Sinem rüyasında babasının bir kar fabrikasında çalıştığını ve kendisinin de oraya gittiğini, daha sonra herkese görev dağılımı yapıldığını görmüş.


5. ETKİNLİK: SÖZ VARLIĞIM

Aşağıdaki kutucuklara gelmesi gereken noktalama işaretlerini yazalım.
Cevap: 
3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık Sayfa 136 Ders Kitabı Cevaplar


3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık Sayfa 137 Ders Kitabı Cevapları

6. ETKİNLİK: KONUŞALIM

En sevdiğimiz mevsimin hangisi olduğunu, bu mevsimde çevremizde ne tür değişikliklerin yaşandığını arkadaşlarımıza anlatalım.
Cevap: En sevdiğim mevsim ilkbahardır. İlkbaharda çiçekler açar, ağaçlar yeşillenir, kuşlar cıvıl cıvıl öter, hayvanlar yuvalarından çıkar, hava tatlı bir sıcaklıkta olur.


7. ETKİNLİK: YAZALIM

Aşağıdaki kutucuklara resimler çizelim. Eksik olan mevsim ve ay adlarını da yazarak mevsim şeridi hazırlayalım.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık Sayfa 137 Ders Kitabı Cevaplar


8. ETKİNLİK: ÖĞRENDİKTEN SONRA

Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim.

Kar kristalleri hangi geometrik şekle benziyor?
Cevap: Kar kristalleri altıgene benziyor.


Kar yağışının toprağa ve bitkilere nasıl yararları vardır?
Cevap: Kar yağışlarının sayesinde toprak nemlenir, mikroplar ölür, bitkilerin donmasını önler ve gerekli vitaminleri almalarını sağlar.


3.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 135-136-137. Sayfa, Kar Fabrikası Metni Cevapları içerisinde 3. sınıf öğrencileri ve velilerimiz için hazırladığımız konuda eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bize yorumlardan yazın!

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.